Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
1259
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Türk Telelkom Yurtdışı Çıkışları Ve Garanti Bankası Serverlarına 100gblık Siber Saldırı Var
F
6 yıl (253 mesaj)
Teğmen
Konu Sahibi

Konunun Başlığındanda Anlaşılacağı Üzere 27 Ekim Pazar günü saat 14:30 civarında Türk Telekom yurtdışı çıkışlarında performans kaybı ve yüksek paket kabı görülmeye başladı. Konuyla ilgili yapılan teknik incelemede yurtdışı bağlantı girişlerini çeşitli lokasyonlardan sağlayan Türk Telekom’un bazı linklerinin satüre olduğu görüldü. manuel/elle yönetilen bir routing prosedürü olan Türk Telekom’un yurtdışı trafiği dengelemesi saat 15:00’e kadar sürdü.
Devamında ise Garanti Bankası web sitesi ve mobil yazılımının çalışmadığı rapor edildi. Bu süreçten sonra eş zamanlı Vodafone ağında da ülke genelinde erişim problemi yaşandı Vodafone tarafında da yaşanan sorun düşünüldüğünde Garanti’nin yurtdışından gelen trafiği yönetebilmek adına farklı operatörler üzerinden çıkış vermeye çalışması akla geldi.
garanti bankasından şöyle bir açıklama geldi
"Dijital hizmetlerimize yönelik yoğun internet trafiği nedeniyle dijital kanallarımızda erişim sıkıntısı yaşamaktayız. İnternet servis sağlayıcılarımızla beraber sorunu gidermek için çalışıyoruz. Müşterilerimizin yaşadığı mağduriyet için özür dileriz."
anlık olarak siber saldıları görebileceğimiz bir kaynakta bu site sitede şu an en fazla saldırı alan ülke konumunda türkiye görülmekte http://www.parsecuremap.com
< Resime gitmek için tıklayın >

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.