Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
6
Cevap
1347
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Yüklü Download Yapınca Modemin Reset Atması
L
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Herkese selamlar, Dsmart üzerinden Türk Telekom'un altyapısı kullanılarak Fiber İnternet'e geçiş yaptım. Öncesinde de 16Mbit lik internet kullanmaktaydım. Herhangi bir sorun yokken, dün fiber'e geçiş yapınca ne zaman yüklü download işlemi gerçekleştirsem modemimin resetlendiğini gördüm.

Modem kendini hep kapatıp açıyor, ve internet bağlantısı yaklaşık 20dk'da geri geliyor. Bu neden kaynaklı olabilir, Dsmart'ın da müşteri temsilcilerinin hepsi değişmiş (bayiinin söylediği) ve gerçekten teknik bir bilgiye sahip değiller, saçma sapan işler yaptırıp duruyorlar ama işe yaramıyor. En son modemin kapanıp açıldığını söylememe rağmen 192.168.x.x ile modeme bağlanın siz diyerek beni deli edeceklerdi :)

Bu konu hakkında herhangi bir bilgisi olan var mı?

Modemim Zyxel VMG 3312 B10A

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



<
5 yıl
Binbaşı

İndirme yaptığın da modem içerisindeki işlemciye çok fazla yük biniyordur. Buna bağlı olarak da modem kendine res atıyordur. Güçlü bir modem / router alabilirsin. Veya modeminde hız kısıtlama felan varsa indirme yaparken hızı düşürebilirsin. Hızı düşürünce işlemciye binen yukde azalması gerekiyor.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

VDSL2+ modem almayı mı öneriyorsunuz? Aslında kullandığım modem ADSL2+/VDSL olarak geçiyor ama hızı 50Mbit olarak alabiliyorum. 100 yerine. 50 lerde download edince sapıtmaya başlıyor olabilir o zaman.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @<< PriSonerS >>
<
5 yıl
Binbaşı

Modem arayüzunden işlemci kullanımını görebiliyorsan bi bak bakalım. İndirme yaparken işlemci veya ram dan birinin kullanımı yüzde 100 felan oluyor mu diye. Birde hat değerlerini atarsan bakayım



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @LakrosEu
A
5 yıl
Yüzbaşı

b10b modelinde, CSRF açığı ile ilgili bir şeyler yazıyor. CSRF nedir diye bakınca, anladığım kadarıyla modem kullanıcısıymış gibi modeme dışarıdan erişebilen oluyor şeklinde bir anlam çıkardım.

bence modemin güvenlik açığı olma ihtimali yüksek. bir şekilde modemine reset attırıyor bağlantın. zate 2013-2014 model bir modem kullanıyorsun. ömrünü de tamamlamış zaten. güncel bir modem al veya şebekeden iste, en azından sorun çıkmaz diye düşünüyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Biraz daha detaylı araştırınca SNR Değeri diye bir şeyin olduğunu öğrendim, o değer dB sinyal seviyesi verdiği için yüksek frekanslı download yapınca sıkıntı yaratıyormuş. Tek çözümü de even gelen internet kablosunun elektrikçi/teknisyen tarafından değiştirilmesiymiş.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ahmet kontuy
A
5 yıl
Yüzbaşı

haa ben yanlış anlamışım eve fiber geliyor sandım.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.