Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
1859
Tıklama
0
Öne Çıkarma
135 Bin Tl Muallak Hasarlı Araç İçin Değer Kaybı
W
2 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Merhaba, ne yazık ki 2022 yılı kötü başladı benim için. Aracım park halinde yandaki araçta çıkan yangın nedeniyle kısmen yandı ve perte çıkmadı. Yetkili servis tarfından 138 bin tl’lik onarım yapıldı, kasko eksperi muallak hasarı 135 bin Tl olarak belirledi.

2020 yılı model, 10132 km aracım kısmi hasar nedeniyle değer kaybına uğradı. Benim hesabıma göre 71 bin Tl değer kaybı var, aracımın piyasa değeri 465 bin Tl. Karşı tarafın sadece trafik sigortası var, sigorta maksimum 50 bin Tl ödeme yapar diye biliyorum.

Geriye kalan tutar için mahkemeye başvurabilir miyim?Direkt mahkemeye başvursam daha yüksek değer kaybı çıkabilir mi?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whipy -- 1 Nisan 2022; 19:15:15 >

N
2 yıl
Binbaşı

Merhaba. Oncelikle gecmis olsun, yasadiginiz surec bir kaza olmadigi icin karsi tarafin sigortasi devreye girermi hic bir bilgim yok. Cunku bu tarz deger kaybi basvurulari icin kusur orani karsi tarafta olan maddi hasarli kaza olmasi gerekir diye biliyorum.

Arastirdiniz ve diyelim ki karsi tarafin sigortasina basvuru hakkiniz var, oyleyse basvurun ve alabildiginiz (odedikleri miktar kadar) deger kaybini alin.
Daha sonra az bulduysaniz mahkeme yoluna gidebilirsiniz. Ama ilk basta mahkemeye verirseniz sonuclanana kadar odeme alamayacaksiniz bilginiz olsun.

Sigorta sirketinin odemekle yukumlu oldugu tavan bedele kadar olan tutarlar icin anlasmazlik durumunda sigorta tahkim komisyonuna basvuracaksiniz. Max surec 4 ay olacaktir.
Tahkime basvururken bir avukattan yardim alin cunku kaybederseniz karsi tarafin (sigorta sirketinin) avukati sizden avukatlik vekalet ucretini alacaktir.
Sahistan yapicaginiz talep ile ilgili ise asliye hukuk mahkemesine basvuracaksiniz. Yine max surec 1 yili gecebilir.
Gecmis olsun.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

W
2 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

teşekkürler, daha dosya kapanmadı, eksper karşı tarafa rücu etmedi. ben de bekliyorum, dosya kapansın hemen başvuru yapacağım sigortaya. sonrasına bakacağım artık.



W
2 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Dosya kapandı, ben değer kaybı başvurusunda bulundum tavandan ödeme yapacaklardı fakat bugün görüştüm ve kasko şirketinin rücu ettiğini, kasko şirketine tavandan ödeme yapacaklarını söylediler. Ben onarımdan önce kasko şirketinin imza attırdığı bir belge ile rücu hakkını, 3. Kişilere dava hakkını vermiştim.

Benim değer kaybımı kim ödeyecek? Bunun için karşı tarafa dava açmam mı gerekiyor?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
2 yıl
Teğmen

geçmiş olsun eksper karşı sigorta şirketinin eksperi olduğu için biraz daha gevşek davranacaktır sadece değer kaybı için uğraşan şirketler var yüzde şeklinde çalışıyor aracı onarım yapan servis anahtar teslim şeklinde yapmış aracı faturalı mı parça iadesiz mi yapıldı?




Bu mesajda bahsedilenler: @whipy
L
2 yıl
Yüzbaşı

Sigorta poliçe limiti dolduğu için ödeme yapmayacaktır.

Normal dava açmanız gerekir, bunun için de ilinizde bulunan ve sigorta hukuku üzerine daha önce çalışmış bir avukata vekalet vermeniz daha iyi olacaktır.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.