Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
453
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Wifi kapsama alanı hk.
S
4 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Merhabalar arkadaşlar, nasılsınız?

Müsadenizle birşey soracam, ben fiber kullanıyorum binada gpon var, telefonu da modemden alıyorum. Ve wifi sorunumuz var Tplink Archer v5 serisi bir router takılı. 2,4 ve 5ghz da da odanın diğer taraflarından çekmiyor. Sizce access pointle mi halletmeli yoksa modemi mi değiştirmeli. Modemi değiştireceksek phone girişli ne önerirsiniz, access point alacaksam ne önerirsiniz. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Not:ikinci bir archer serisi birşey alsam sorun çözülür mü?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sametcafer61 -- 26 Nisan 2020; 10:51:17 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
4 yıl
Yarbay

5Ghz kısa menzilli ilk modellerde düşük güçlü olduğundan 5ghz kısa menzilli oldu...



A
4 yıl
Binbaşı

Araya mutlaka bir tekrarlayıcı koymanız lazım. 5000 TL lik modem de alsanız değişmez, yasal limit 2.4ghz de 100mW, 5ghz de 200mW dır. Kavak gibi antenler de çok fazla birşey değiştirmiyor.

Mevcut routeri ortaya bir yere koyma şansınız yoksa Dualband bir repeater sorununuzu çözebilir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alibaba -- 26 Nisan 2020; 16:23:56 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
4 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Powerline adaptörle işi çözebilir miyim acaba diyorum ama yada bir router alıp onu ap olarak kullansam mı diyorum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
4 yıl
Yarbay

M
4 yıl
Teğmen

Yerinde olsam atarım hepsini çöpe alırıım Keenetic mesh sistem. Bir aydır kullanıyorum inanılmaz memnunum, hem kapsama alanı hem performans arttı. Kesinlikle wifi işini çok iyi beceriyorlar. Anten tasarımı amlfier , zayıf sinyalleri alma vs farklı bir şey yapmışlar. Başka modmein antenini söküyorsun 7-8 dbi takıyorsun yine olmuyor. zaten sinyali fazla artırdığında başkalarıyla komşuyla çakışıuor yine sorunalar çıkıyor. En optimum kanal kapsama iletişim metodunu bulması önemli modemin. İstemci de öenmli ama en iyi modeli keenetic de gördüm.

Önerim.

1. Sabit telefon kullanmıyorsan ki kimse kulalnmaz oldu, telekomun verdiği modem yerine Keenetic Viva al. Kapsama alanına bak, çekmeyen yerler varsa, bir de Keenetic Air al. mesh yap tüm sorunların bitsin. Keyfine bak.

2. Keenetic Air al önce, extender olarak telekom modemine bağla. Bu bile çok iş görecektir. Baktın yetmiyor Viva al, Airi ona bağla mesh olarak aynı zamanda Keenetic full router wifi özelliklerinden faydalan.



S
4 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Sabit telefon ne yazıkki kullanıyorum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.