Y

Yarbay
15 Eylül 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
8 üye
Görüntülenme (?)
502 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
Y
2 yıl
Crucial Ballistix ram hakkında
Merhabalar.
Arkadaşıma pc topluyoruz. B550 Gaming Plus / 5600x ve 3060ti sisteme ram alıcaz. 32GB ram istiyor 16 yeterli kısmı işin belirtmek istedim.

3600mhz cl16 2x16GB ballistix rgb modeli 1.960₺
3000mhz cl15 2x16GB Ballistix düz modeli 1.440₺

RGB hiç önemli değil. Bir forumda ballistixin tüm ramlerinin aynı olduğu yazılmış. 3000-3200-3600 farketmeden aynı değerlerde oc yapılıyor denmiş. Bu bilgi doğru mudur? Cl15 3000 alsam 3800 cl16 civarında çalışabilir mi acaba?

teşekkürler.
Y
3 yıl
Şu üç ramden hangisi?
Merhabalar.

Ryzen 5600x
Prime Pro X570-p
Rtx 3080'li sistemim var. Şu an 3200mhz ram kullanmaktayım. Yükseltmek istiyorum. Çift kanal 32GB ram ve 3800mhz bandında kullanabileceğim bir ram düşünüyorum. Tüm ekosistemim corsair olduğu için corsair RGB ramlerden 3 tane bulabildim ama hangisini almam gerektiği hakkında bir sonuca varamadım.Google yetersiz kaldı birazda. Yorumlarınızı bekliyorum.

https://www.corsair.com/ww/en/Categories/Products/Memory/DOMINATOR-PLATINUM-RGB/p/CMT32GX4M2C3000C15#tab-tech-specs


https://www.corsair.com/us/en/Categories/Products/Memory/DOMINATOR-PLATINUM-RGB/p/CMT16GX4M2K4000C19W#tab-tech-specs
https://www.amazon.com.tr/Corsair-Vengeance-PC4-32000-optimize-edilmi%C5%9Ftir/dp/B08DP4LMWP?th=1
Y
3 yıl
FUT\u0027ta top alma
Çok kısa bir soru. Bu oyunda top nasıl alınıyor? Adamlar beni arkadan çekiyor tutup kenarı atıyor ben hiç ama hiç top alamıyorum her atak kalede bitiyor. Abartma falan yok ben hiç top alamıyorum.Hnagi tuşlarla alınıyor bu top?
Y
3 yıl
Origin hesabı açamama
Merhabalar.

15 gündür onlarca pc,telefon,internet,mail adresi denememe rağmen ne origin.com dan ne origin appten ne de ea.com dan üyelik açamıyorum.VPN ilede denedim yine aynı. Kafayı yemek üzereyim ben neden üyelik alamıyorum?
< Resime gitmek için tıklayın >
Y
4 yıl
Hepsiburada Kanunu Tanımama- Kanunların Yetersizliği
Merhabalar.

6 Ağustosta bir eşşeklik edip buradan monitör aldım.12 Ağustosta teslim aldım.Halihazırda aynı monitörden bir tane zaten kullanmaktayım. Ürün şu;
https://www.hepsiburada.com/samsung-lc27hg70qqmxuf-27-1ms-144hz-display-2xhdmi-freesync-2-qhd-kavisli-qled-monitor-p-HBV00000BA2EM?magaza=Hepsiburada

Elimdeki monitörle yanyana koyduğumda renklerin aşırı soluk olması ve ışık sızması olmasından dolayı " Beğenmedim. " diyerek cayma hakkımı kullanmak istedim. İade kodu verildi. 3-4 gün sonra Hepsijet ile gönderdim. Geçen hafta baktığımda "İade reddedildi." yazıyordu. Servis raporu isteniyormuş. Ben de üründe arıza olmadığını kalitesini beğenmediğimi söylememe rağmen bugün bana kargo ile ürünü geri gönderdiler. Şikayetvar a yazdım.Tekrar robot cevaplar verildi.

