L

Yarbay
01 Haziran 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
4 üye
Görüntülenme (?)
368 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
L
2 yıl
Veraset ve İntikal Borç Yoktur Yazısı
Selamlar, maalesef dedemi kaybettik. Rahmetli dedemin evini mirasçılar üzerine alabilmek için tüm belgeleri tamamladık fakat tapu için borç yoktur belgesine ihtiyaç var. Sorum şu ki bu belgeyi internetten alabilme şansımız yok mudur?

Ev Edirne'de, biz ise İstanbul'da oturuyoruz. Edirne'deyken işlemleri halletikten sonra 2-3 hafta sonra çıkar denen belgeler, 2 gün sonra çıktı ve biz İstanbul'a dönmek zorunda kalmıştık. İnternet Vergi Dairesinden çıkan borçları da ödedik fakat, bunu webtapu sistemi üzerinden halledemiyor muyuz? Webtapu'da ilerledikten sonra borç yoktur belgesini yüklememi istiyor fakat o belgeyi internetten nasıl alacağımı bulamadım.

Yardımlar için şimdiden teşekkürler
L
3 yıl
Yüklü Download Yapınca Modemin Reset Atması
Herkese selamlar, Dsmart üzerinden Türk Telekom'un altyapısı kullanılarak Fiber İnternet'e geçiş yaptım. Öncesinde de 16Mbit lik internet kullanmaktaydım. Herhangi bir sorun yokken, dün fiber'e geçiş yapınca ne zaman yüklü download işlemi gerçekleştirsem modemimin resetlendiğini gördüm.

Modem kendini hep kapatıp açıyor, ve internet bağlantısı yaklaşık 20dk'da geri geliyor. Bu neden kaynaklı olabilir, Dsmart'ın da müşteri temsilcilerinin hepsi değişmiş (bayiinin söylediği) ve gerçekten teknik bir bilgiye sahip değiller, saçma sapan işler yaptırıp duruyorlar ama işe yaramıyor. En son modemin kapanıp açıldığını söylememe rağmen 192.168.x.x ile modeme bağlanın siz diyerek beni deli edeceklerdi :)

Bu konu hakkında herhangi bir bilgisi olan var mı?

Modemim Zyxel VMG 3312 B10A
L
4 yıl
HGS Geçişlerim Çıkmıyor
Merhabalar, İstanbul'da yaşamaktayım ve Temmuz ayının başında araba değiştirdim ve arabayı aldığım gün gittim hemen bankadan HGS aldım arabaya da yapıştırdım. O gün bugündür en az 10 kere Avrupa'dan Anadolu yakasına geçmişimdir fakat ay sonu kredi kartı ekstresine baktığımda HGS için hiç para çekilmediğini farkettim. HGS işlemlerine baktığımda da sadece 1 kere geçiş yaptığım gözükmekte.

Hem karayollarından hem de HGS PTT sisteminden geçiş ihlali sorguladığımda da bir şey gözükmemekte. Sistem benim plakaya özel okumuyor mu acaba? Borç da sorgulasam çıkmıyor sanki arabada plaka yokmuş gibi davranıyor her yer. Böyle bir şey başına gelen var mı?
L
4 yıl
Alman Arabaları Seçimi Hakkında
Arkadaşlar selamlar, yaklaşık 235.000 TL'lik bir bütçem var fakat arada kaldım. Alman arabası kullanıyordum (audi a3 hatchback) ve çok memnun kaldım, gerek şanzımanı gerek kalitesi). Fakat arada kaldığım bir kısım var ki araba tercihi yaparken aklımı çok çeliyor.

-BMW 3 serisine bakıyorum, fakat fiyatları çok uçmuş, 2013-2014 model anca alınabiliyor 80.000 KM'ye kadar.
-Mercedes CLA'ya bakıyorum, 2015 kasalarında 80.000 KM'ye kadar.
-Audi A3 Sedan, 2016-2017 oluyor, o da 80.000KM'ye kadar.

Gönlümden hep görüntüsü ve hissiyatı anlamında BMW geçiyor fakat alacağım aracı da minimum 4 sene kullanacağımı hesaba katarak aldığım zevkten ziyade ilerde satmaya kalktığımda rahat satabilir miyim hissiyatı da oluştu. Elimde 2010 model A3 vardı ve KM'si yüksek olduğu için çok zor satabilmiştim, uğraştırmıştı.

Sizin önerilerinize açığım (Alman dışı araç önermeyin)
L
5 yıl
Askerlik Tecilimi Yapamıyorum Ne Yapmam Lazım
Arkadaşlar merhaba,
Üniversiteden mezun olduktan sonra tecilimi yaptım ve 31.09.2018 tarihine kadar sakıncası yoktur belgemi aldım. 15.07.2018 tarihinde de yüksek lisansa kaydımı yaptırdım fakat okul benim öğrenci bilgimi YÖK sistemine yollamamış. Ben bu durumu ocak 2019 sonucu iş yeri giriş belgesi için askerlik durum sorgulaması yaparken öğrendim ve asker kaçağı olduğumu söylediler.

