Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
1633
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Turknet 1mbps
B
3 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar köyüme en yakın port kutusu 5km gorunuyor.

Alt yapı sorgulamasından baktıgımda maxımum alabileceğim değer 1mbps olarak karsıma cıkıyor.

Acaba net olarak kabloyu modeme taktığımda bu değer artar mı ?

Yada 1mb ıle ıdare edılır mı ?

Koyde sadece turk telekom mobıl cekıyor. Mobıl nete de para dayanmıyor. Turkcell mobıl 100mb alsam bıle turkcell ve vodafone superbox cıhazlarının hızları rezalet. Verılen parayı hak etmıyorlar.

En azında 3-4 aylıgına sınırsız kullanabılecegım sadece yotube da ders vıdeoları ızleyecegım bır ıss araştırıyorum.

Turknette kota olmadıgı ve ılk ay ucretsız ıade hakkı oldugu ıcın kafama yattı ama 1mbps yetecek mı emın degılım.

Bu konuda benzer durumda olanlar varsa, bılgı verırse cok ıyı olur.

Tesekkurler



_
3 yıl
Yarbay

Muhtemelen ADSL bağlantısı vardır köy içinde farklı hanede internet abonesi varsa ne kadar hız geldiğini sorun bence 1 Mbps yazmasına rağmen muhtemelen daha fazla gelir.

Türknet e abone olunca bölgenizin santralinden evinize kadar hat tahsis etmeye türk telekom gelecektir gelen personele sorun ne kadar hız destekliyor diye net bilgi verir.

Mobilden sürekli kota ile kullanmak gerçekten çok maliyetli olur. ADSL hiç yoktan temel ihtiyaçlarını görür.



B
3 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Adsl kımse de yok. Köy kışın 2-3 hane kalıyor, yazın doluyor. koyde sadece muhtarda net var, onun da superbox 100mb turkcell'ı var.

en yakın kasaba 5km. koyde elektrık su harıcınde bakkal vs hıc bırsey yok. malesef mahrumiyet bolgesi.

artık kör topal bır deneme yapacagız. tesekkurler


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
3 yıl
Yarbay

Santralin uzaklığına göre 1 mbitin altında hız alma ihtimaliniz bile var. ADSL 256kbit bağlanırsınız artık



_
3 yıl
Yarbay

Hocam öyleyse şansınızı bir deneyip TürkNet bağlatın zaten taahhütsüz hizmet sunuyor. Yazdan yaza geliyorsanız dondurmak daha kolay olur. Köy bucak noktalar biraz şans işi hat bağlantısı kurulsun hız memnun etmezse tekrar bir hat kontrolü talep edersiniz bakırın kalitesi hattın durumu mesafeye göre belirleyici oluyor.

Hız mesafe konusunda taslakta 4-5 km arası 1-4 Mbps arası hız belirtilmiş ama bence 2mbps hız gelir. ADSL2+ için azami hizmet 6km yazılmış pratikte 5km içinde 1mbps bile olsa çalışması gerekli.

Kullanacağınız modemin ADSL2+ destekli olduğundan emin olun bazı eski modemlerde mevcut olmayabilir.




Bu mesajda bahsedilenler: @boxor
B
3 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

teşekkurler arkadaşlar, deneyecegım durumu 1 ay sonra buraya hız testı yapınca belırtırım. Köyde bır ilk olacak, belkı sayemde bır cok kısı de abone olur :)

@_A_N_I_L_ ozellıkle adsl2 plus desteklı modem onerısı ıcın tesekkur ederım.

bunu aldım letgodan 150tl'ye ınsallah ıs gorur

https://www.hepsiburada.com/zyxel-vmg1312-t20b-vdsl2-adsl2-4-port-kablosuz-usb-destekli-modem-p-HBV00000O4WIG




Bu mesajda bahsedilenler: @_A_N_I_L_
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.