Sistemden tekrar iade ete tıkladığımda 14 gün geçtiği yazıyordu. Bunca zaman bana göndermemelerinin sebebi bu süreyi doldurmakmış. HB'yi aradım,aynı şeyleri saçmaladı birisi kapadım dinlemeden.Samsung servisini aradım. Bana buraya getirin arkadaşlar arıza varsa rapor tutar dedi. Hem yolun çok uzak olması hemde arıza olmadan rapor yazmayacaklarını anladığım için elimdeki monitördeki ( daha önce almıştım panel değişti ) arıza için evime gelen Samsung yetkili servisi elemanını aradım. O da bana böyle bir rapor yazılamayacağını iade almaları gerektiğini belirtti. Bu sefer Samsung için şikayetvara yazı yazdım henüz cevap gelmedi.

Hepsiburadayı şikayet etmek için Ticaret bakanlığının 175 şikayet hattını aradım.Beni THH'ye yönlendirdiler.Beylikdüzü THH rezalet bir kurum olduğu için firmanın kanunu tanımadığını bu konu hakkında bir cezai yaptırım olup olmadığını sordum.Aldığım cevap hayır. Yani firma sizden paranızı alır 6 ay 1 sene kullanır sonra hiç ceza ödemeden THH isterse paranızı geri alırsınız deniyor.Daha önceki beylikdüzü THH kararının yazılı konu ise şu;https://forum.donanimhaber.com/beylikduzu-thh-karari--144518275#144980097

Şimdi ben hiç kullanmadığım kalitesiz bir çöpe 3.000 TL para bayılmış oldum.THH zaten tüketici lehine karar vermiyor,başvurmayı bile düşünmüyorum.Samsungun zaten dünya umrunda değil.Evlilik arefesindeyim,beyaz eşyalar için samsungdan model bile beğenmiştik ancak bu olaylardan sonra samsungtanda çöp almayacağım hepsiburada denilen aciz firmadan da.
Y
4 yıl
Beylikdüzü THH Kararı.
Merhabalar. İncehesaptan 29.11.2019 da vermiş olduğum “ 2 adet Corsair ML 120 RGB Pro 3’lü paket “ siparişimle ilgili yaşadığım sorun üzerine Beylikdüzü THH’ne şikayette bulunmuştum. Karara bağlanan bu saçmalık hakkında sizlerinde bilgilendirmek istedim. Öncelikle kısaca olayı özetlemek istiyorum.  ⁃ 03.12.2019 tarihli fatura kesildi. “ 2 adet Corsair ML 120 RGB Pro 3’lü paket “ için KDV dahil tutar 844.00₺ ödeme yaptım. Aynı dönemde amazon.co.uk'tan da alsam daha uyguna geliyordu. Ben uğraşmamak adına buradan aldım. Hatta ekstre kesilmesini bekledim bir kaç gün,yani fiyat hatası falan değil şu anki fiyatına bakarak yorum yapmayalım. Firmanın ( Corsair ) bir indirimi mevcuttu,muhtemelen 50-100 tl farkla başka yerde de satılıyordu.

< Resime gitmek için tıklayın >
  ⁃ Yaklaşık 10 gün sonra firmayı aradım. Kargoya vermeyi unuttuklarını söyleyip kargoya vericeklerini söylediler. Bir kaç gün sonra aradım. Aras kargoyla gönderdiklerini söylediler. Yine ulaşmayınca foruma yazmamdan ötürü ismini hatırlamadığım bir beyefendi beni aradı. Kargoda ürünün kaybolduğu bir kaç gün daha beklemem gerektiğini,bulunmazsa yenisinin gönderileceğini söyledi. Daha sonra kargonun ürünü kaybettiğini yeni ürünün tarafıma gönderileceğini söylemek üzere beni aradı. ( Bu arada hala ürün satılıyor. ) Aradan bir kaç gün geçti,tekrar arandım. Bu sefer ürünün stoklarında kalmadığını ve 250₺ çek tanımlayacaklarını söylediler. Yine tamam dedim. Ürün o zaman stoklarında görünmüyordu. ⁃ Daha sonra baktığımda çek yüklenmediği için ve ürün Türkiye’de bulunmasına rağmen tarafıma temin edilip gönderilmediğinden dolayı firmayı THH’ne şikayet ettim.  Bir ay hiç siteye bakamadım,özel sebeplerden dolayı. ⁃ Şubat ayı ortalarında baktığımda çek yüklenmişti hala yüklü ama hiç bir üründe geçmiyor. Daha doğrusu her yerde 100₺ olan ürünü firma 200 den 100 e düşürdüğünü iddia ederek satış yapınca çek geçmiyor. İndirimsiz ürünlerde geçiyormuş ki zaten firmanın normal fiyatları hep fahiş. ⁃ Cuma günü karar elime geçti. Ben şükür sonuçlandı diye beklerken dünyanın en saçma kararına imza atmışlar bir de açıkca yazmışlar. “ Aynı ürünün satıcı tarafından farklı bir fiyattan satılmaya başlanmasının,tüketici için hak doğurmayacağı ve herhangi bir mağduriyetin söz konusu olmadığı anlaşılmıştır. Bu sebeple talebim reddine karar verilmiştir. “ Yani kısacası artık firmalar size uygun fiyattan ürün satıp,aylarca sizden aldığı parayı işletip sonra stok yok diyip iptal edebilir ve yüksek fiyattan satışa devam edebilir. 

