Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
9
Cevap
1092
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Ali Erbaş: ‘Camilerimiz sadece namaz kılınan yerler olmasın’
V
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, ''İstiyoruz ki camilerimiz sadece namaz kılınan ve kapatılan yerler olmasın'' açıklamasında bulundu.

”DİNİ İSTİSMAR EDEN TERÖR ÖRGÜTLERİ VAR”

Din istismarının ortaya çıkardığı tehlikeye dikkati çeken Erbaş, “Dini istismar eden terör örgütleri var. Biz Diyanet İşleri Başkanlığı olarak 2018 yılının başından itibaren din istismarıyla mücadele çalışmaları başlattık. Ülkemizin her ilinde her ilçesinde heyetler olarak seminerler, konferanslar verdik ve kitaplar bastırdık. Bu dini istismar eden bazı yapıların nasıl terör örgütüne dönüştüğü de gözümüzün önünde. Bunlarla hep birlikte mücadele etmek zorundayız” diye konuştu.
İslam dinini istismar ederek menfaat sağlamaya çalışan yapılarla ve gruplarla sonuna kadar mücadele edeceklerini belirten Erbaş, İslam’ı doğru anlamada yaşanan bazı sorunların bulunduğunu, ilmin merkezi olan üniversitelerin ilahiyat fakültesi hocalarıyla birlikte sıkıntıları ortadan kaldıracağını, bunu başaracaklarına inandığını söyledi.

”İSTİYORUZ Kİ CAMİLERİMİZ SADECE NAMAZ KILINAN YERLER OLMASIN”

Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yurt içi ve yurt dışında yürütmüş olduğu faaliyetleri de anlattı.
Türkiye’de 81 ilde ve 922 ilçede şubesi olan tek vakfın Türkiye Diyanet Vakfı olduğunu, her müftünün vakfın şube başkanı olduğunu ifade eden Erbaş, “Ülkemizde 90 bin camimiz var. 40 bine yakın Kuran kursumuz var. İstiyoruz ki camilerimiz sadece namaz kılınan ve kapatılan yerler olmasın. Biz de camilerimiz ilim ve irfan merkezleri olarak nasıl değerlendirebiliriz onun gayreti içerisindeyiz” dedi.

kaynak:
https://halkweb.com.tr/ali-erbas-camilerimiz-sadece-namaz-kilinan-yerler-olmasin/

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



Camilerimiz cuma hutbelerinde siyasi propaganda yapılan yerler olmasın, başka ihsan istemeyiz.
Yoruma Git
nForcer - 4 yıl +13
N
4 yıl
Yarbay

Camilerimiz cuma hutbelerinde siyasi propaganda yapılan yerler olmasın, başka ihsan istemeyiz.



K
4 yıl
Yarbay

Camilerimiz AKP'nin propaganda üsleri olmasın.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

9
4 yıl
Yarbay

https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/imam-camide-suriyeli-kadinla-basildi-2638469
hoca başlamiş bile





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9600_G_T -- 21 Ekim 2021; 22:15:59 >

V
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

H
4 yıl
Binbaşı

Dh gündem belirleyicilerinin periyodik cami ve diyanet konularından biri daha! Üstelik bu eski bir haber. Donanım haberde önceden konusu açılmış ve baya yerilmisti. Demekki yeterince tatmin olamamislar!

"İstiyoruz ki camilerimiz sadece namaz kılınan ve kapatılan yerler olmasın. Biz de camilerimiz ilim ve irfan merkezleri olarak nasıl değerlendirebiliriz onun gayreti içerisindeyiz” dedi.

Diyanet işleri baskaninin açıklaması, Ekim ayının ilk haftası, camiler ve din görevlileri haftasındaki konuşmada geçiyor.
Tabi aradan cımbızla kelime seçmekte uzmanlasanlar, açıklamayı ısıtıp ısıtıp sürecek.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
V
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Bazen kişiler,liderler aynı söylemleri tekrarlayabiliyor.Siz söyleyince acaba ben geçmişte olan bir haberi mi tekrar yayınladım diye kontrol ettim.Ama 3-4 kaynak haberi bugün vermiş.

https://www.google.com/search?sxsrf=AOaemvL0fGYtq--68zbOkUV_1a5xwZ3AyA:1634852295848&q=Ali+Erba%C5%9F:+%E2%80%98Camilerimiz+sadece+namaz+k%C4%B1l%C4%B1nan+yerler+olmas%C4%B1n%E2%80%99&tbm=nws&source=univ&tbo=u&sxsrf=AOaemvL0fGYtq--68zbOkUV_1a5xwZ3AyA:1634852295848&sa=X&ved=2ahUKEwi_k-qyu9zzAhURjosKHVHFCSkQt8YBegQIAhAD&biw=1517&bih=772&dpr=0.9


Ben gündem belirlemeye,birini karalamaya veya birini yüceltmeye çalışmıyorum.Haber neyse onu yazıyorum,altına da ayrıca düşüncemi yazıyorum.

Gündem belirleme gibi düşüncem yok,burda haber paylaşana madalya takmıyorlar ve hiçbir çıkar gözetmiyorum.İnceleybilirsiniz hiçbir parti üyesi bile değilim.Yanlış olan birşeyler gördüğümde söylemek,kötü birşey olmamalı.

Yine de düşüncelerinze saygı duyuyorum,iyi geceler.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @halil altın
M
4 yıl
Yarbay

Camilerde sadece namaz kilinmalidir onun haricinde ki etkinlik ve degisiklikler asiriliga neden olur ve camiler kiliselere doner.
Kuran kursu aciyorsunuzda ne oluyor insanlara Allah in kitabi ne diyor manasi nedir ogretiyormusunuz?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

H
4 yıl
Binbaşı

Üstteki mesajim kişiye özel değildi. DH de gündem belirleyici bir kesimin olduğunu düşünüyorum. Buda aslında normal bir durum. Herkes ayni düşünmek zorunda değil. Her insan aklını kullanıp, vicdanının sesini dinliyerek bir noktaya varıyor. Birine göre doğru olan, diğerini göre yanlis olabiliyor.
Nezaketiniz için teşekkürler. Hatam varsa lütfen affedin. İyi geceler/gunler dilerim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @@WP VOLK@N
Z
4 yıl
Yarbay

Bence camide her sey zaten var, birisi top getirsin mac yapalim.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.