Okul bu durumdan sonra YÖK sisteminde öğrenci durumumu güncelledi, yani aktif öğrenci olarak gözüküyorum ve öğrenci belgem var fakat askerlik şubesine gittiğimde hala okuldan bir güncelleme gelmediğini söylüyorlar. Şuanda ne yapacağımı da bilmiyorum, okulun güncelleme yaptığı edevlette de gözüküyor, 07.02.2019’da diye. Yazabileceğim bir yer önerisi veya tavsiyesi olan var mı?
L
7 yıl
2010 model Audi A3 1.4TFSI Alınır Mı?
Merhaba,

Bir satıcı ile telefonda pazarlık yaptık. Kendisinin 130.000 km'de A3'ü var. Araba 3 kapı, 1.4 TFSI yarı otomatik vites, ambition paket. Bana yaklaşık 53.000'e mal olacak (1500 tl hasar kaydı var). Aracı daha gidip göreceğim ve ondan sonra karar aşamasına bakacağım ama bazı arkadaşlarım Audi konusunda beni endişelendirdi.

Arabanın şanzımanında problem olabileceğini ve bana çok pahalıya mal olacağını belirtenler var. Ama bazı audi kullanıcıları da şanzıman işinin şans işi olduğunu belirtiyorlar. Arabanın sahibi şanzıman konusunda değişen olmadığını söyledi.

Sizce nasıl hareket etmeliyim. Bu markadan şanzıman probleminden dolayı uzaklaşmalı mıyım yoksa araba iyiyse almalı mıyım?
L
7 yıl
Oyunları Çalıştırırken Grafik ve Performansın Farklı Gözükmesi
Merhaba,
Başlıktan pek anlaşılamıyor ama laptopum orta derece klasmanında. GTX950M ve i7 mevcut. Ama ne zaman oyun yüklesem oyunlar otomatikman en düşük grafik ayarlarına ayarlanıyor. GeForce önerilen ayarlarda en düşüğü gösteriyor ve canyourunit'te de aynısı olmakta. Aşağıda sitede gösterilen kıyaslamada minimum değerleri karşılamadığım gösteriliyor fakat aslında hepsini karşılıyorum. Bunu nasıl düzeltebilirim?

< Resime gitmek için tıklayın >
L
7 yıl
Golf vs 308 vs C4
Merhabalar,

3 araç arasında kaldım. Bana göre hepsinin kendine has + ları ve - leri var. Arabalar konusunda pek fazla bilgim olmadığımdan dolayı yardımcı olabilir misiniz?

Not: Başka önerilere de açığım

-2011 Model, 1.6 benzinli trendline DSG Golf (şanzumanda problemler olabilir diyorlar ama kullanan bir sürü insan var, görüntüsü güzel, parçaları pahalı)
-2012 Model, 1.6 eHDI, confort Plus Otomatik Citroen C4 (araba çok az yakyıyor, donanım olarak iyi gibi ama malzeme dandik, sürüş hissi konusunda bir bilgim yok bilen yardımcı olur mu?)
-2013 Model, 1.6 eHDI, sportium paket Peugeut 308 (marka peugeut eskiden fransız arabası olarak sorun çıkaran diye geçerdi 2013 modeli sorunlu mu hala?, araç paketinden dolayı dolu sunroof'u var görüntüsü fena değil, parçası da peugeut olduğundan ucuz diye düşünüyorum)

Bu 3 araç da ortalama aynı fiyatta bulunuyor. Bana seçimde yardımcı olabilir misiniz? Golf'ü kullandığımdan dolayı sürüş hissinin ve arabanın atikliğini biliyorum bundan dolayı o ön planda duruyor ama aynı zamanda yakıt anlamında diğerlerine göre en fazla o yakacak ve parça gerektiğinde en fazla tutarı o çıkaracak geliyor.
L
7 yıl
55.000 TL\u0027ye Alınacak Araba Hakkında
Merhaba,

İkinci el arabalara bakıyordum. Maksimum çıkabileceğim tutar 55.000 TL, araba otomatik olmalı ortalama/az yakmalı. Arabalara bakarken bazı konularda arada kaldım.

Örnek olarak az yakan araç deyince aklıma Polo geldi. Bu fiyata 2014 model pololar bulunabiliyor. Ama aynı zamanda performansı biraz arttırmak adına Golf'lere de bakıyorum ama Golf'e geçince 2011 çıkışlı arabalar bulunabiliyor.

Sizce hangisini almak daha mantıklı. Bu alacağım arabayı 2 sene kullanacağımdan dolayı 2011 çıkışlı golf alınırsa 2 sene sonra çok değer kaybeder mi? Veya 2011 model golf ile 2014 model Polo arasında sürüş açısından çok büyük bir fark var mıdır?


Not: Başka araba önerilerine de açığım
Not: Ford'lar eski kasa bulunabildiğinden tipini beğenmiyorum, Opel serisi de aynı şekilde eski kasası hoş gelmiyor.
L
7 yıl
Starbucks Her Yiyeceğe 15 adet Yıldız Hediye 8 Mart Kadınlar Günü Kampanyası
Yarın yani 8 Mart'a özel Starbucks'ın kampanyası olacak. Mobil uygulama veya Starbucks'a kadın olarak kayıt olmuş kullanıcılar, aldıkları her yiyecek başına 15 adet yıldız kazanacak. 15 yıldız da 1 adet içecek ediyor. Yani 2 adet kek alınırsa 2 kahve bedava. Ödeme sistemi olarak sadece mobil uygulama ve Starbucks Card kullanılabilecek. Eş, arkadaş, ana bacı adına hesap açma vakti
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.