Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
39
Cevap
2248
Tıklama
6
Öne Çıkarma
mezun senesinde aile
S
4 yıl
Er
Konu Sahibi

mezun senesinde ailenizle nasıl başa çıkıyosunuz şimdiden bıktırdı özellikle annem devamlı daha kötü yapıcağıma dair inançlarıyla imalı imalı konuşuyo açıkça söyle ne söyliyceksen dediğimde suçlu ben oluyorum. daha kötü yapmayı da göze alıyorum azıcık güvenin diyorum yok yani illa göndericek bi yere. etrafımızda gerçekten hep vasat öğrenciler var ve mezuna kalanlar da hep geriye çekiyo salıp çalışmadıkları için ama ben gerçekten daha iyi yapabileceğime inanıyorum.

gerçekten nasıl baş ettiniz ailenizle şimdiden kafayı yemek üzereyim.



Merhabalar. Aileler başlarda bu şekilde baskılar yapabilirler. Çünkü kendileri de sizleri düşünüyorlar. Ben mesela böyle kırılacağımı bildiğim veyahut tartışabileceğ...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Guest-33F6A6ADA - 4 yıl +5
T
4 yıl
Çavuş

çok istiyorsan al tercihi yapın de çekil kenara sonra



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
4 yıl
Er
Konu Sahibi

o kadar hevesliler ki buna zaten




Bu mesajda bahsedilenler: @rene dekart
G
4 yıl
Çavuş

Hocam bu 7-8 gün olur da sonra yapmazlar çünkü düzelecek bir durum olmaz yani ama sene içinde bu durum devam ederse onlarla konuşmani öneririm yani bu durum seni kötü etkiler hatta buraya konu açtığına göre etkilemeye başlamış bile o yüzden bilgili biri varsa çevrende onlarla konuştur.Benimkiler sen doğrusunu bilirsin diyorlar ama hayatı boyunca başarısız birisi 11k olunca da içten içe hani kendi aralarinda mutlaka yazsa mi etse mi demişlerdir (bana hiç yansitmadilar ben mezunum dediğimde tamam dediler direkt sen bilirsin dediler yani) ama İstanbul'a gittiler mesela geçen bir akrabam
bilinçli bir oğretmen diğeri de bilinçli bir unili işte onlar dogru yapmış vs tarzı şeyler diyince artık kafalarında hiç kuşku kalmamış gibi geldi (daha gelmediler telefondan konuştuk ama sesi eskiye nazaran emin geliyordu.). Sen de bu yola başvurabilirsin.

Hocam cevrenizde bilinçli bir birey yoksa da kulağınızı tıkayin derim yani bakın siz annem diyorsunuz beni eski gittiğim okulun pdrcsine demişler işte bırakıyor ediyor diye (düşün yani bu alanda okumuş etmiş,sözde.) İşte yok idealist yok o yok bu.Andavalın haberi yok ki 11k ya bölüm yok.O yüzden bunlar seni demotive edeceğine hırslandirsin yani ailen bile olsa kötü anlamda değil elbette ama işte sene sonu kimsenin ağzına laf vermemek için yine çalışırdım.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
W
4 yıl
Er

Ben geçen sene mezuna kaldım ea 30k dan. Ailem kötü yaparsan ne olacak diyordu. İlk başta olumsuz konuştular böyle. Sonra alıştılar, kendi halime bıraktılar. 11k yaptım, daha iyi çekebilirdim aslında. Çevremdekilerin çoğunluğu geçen seneden daha kötü yaptı. Bu iş belli olmaz. Aileni alıştırırsan ve seni sürekli çalışıyor olarak görürlerse daha olumlu bakacaklardır diye düşünüyorum. Umarım hedeflerine ulaşırsın :)



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
4 yıl
Er

Hocam aslında biraz da haklılar beni sakın yanlış anlamayın ben mezundm bu yıl ve çekemedim neredeyse daha iyi calismama rağmen şuan sıralamalar yükseldiği için geçen yıl burn kıvırdığı yerler bile gelmiyor oldu yani hiç belli olmuyor rahat bir psikoloji ve ortalamanın üstü bi zekayla çok daha iyi bir sonuç da alabilirsiniz



