Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
454
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Dudak Makyajı Malzemeleri ve Kullanımları
B
3 yıl
Er
Konu Sahibi

Sanılanın aksine dudak makyajı sadece dudaklara ruj uygulamaktan ibaret değildir. Dolayısıyla ruj da dudak makyajı ürünleri arasında yegâne malzeme değildir. Dudak makyajı yaparken önceliğiniz dudakları pürüzsüz ve sağlıklı göstermek olmalıdır. Dudaklar, soğuk havalardan fazlaca etkilenir. Bu yüzden çatlar ve pürüzlü bir hale gelir. Dudak ve dudak çevresinde yaşlanmaya bağlı olarak kırışıklıklar ve şekil bozulmaları da görülebilir. Böylece dudaklarınız tazeliğini kaybeder ve bakımsız bir hal alır. Dudaklar mutlaka nemlendirilmelidir. Kuru ve çatlamış dudaklar için ideal bakım sunan Gabrini Dudak Nemlendirici gibi ürünleri günlük olarak kullanabilirsiniz. Dudaklarınıza hacim veren ve dolgun gösteren dudak nemlendirici ve lip gloss ürünlerini de bu kategorimiz altından satın alabilirsiniz.

Dudaklarınızı besleyip onaran Estella dudak balmı - nemlendirici de dudak makyajı ürünleri arasında harika bir seçim olacaktır. Özellikle kışın kurumuş dudaklarınıza uygulayabileceğiniz Mis Galina E Vitaminli Dudak Nemlendiricisi ise vanilya, kiraz, çilek ve elma aromalarıyla Sosyetikavm.com’da sizler için yerini aldı. Fırçalı yapısıyla bambaşka bir dudak nemlendirme deneyimi sunan Rose Dudak Nemlendirici ise uygun fiyat arayanlar için ideal bir seçim. Dudak makyajı aşamalarından ilkinin dudak nemlendirme olduğunu belirtmiştik.
 
Dolgun Dudaklara Nasıl Ulaşabilirsiniz?
Dudak nemlendiricisi tamamen emildikten sonra pudra ya da kapatıcı gibi ürünler ile dudaklarınızdaki kusurları kapatabilirsiniz. Pudra türevi malzemeler rujların altına sürüldüğünde rujun dudağınızda daha uzun süre kalmasını sağlar ve dudaktaki renk farklılıkları ile uçuk ve yara gibi pürüzleri de kapatır. Dudağınıza sürdüğünüz kalem ve rujların daha da kalıcı olmasını istiyorsanız pudrakapatıcı ve benzeri ürünleri rujun ve kalemin üzerine da hafifçe uygulayabilirsiniz.

Dudaklar, estetik ve çekici görünmenin en kolay ve tercih edilen yoludur. Her kadın dudaklarının dolgun gözükmesini ister. Bunun için ilk iş olarak, kişiye göre değişse de ruj ve dudak kalemi seçerken dudaklarınızı hangi rengin dolgun göstereceğini belirleyin. Dudak makyajı yaparken dudak kalemi uygulamak daha dolgun ve daha iri dudaklara sahipmişsiniz hissi verir. Dudak kalemi ile dudaklarınıza çerçeve yaparken dudak çizgilerinizin dışından geçirmeye özen gösterirseniz dudaklarınız daha dolgun gözükür. Bu aşamada dikkat etmeniz gereken nokta, dudak kalemi ile kullanılacak rujun aynı renkte olması. Kalem, rujdan bir ya da iki ton koyu olursa dudaklarınız daha dolgun görünür. Dudak kalemleri için ise Sosyetikavm’nin çok uygun fiyatlı MT marka dudak kalemi setleri ile suya dayanıklı bir dudak makyajı elde edebilirsiniz.

Dudak kalemi uyguladıktan sonra benzer ya da aynı renkteki ruju sürmeden önce aynı dudak kalemiyle dudaklarınıza aralıklarla dikey çizgiler çekin. Çizgileri eşit dağıtmaya çalışarak ruju sürün. Bu, hem dudak makyajının kalıcı olmasını hem de dudaklarınızda yeni bir renk tonu ve hacim elde etmenizi sağlayacaktır. Son olarak eğer seçtiğiniz ruj mat ise isteğe bağlı şekilde parlatıcı uygulayabilirsiniz. Parlatıcılar ve likit ruj dudakları olduğundan daha dolgun gösterir.
 
Ruj Seçimi Nasıl Yapılır?
Makyajın tamamlayıcı unsuru rujdur. Dudak makyajı ürünleri arasında en çok tercih edilen ruj konusunda seçim yapmak hayli zordur. Bunun için önce cilt tonunuza göre seçim yapmalısınız. Eğer açık tenliyseniz nar çiçeği, pembe ve şeftali tonlarındaki rujlar size çok yakışacaktır. Buğday tenliler için önereceğimiz ruj renkleri koyu kırmızı, bordo ve çilek rengi olacaktır. Esmerler ise koyu pembe, parlak kırmızı ve mor alt yapılı renkleri ruj seçimlerinde kullanabilirler.

Ruj seçiminde ikinci kriter dudak şeklinizdir. İnce dudaklılar koyu renk rujlardan kaçınmalıdırlar. Koyu renkler dudakları daha da ince gösterir. Eğer dudaklarınızı yüzünüze göre büyük buluyorsanız koyu renk rujları tercih edin. Ruj seçiminde göz renginiz ve giydiğiniz kıyafetlerin rengi de önemlidir. Rujunuz, göz renginizi patlatabilir ya da söndürebilir. Kahverengi gözleriniz varsa kahve ve kırmızı tonlarını seçmenizi tavsiye ederiz. Renkli gözlüler ise pembe ve nüde tonlarını kullanırlarsa daha iyi sonuçlar alırlar. Çeşit çeşit renk ve özellikteki rujları görmek için Sosyetikavm.com/ruj kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.