Bugün alışveriş yaparken haftalık ürünler bölümünde gördüm. Dost markalı, sanırım talebe göre devamlı üretecekler. Fiyatı 3.25 TL en ucuz laktozsuz süt 4.5 TL. Benim gibi laktoz intoleransına sahip ama laktozsuz sütler de pahalı olduğu için süt tüketemeyen kişiler için uygun fırsat. Devamlı üretilmesini sağlarsak güzel olur.
Boş işler demekle olmuyor, bu bir sağlık sorunu. Laktoz intöleransı olan kişiler 1 bardak süt içince karın ağrısından duramıyor. Üstelik sadece süt içmek değil, sütl...
Boş işler demekle olmuyor, bu bir sağlık sorunu. Laktoz intöleransı olan kişiler 1 bardak süt içince karın ağrısından duramıyor. Üstelik sadece süt içmek değil, sütlü tatlılar, yemekler, yoğurt vs aklınıza sütle yapılan ne geliyorsa insanı rahatsız ediyor. Nasıl şeker hastaları şeker tüketemiyorsa, nasıl çölyak hastaları gluten tüketemiyorsa laktoz intöleransına sahip insanlar da normal süt tüketemiyor.
Sizden ricam lütfen insan hayatını kısıtlı hale getiren ve yaşam kalitesini düşüren sağlıkla ilgili konuları hafife almayın.
Boş işler demekle olmuyor, bu bir sağlık sorunu. Laktoz intöleransı olan kişiler 1 bardak süt içince karın ağrısından duramıyor. Üstelik sadece süt içmek değil, sütlü tatlılar, yemekler, yoğurt vs aklınıza sütle yapılan ne geliyorsa insanı rahatsız ediyor. Nasıl şeker hastaları şeker tüketemiyorsa, nasıl çölyak hastaları gluten tüketemiyorsa laktoz intöleransına sahip insanlar da normal süt tüketemiyor.
Sizden ricam lütfen insan hayatını kısıtlı hale getiren ve yaşam kalitesini düşüren sağlıkla ilgili konuları hafife almayın.
Çoğunlukla laktozsuz süt dediğimiz, laktaz enzimi katılmış standart süt oluyor.
Ek olarak, normal süte göre tatlılığı yüksek olarak algılanmaktadır. Bunun nedeni, yaygın olarak kullanılan üretim şeklinin (laktaz enzimi ilavesi) laktozun tatlılık derecesi nispeten daha yüksek olan glikoz ve galaktoza parçalanması esasına dayanmasıdır.
Evet hocam kendim de bir dönem bu sorunu yaşayıp zamanla atlattığım için bütün söylediklerinize kefilim. İnsanın yaşamı öyle bir kısıtlanıyor ki ne yiyeceğinizi şaşırıyorsunuz, biz farkında değiliz ama nerdeyse her şeyin içine süt giriyor.
Aslında tüm sıkıntılar vücudun laktoz şekerini sindirememesi sonucu ortaya çıkıyor. Laktozsuz olarak satılan ürünlerde laktoz yine var ama onu ekarte etmesi için laktaz enzimi dahil ediliyor ve süt vücuda girdikten sonra sindirilirken laktaz enzimi bunu bizim yerimize yapıyor. Açıkçası herhangi bir sindirim sıkıntısı olmayan insanlar içinde laktozsuz içmek daha sağlıklı diyebilirim. Laktozsuz içmek insana sindirim kolaylığı sağlıyor.
Once 1 tane alip denedik ve begendikten sonra eve 3-4 tane daha aldik. Normal sut cok rahatsiz ediyordu beni. Bu hem ucuz hem de diger markalar kadar kaliteli.
tip 1 diyabetim fazla tatlı diye okudum bunda bizim için sıkıntı var mı acaba market acılısında sek sütü 2.5dan verdiler keşke stok yapsaydım bim sütleri bile 3tl olmuşki mühendis arkadaşım ucuza kaçma içim nestle vs ürünleri almaya calıs diyordu...
Sizden ricam lütfen insan hayatını kısıtlı hale getiren ve yaşam kalitesini düşüren sağlıkla ilgili konuları hafife almayın.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Sizden ricam lütfen insan hayatını kısıtlı hale getiren ve yaşam kalitesini düşüren sağlıkla ilgili konuları hafife almayın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > Bu mesaja 5 cevap geldi. Cevapları Gizle
Bu mesajda bahsedilenler: @adige95m
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Ek olarak, normal süte göre tatlılığı yüksek olarak algılanmaktadır. Bunun nedeni, yaygın olarak kullanılan üretim şeklinin (laktaz enzimi ilavesi) laktozun tatlılık derecesi nispeten daha yüksek olan glikoz ve galaktoza parçalanması esasına dayanmasıdır.
Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
Bu mesajda bahsedilenler: @adige95m
Aslında tüm sıkıntılar vücudun laktoz şekerini sindirememesi sonucu ortaya çıkıyor. Laktozsuz olarak satılan ürünlerde laktoz yine var ama onu ekarte etmesi için laktaz enzimi dahil ediliyor ve süt vücuda girdikten sonra sindirilirken laktaz enzimi bunu bizim yerimize yapıyor. Açıkçası herhangi bir sindirim sıkıntısı olmayan insanlar içinde laktozsuz içmek daha sağlıklı diyebilirim. Laktozsuz içmek insana sindirim kolaylığı sağlıyor.
Bu mesajda bahsedilenler: @kalpakci
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > Bu mesaja 2 cevap geldi. Cevapları Gizle
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
market acılısında sek sütü 2.5dan verdiler keşke stok yapsaydım bim sütleri bile 3tl olmuşki mühendis arkadaşım ucuza kaçma içim nestle vs ürünleri almaya calıs diyordu...