Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
966
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Freedos bilgisayara windows yükleme hakkında bir soru
C
5 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Bilgisayar müh. birinci sınıfım ve bilgisayar bakıyorum bir süredir. Monster'ın reedos bilgisayarları indirimde. Üstüne freedos olduğu için de ucuz şu anda. İnternette 10 TL ye satılan windows lisansları var daha önce bunu alan oldu mu ve sıkıntı yaşadı mı ? Ya da bilgisayarı alıp windows 10 -900 lira olmuş- alabilirim. Ya da kurulu windows bir bilgisayar mi almam daha mantıklı ?



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

B
5 yıl
Binbaşı

3-4 bilgisayarda bu tarz ucuz keyler kullandım hiçbir sorun yaşamadım şu ana kadar. Referansı olan bir satıcıdan aldığına dikkat edersen sıkıntı yaşayacığını sanmıyorum.



K
5 yıl
Teğmen

Başka bir PC’den Windows’un kendi sitesinden W10’u indir(USB ile kurulum Ya da CD ile kurulum seçeneğini seç hangisini kullanacaksan). Güvenilir sitelerden bol referanslı, puanı ve yorumu yüksek kişiden 10-15 ₺’e key al. Bu keyler ne illegal ne de legal, Microsoft göz yumuyor sadece. Böylelikle işletim sistemi masrafından epeyce kısıp tasarruf edebilirsin ya da o tasarruf ettiğin parayla ek bileşenler alabilirsin sistemi yükseltmek adına. Her halükarda en mantıklısı FREEDOS alıp ucuz keyle kurulum yapmak.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
5 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Hocam sağ olun. Bir tanıdığım ucuz keyleri, windows sonradan tespit edip zararlı yazılım diyerek bilgisayarı garanti kapsamından çıkardığını söyledi doğru mudur bu ?



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Ksenofanex
S
5 yıl
Yüzbaşı

Perakende/kutulu Windows cok pahali, ona para verilmez.
OEM lisanslari ucuzdur, ama sadece yeni alinan bilgisayar uzerinde gelir, kutusu CD si falan yoktur.
Ayni model notebook icin freedos ve OEM windows olanlari arasinda cok fiyat farki olmaz, 3-4bin veriyorsun artik 70-80tl nin hesabini yapma.
Ote yanda, Linux kurarak da ogrencilik hayatini surdurebilirsin, ozellikle bilgisayar muh ogrencisi icin Linux daha bile avantajli olabilir (hocasina bolumune bagli tabii)

Internet te satilan ucuz lisanslarin bazilari dolandirici, bazilari kurumsal toplu lisans alip ellerinde kalanlari satanlar.. yani normal olarak o sekilde satmalari yasak, ama anahtar korsan degil. Microsoft istese tespit eder, mesela Cinli bir firmaya verdikleri lisans anahtari Turkiye de bir okulda kullaniliyor, bunu tespit eder.



K
5 yıl
Teğmen

Sanmam, öyle bir şey hiç duymadım, yaşamadım da. Eğer işi iyice garantiye almak istersen ödemeyi kredi kartından yap. Eğer key gönderilmezse chargeback ile paranı sorunsuz geri alırsın. Ben şimdiye kadar hep OEM key kullandım, hiç sorun yaşamadım.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @ceratosaurus
W
5 yıl
Binbaşı

üniversiten anlaşmalıysa microsoft bedava windows kurabilirsin.önce onu araştır bence.tamamen orijinal oluyor

microsoft azure üzerinden



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.