Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
11
Cevap
2539
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Yumuşak Sele Seçimi
M
4 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Herkese merhaba. Eşimle beraber bisikletlere biraz merak saldık ve kendimize birer tane Kron XC100 aldık. 2 haftadır kullanıyoruz ancak seleleri çok sert geliyor. Zaten ilk hafta inanılmaz tahriş etti kasıklarımı, şimdi o tahriş biraz geçti ancak rahatsızlık geçmedi. Ne tarz oturursam oturayım yaklaşık 10-15 dakika sonra ağrı yapmaya başlıyor kalçalarımda. Hele 1 saatlik sürüşlerde son anlarında ayakta gitmek zorunda kalıyorum.

Bunun için gidip Dechatlondan xl jel sele ile bir de üzerine kılıf aldım 270 tl'ye ancak hem inanılmaz ağır, hem çok çirkin durdu üzerinde, hem de neredeyse aynı derecede sert geldi bana. Yani tabiki bir tık yumuşaklığı var ancak yine de rahat ettirmedi. Sonrasında hepsiburada'dan ucuz bir sele deneyeyim dedim, belki istediğim yumuşaklığı ve rahatlığı bulurum, keramet fiyatta değildir diye ancak o daha büyük hüsran oldu tabi.

Neredeyse bir buçuk haftadır araştırıyorum ancak istediğimi bulamadım. O yüzden buraya sormak en doğrusu olur diye düşündüm. Denediğiniz tabiki iki tane alacağımız için brooks kadar pahalı olmayan, ama gerçekten yumuşak bir sele öneriniz var mıdır?

Tabiki üzerinde araba rahatlığı aramıyorum ancak bir bisiklet için olabiliğince yumuşak olsun istiyorum. Çok uzun süreler kullanmadığımız için(en fazla 1 saat) ergonomisinden çok yumuşaklığı ve rahatlığı önemli benim için. Veya bunun için seleyi değiştirmeden önerebileceğiniz kılıf varsa o da olur.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MFN -- 12 Mart 2020; 14:44:15 >

Y
4 yıl
Onbaşı

Merhabalar.Öncelikle bir bisiklet sevdalısı olarak eşinizle birlikte bisiklete merak saldığınız için çok iyi yaptığınızı söylemekle başlayabilirim..Sele konusu bisiklet sporuna yeni başlayanlarda önemli bir handikap olabiliyor.Aslında seleye vücudunuzun zamanla alışması gerekiyor.İstediğiniz en pahalı ve kalitede seleyi de alsanız bu ağrılı süreci yaşamaktan maalesef kurtulamayacaksınız.Mesela herkesin fazlaca önerdiği brooks markalı selelerden bir türlü alışamayıp vazgeçen onlarca bisikletçiyle karşılaştım.Aslında bu selenin özelliği rahatlığından ziyade sizin beden yapınıza gün geçtikçe şekil değiştirerek uyum sağlamasıdır.Bu süreyi bilmeyenler hemen bir rahatlık bekliyorlar maalesef.Gelelim büyük ve geniş selelere.İnanın bu seleler üzerinde uzun vakit geçirdiğinizde normalden çok daha fazla yorulacağınızdan emin olabilirsiniz.Aslında herşey bisiklet üzerinde ne kadar vakit geçirdiğinizle doğru orantılı.Bu ağrılı süreci daha ağrısız atlatmak için pedli taytlardan faydalanabilirsiniz.Siz ne kullanıyorsunuz diye sorarsanız;Benim tur ve şehir bisikleti olarak nitelendirilebilecek bir bisikletim mevcut.Şehir dışına günlük ve hafta sonluk turlarla birlikte şehir içinde de sık sık bisiklete biniyorum.Kullandığım sele aşağıya linkini eklediğim sportourer garda man gel flow.2 yıldır kullanıyorum ve gayet memnunum.Aynı modelin kadınlar için lady olanıda mevcut.Kısaca naçizane tavsiyelerim böyle.Kazasız pedallamalar diliyorum...https://www.dogabisiklet.com/urun/sportourer-garda-man-gel-sele


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
4 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgilerden dolayı. Ya aslında eşim alışmaya başladı ancak nasıl oluyorsa bayan bisikletinin selesi benim bindiğim erkek modelinden çok daha yumuşak. Hatta bugün farkettik onu da. Kontrol edince elle baya farkediliyor. O yüzden o "ben alıştım artık eskisi kadar acıtmıyor" deyince normal geldi bana. Ancak benim için ilk günkü kadar ağrılı devam ediyor. Yoksa alıp iade ettiğim selelerdeki yorumlarda memnun kalan bir sürü insan da vardı. Ama demekki bana uygun değilmiş. Heralde deneme yanılma yoluyla en sonunda en uygununu bulucam gibi :) Ama sizin önerdiğiniz seleyi de denicem, muhtemelen önümüzdeki hafta da onu denerim ve bu sefer biraz daha şans veririm. Dediğiniz gibi belki zamanla alışabilirim.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @yyavuz80
A
4 yıl
Yarbay

Sele değil de dolgulu tayt alın. Müthiş rahatlık.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
4 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Onu da denicektim zaten ancak çok büyük paralar vermek istemediğim için dechatlondan sipariş verdim şimdi. Bakalım gerçek anlamda bir etkisi olacak mı.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @AKINLASINN
A
4 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: MFN

Onu da denicektim zaten ancak çok büyük paralar vermek istemediğim için dechatlondan sipariş verdim şimdi. Bakalım gerçek anlamda bir etkisi olacak mı.
bende 50 tl ye decathlondan aldım. Çok rahatım şu an.



