Merhabalar. Nisan ayına kadar sorunsuz kullandığım internet, ne olduysa Nisan ayından itibaren aralıklarla kopmaya başladı. Bunun üzerine kaç defa kayıt açtırmama rağmen hiçbirinde kalıcı bir çözüm oluşturulmadı. Türknet'ten önce Türk Telekom abonesiydim. Hem fiyatı hem de taahhüt olayı olmadığı için Türknet'i tercih ettim. Nisan ayına kadar hem hızı hem bağlantı kalitesi hiç üzmedi. Ne olduysa Nisan ayında, bu güne kadar kopmalar illallah ettirdi bıktırdı. En son açtığım arıza kaydında "internet arıza kaydınızı santralden ankastreye kadar olan kablo, saha dolabı, dağıtım kutusu gibi aşamalarını kontrol ederek ekiplerimizin müdahale etmesi sonucu çözdük." bu cevabı aldım. Tahmin edin ne oldu yarım saat geçti sadece yarım saat sonra tekrar kesildi. 2 gün kesintisiz bağlantı sağlanıyor, ertesi gün tekrar kopuyor. Destek kaydı açıyorsun, 2 günde anca çözülüyor.
Bu mesajı her kesildiğinde GG/AA/YY saat şeklinde editleyeceğim siz de görün istiyorum.
Ortada bir arıza falan yokmuş. Müşteri hizmetleri aradı, herkes masummuş. Bana söylenen (internet arıza kaydınızı santralden ankastreye kadar olan kablo, saha dolabı, dağıtım kutusu gibi aşamalarını kontrol ederek ekiplerimizin müdahale etmesi sonucu çözdük.) yalanmış, ortada ne saha ekibi ne problem ne de müdahale varmış. Virüsten ve yoğunluktan dolayı oluyormuş. Ben ikna oldum. İyi bayramlar
Bu mesajı her kesildiğinde GG/AA/YY saat şeklinde editleyeceğim siz de görün istiyorum.
1.Kesiliş: 22.05.2020 - 18:48
2.Kesiliş: 22.05.2020 - 19:10
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rhchiko -- 22 Mayıs 2020; 19:14:47 >