< Resime gitmek için tıklayın >
 ⁃ Söz konusu heyeti cimer üzerinden şikayet ettim. Burada da paylaşmak istedim. Aramızda ekşi yazarı varsa konu açmasını rica ediyorum. Bu ülkede sustukça tepemize biniyorlar artık yeter. Mahkemeler milletin vicdanından,sermayenin kölesi haline gelmiştir. Mahkemeye ver diyenler olucaktır. Bu karar sonrası ben hiç bir hukuk kurumuna güvenipte dava açamam,üstüne masrafları ödetirler. 800 liralık ürün için 8.000 lik olma riskini göze alamıyorum. Okuduğunuz için teşekkürler. Not : incehesap yetkilileri lütfen beni aramayın. Hoş burada benim yazılarımı görüp bana telefondan nasıl ulaşabiliyorsunuz onu da anlamıyorum ama istihbarat enişteden olmalı.
Y
4 yıl
Amazon TR\u0027nin tahtakale esnafı seviyesine düşmesi.
Merhabalar.

Amazon TR açıldığından beri uygun fiyatları ürünler sunuyordu,ben de çokça kez yararlandım fakat son bir aydır yaptığım tüm alışverişlerde sıkıntı yaşıyorum ve bu arada ürün yelpazesi neredeyse sıfır durumda özellikle pc donanım bölümünde. Mesela Ryzen işlemci satmıyor amazon doğru düzgün monitör yok. Neyse benim mağduriyetim bundan çok asrın en overrated firması olan EKOL ( kolaygelsin.com) ile. Bu arkadaşlar bir site kurmuşlar. Aracı falan takip ediyorsunuz falan gelmeden önce sms bilgilendiriyorlarmış (09.00-18.00 arası teslim edilecek diye sms mi olur gün 24 saat zaten.) vs bir sürü yalan dolan iş. Amazondan express kargo ile aldığım ürünü dört gündür Beylikdüzünün göbeğine getirmiyorlar. Haritadan takip ediyorum,çamlık caddesinden geçiyor,adakentten geçiyor ama bana uğramadan Esenyurta gidiyor. Takip etmeye devam ediyorum araç tekrar beylikdüzüne geliyor bizimkentten Adnan Kahveciye oradan kavaklıya gidiyor. Evim bu arada Beylikdüzü Belediyesinin orda. Bilmeyenler için bahsettiğim yerlere giderken hep evimin yanından geçerek gidiyor. İlk gün unutmuştur insandır dedim umursamadım zaten kargoyu getirende olmadı. İkinci gün yine bekledim takip ediyorum. Araç evime doğru yaklaşırken SMS geldi 2 saat içerisinde teslim edilecek diye. Neyse bekle Allah bekle yine gelen yok. Araç tekrardan Esenyurta gitti evimin yanından geçerek. Müşteri hizmetlerini arıyorum verdikleri cevap sipariş sırasına göre dağıtılıyormuş. Gerçekten çok zekice. Neyse amazona mail attım. Bana MNG ile yollayın dedim.MNG ile yollyamıyorlarmış ( sanki başka illere başka firma ile yolluyorlar. )şubeden alabilirmişim. Kargonun şubesi var sanki. Geceninbir yarısı kurye aradı. İşteyim dedim öğleye kadar getireceksen getir dedim yoksa geri götür tamam dedi. Tabiki yine gelen giden yok ertesi gün. Genel müdürlüğe şikayet etmek istedim. Kimseden numara alamadım. Sitede bir tane numaraları dahi yok. Çalışanlar bildiğin at koşturuyor anlaşılan. Şikayetvara yazdım kaale alan olmadı tabiki. Gecenin bir yarısı yine kurye aradı. Hani sabah bırakıcaktın dedim? Tamam yarın sabah bırakıcam dedi bingo adam bu sefer kargoyu araca yükleme zahmetinde bile bulunmamış. Amazondan az önce yine arandım. Aynı şeyler salak gibi anlatıp duruyorum hala bana mng ile kargo gönderemeyceğini falan anlatıyor. Ben bugün size monitörü ulaştırıcam dedi kapattı. kargoyu tekrar aradım. Bugün ulaştıramazsak yarın ulaştırırsak olurmu falan diyorlar halen. Paradoks gibi bir şey anlıyacağınız.