M
4 yıl
Teğmen

Sele bisiklette ki en karmasik parca. Kimi 20 tl. lik sele ile rahat eder, kimisi 1000 tl. lik sele ile. Yani size tavsiye edilen sele sizin ergonominize uymayabilir. Dogru seleyi bulana kadar birkac sele degistirmeniz gerekebilir. B 17 Dahil bir cok sele denedim. Yaklasik 10 yildir tur bisikletimde bende yukarida ki arkadas gibi sportourer garda man kullaniyorum ve cok memnunum. Size uyar mi? denemeden bilinmez.. Cevremde de kullananlar var bu modeli simdiye kadar sikayet eden gormedim. Denemekte fayda var. Eger baska markalarada bakarsanz ortasi bos ( buyuk geometrik delik seklinde) seleleri tavsiye etmem. Biz erkekler icin pek uygun sele tipi degiller..



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
4 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Ben de garda alacaktım baya niyetlendim, sonradan bir arkadaş selle royal lookin önerdi, hem şekil olarak da hoşuma gitti. Onun moderate versiyonunu aldım. Yarın denemesini yapıcam eğer ilk oturuşta gerçekten fark hissetmezsem iade edip garda denicem. Bu arada pedli tayt da aldım, yardımı oldu ancak tamamen geçirmedi.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @möhkem
M
4 yıl
Teğmen

Tayti ben ozellikle yol bisikletinde kullanirim. Eger decathlon dan aldiysaniz orada 3-4 cesit tayt var. Onemli olan ped in kalitesi. En kaliteli olani jel li olanlar. En kotuleri ise en ince sunger pedli olanlar (en son baktigimda ped rengi gri ya da siyahti..) Bir de tayti ic camasirsiz giyerseniz daha rahat olur. Ozellikle boxer ile giymek sikinti yaratiyor. Bir de sele ayarinizi (yukseklik ve egim) tam yaparsaniz sorununuzun büyük kismini cozersiniz...



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
4 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Jelli olandan aldım zaten özellikle, ben de dediğinize dikkat ettim. Ucuz olanlar sünger olduğu yazıyor zaten. Sele ayarı nasıl yapılıyor bilmiyorum ama kullandıkça anlarım heralde bunları :) Sele içinse oturmadım ama elimle kontrol ettiğimde yumuşaklık ve destek olarak iyi geldi bakalım inşallah oturduğumda da aynı şekilde iyi hissettirir.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @möhkem
M
4 yıl
Teğmen

Sele ayari icin internet te bolca bilgi mevcut. Erkekler icin sele ayarini anlatmaya calisayim...

Yukseklik : Seleye oturduk. Bisiklet dik pozisyonda (birisi tutabilir ya da elimizle duvardan felan destek alarak bisikleti dik pozisyonda tutariz) sag ayagimizi aynakolun kolu yere en asagida 90 derece gelecek sekilde ayarladik. Topugumuzla pedala bastik, ayagimiz dizden kirilmiyacak dimdik sekilde sele yuksekligimizi ayarlariz.


Uzaklik : insan vucuduna gore degisir, kiminin kolu uzundur kiminin ki kisa, gidona uzakligimiz bu yuzden degisir, bunu da denemeden yanilma yontemi ile bulacagiz. Genelde orta nokta dan degilde daha çok biraz daha geri noktadan ayarlanir. Ayak topumuzla pedala basariz. (Topuk degil, top yani parmaklarin alt kismi ile ayak ortasi arasinda ki kisim) pedal ida her zaman ayak topunuz ile cevirin.. Ayak topumuzla pedala basik, pedal en asagi noktada iken ayagimiz yere 90 dereceye yakin (85-90) civari olursa genel de ayar tutar....



Egim: En sikintisi budur. Bircok kez deneyip bulacagiz. Kesinlikle arkaya egim vermeyin. Yuk direk takimlara ve prostata biner. 3-5 derece one dogru seleyi egelim. Amac agirligi kalca loplarina vererek prostat ve takimlari korumak.... Cok one egersek bu seferde one dogru kaymamak icin kendimizi kasacagimiz icin, bacak, kol, bilek agrisi yapar.... Deneyip bulacagiz...



Uzun suruslerde:

alette uyusma olusursa buyuk ihtimalle uzaklik ayari ile.. .


Takimlar ve kasik icinde surtunme ile alakali agri varsa egim ayari ile.....


Bacaklarda kasilma varsa, diz eklemlerinde agri varsa yukseklik ayari ile,


Bacak, kol, bilek agrisi var ise genelde egim ayari ile iliskilendirilir....





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi möhkem -- 21 Mart 2020; 8:38:40 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
4 yıl
Teğmen

Pedal cevirmeyi de her zaman ayak topu ile yapalim. Dizlerimiz ne yana acik, ne de kapali olsun. Kadroya paralel olmasi en iyisi. Pedala basmayalim, iki ayagimizla cevirelim, uzun surusler de kadans (devrimizi) i sabit tutalim. Mesela 1 dk. da 70 kadans (devir) gibi. Hizlanmak istiyorsak kadans i arttirmadan hafif hafif vites arttiralim. Yokis cikiyorsak, pedala basmadan, kadansi dusurmeden,, hafif hafif vites dusurelim. Bunlarinda sele den olusan n agriyi engellemede faydasi olur. Uzun suruslerde Kilitli pedal kullanirsaniz da cok daha iyi olur...

Pedala :"" "basmayalim" "" , & & cevirelim. & &





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi möhkem -- 21 Mart 2020; 8:41:2 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.