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
4 yıl
Er
Konu Sahibi

benim de etrafımdaki bilinçli insanlar kararımı aileme karşı bayaa destekledi hatta şu an iyi bi seviyeye gelmiş biri ben kalmadığıma pişmanım her şey daha farklı olabilirdi vs tarzında bile konuştu ama işte ne biliyim benim de rehberlikçim aynı şekilde aynı şeyleri söylüyor çünkü geçen senelerde en yüksek tm öğrencisi 100k yapmış iibflerden haberi yok konuşuyor. 6,6k ile itü ekon dışında bir şey yazamam gibi iibfden ve onun bile gelmeyebileceğini düşünüyorumbu sene. babam aslında güveniyor ve sene boyu planlarım için şimdiden istersen özel ders aldırırız tarzı şeyler söylemeye başladı ama annemin aklına giren çok fazla insan var ve bana çok daha acımasız şekilde yansıtıyor.




Bu mesajda bahsedilenler: @boun-ekon
S
4 yıl
Er
Konu Sahibi

hocam çalışma konusunda bi sıkıntım yok ailem de farkında bunun çalışmayı çok seviyorum. sınav öncesi ilk 500'e girebilecek netler yapıyordum ama sınavda çok değişik şeyler yaşadım ve 6,6k geldi. sene başından beri en kötü şuna giderim dediğim yer bile gelmiyor sıralamama.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @worthy-
S
4 yıl
Er
Konu Sahibi

hocam ben 1k içerisinde olmak için çalıştım sene boyunca ama sınavda yaşadığım şeyler vb beni 6,6k'ya düşürdü ve istediğim yerler olmuyor. siz de haklısınız ama kalmazsam bile sürekli içimde kalsam ne olurdu acaba hissi olucak.




Bu mesajda bahsedilenler: @suedacik
G
4 yıl
Er

Merhabalar. Aileler başlarda bu şekilde baskılar yapabilirler. Çünkü kendileri de sizleri düşünüyorlar. Ben mesela böyle kırılacağımı bildiğim veyahut tartışabileceğim konularda mezun senemde susardım. Evet veya tamam diyip geçerdim çalışmalarımı etkilemesin diye. Her insanın mizacı farklıdır ama umarım hayırlısı olur hakkınızda.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
W
4 yıl
Er

O zaman sorun yok. Bence yapacağından emin ol. Benim de geçen sene sınavda seninki gibi bir durum oldu ve elim ayağıma dolaştı kalem tutamamıştım. Mezun senesinde illaki ya olmazsa tedirginliği olur. Sen ailenin söylediklerini çok düşünmemelisin.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Shizu
S
4 yıl
Er
Konu Sahibi

hocam susulucak gibi degil ki normal konusma esnasinda imali imali bi yerlerden sokusturuyo lafi



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Morannon Skyder III
K
4 yıl
Er

Y
4 yıl
Binbaşı

Dürüst olalım. İkinci yılda ilk yıldan kötü/aynı/biraz daha iyi yapanların sayısı, ikinci yılında çok çok iyi yapanların sayısından fazladır.

Forumda da gördük 100 binden; 180 binden 5-10 bin arasına çekenler olmuş. Hatta bazı youtube videolarında çok daha kötü sıralamalardan orta-iyi sıralamalara çekilebilmiş.

Burada önemli olan bardağın boş değil dolu tarafına bakmak ve "benim bu insanlardan (kötü yapıp iyiye çekenlerden) neyim eksik ki; ben niye yapamayayım" deyip yola kararlı ve planlı bir şekilde çıkmak lazım.

Bunlar da referans aldığım kanıtlar:
https://forum.donanimhaber.com/2020-sayisalda-100k-dan-dershanesiz-8-4k-ya-cektim-hamda-ss-li-en-dipten-10k-ya-seruvenim--144888788#144888788
https://forum.donanimhaber.com/ayt-mat-14-25-ten-36-5-a-ayt-fen-12-5tan-29-75-e-uzanan-hikayem-ssli--139199740
https://www.youtube.com/watch?v=payvW8B9LFQ

İsterseniz bunları ailenize gösterip "ben de yapıcam" deyip ikna etme ihtimalinizin yüksek olduğunu düşünmekteyim. Yolunuz açık olsun.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuzyirmi -- 8 Ağustos 2020; 22:33:32 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
4 yıl
Er
Konu Sahibi

hocam kendime guveniyorum ve tum eksiklerimin farkindayim bilincli oldugumun da etrafimdaki herkes farkinda aslinda. 6,6k'dan kalicam calismayi da cok seviyorum ama annem cok garip bi insan ve cidden artik benden nefret ettigini dusunmeye basladim ciddi ciddi konusmaya calisip bu soylediklerin beni etkiliyo dedigimde bile yuzume bakmiyo bu da cok uzuyo sirf bu yuzden uzaklasmak icin gitsem mi diye dusunmeye basladim...



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @yuzyirmi
S
4 yıl
Er
Konu Sahibi

ne oldu sonuc olarak hocam



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @ootdrunks
2
4 yıl
Çavuş

eylülden sonra alışırlar hocam merak etme şimdilik dert etme



S
4 yıl
Er
Konu Sahibi

anlatıcak kimse olmadığı için buraya dökücem içimi

annem ve arkadaşları sanki her şeyi bi onlar biliyomuş gibi yine bana akıl vermeye çalışıyo ve sırf sıralamam 4 haneli diye harika yerleri kazandığımı ama aptallık ettiğimi iddia edip duruyorlar. istediğim yerlerin hiçbir olmuyor seçeneğim yok diyorum annem yine başlıyo işte hukuk psikoloji bilmem ne bilmem ne. 140k sayısal sıralamam var ve sırf etrafımdaki insanlardan iyi diye mühendislik falan yazdırmaya çalışıyo annem????? ki sayısal geçişliyim zaten mühendislik gibi bi şey istesem sayısalda kalırım akıl var mantık var.
bi de gelmiş sürekli mağdur edebiyatı yapıyo bana. yok sadece söylüyomuş da bi şey demiyomuş da ben abartıyomuşum da. 7/24 şunu yaz bunu yaz diyen, bilinçsizmişim gibi 6kyı mezuna kalırsam en iyi ihtimalle 100kya çekeceğimi sanan ve sürekli bunları bana söyleyip duran annem hiçbi şey demiyomuş bana:DDDD
bi de şey var özellerde mühendislik falan gösteriyo %50leri falan sanki gönderse bunu burnumdan getirmiycekmiş gibi. ben sırf masrafım çok fazla olmasın laf yemiyim diye özelleri hedef bile bellememiştim şu anda bana burslu mühendislik yazdırmaya çalışıyo sırf günlerde "ya işte benim kızım da kazandı mühendisliğe gitti mezuna kalmadı" diyebilmek için.
her gün içimde bi şeyler tutmaktan o kadar yoruldum ki artık cidden kaçıp gitmek istiyorum bi yerlere. sanki hiçbi bok bilmiyorum sadece annem biliyor gibi gelip bana sınav ve mezunluk anlatmaya çalışıyo ki kendisi de lise mezunu bildiğinden değil yani.
az önce yine "artık lütfen bir şey bilmiyormuşum ve hiç araştırmıyormuşum gibi davranma" dedim diye suçlu oldum içeride arkadaşına mağdur edebiyatı yapmaya çalışıyo aklımda sorun varmış benim doktora götüreceklermiş:d



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
J
4 yıl
Teğmen

6.6k gayet iyi hangi bölümü ve üniversiteyi düşünüyordunuz



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
4 yıl
Er
Konu Sahibi

hocam hedefim boğaziçi işletme ya da iktisattı ve denemelerimle olur gözüyle bakıyodum ama sınav anım berbat geçip üstüne bu kadar atınca en kötü şurası olur dediğim yere bile giremiyorum şu anda ve sıralamama zaten doğru düzgün bi iibf yok



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Julyanis09