Tez zamanda batması gerekenler listeme hoşgeldin kolaygelsin.com



Edit: Şimdi tekrar aradılar zahmet edip bugün getireceklermiş.Gelmeyeceğine adım gibi eminim.
Y
5 yıl
253.00₺ HB - Sharkoon AM5 Titanium Pencereli 2x Led Fanlı 2xUSB 3.0 2xUSB2.0 ATX Oyuncu Kasası
Sepete bir kaç tane ürn atmıştım indirime girmiş. Başka satan yerde yok ama son fiyatı 411.00 sanırım.

Sharkoon AM5 Titanium Pencereli 2x Led Fanlı 2xUSB 3.0 2xUSB2.0 ATX Oyuncu Kasasıhttps://www.hepsiburada.com/sharkoon-am5-titanium-pencereli-2x-led-fanli-2xusb-3-0-2xusb2-0-atx-oyuncu-kasasi-p-HBV00000BT3LS?magaza=Hepsiburada
Y
6 yıl
Sonunda akaryakıta ZAMlar başladı.
Abdde ekonomik krize yol açmamızdan,ayfonları parçalamamızdan ötürü otoritesini kaybeden dıj güjler,fedö ile birlikte OTOMATİK olarak ötvye zam yaptılar. Pompaya %9 oranında yansıyan zamdan sonra asrın liderimiz benzinleri döküp yakma çağrısında bulundu.


Son dakika: Benzin ve motorine ÖTV zammı
https://www.haberturk.com/son-dakika-benzin-ve-motorine-otv-zammi-2105251-ekonomi
Y
6 yıl
6S plus 9.3.3\u0027den 11.4.1\u0027e geçmeye değer mi?
Arkadaşlar merhaba.

2.5 yıllık emektarı 6.50 dolar kurunu gördükten sonra nikahıma almaya karar verdim.

Yanlız 9.3.3 artık çok zorluyor beni. Neredeyse tüm işlerimi telefon halleden birisi olduğum için çok yetersiz kalıyor. Çoğu uygulama artık en az ios 10 istiyor. Bunun dışında en büyük problemim web sitelerini açamıyorum bu sürüm ile.
Örnek vermek gerekirse;
https://neotracker.io/address/AGhg9fUPGx8cBKSa6TSrLCWSbXg2D7c8CX

Bu ve benzeri çoğu site yüklenmiyor. Bomboş beyaz sayfa açılıyor. Puffin,opera,chrome vs hiçbiri ile giremiyorum. Kısacası 11.4.1 e geçmem gerekiyor sanırım.
Az önce arkadaşımın iphone u ile karşılaştırma yapayım dedim. (İos 11 yüklü) antutu yükledim. Onu bile açmıyor. Start diyince kapanıyor. Dün telefonu restore ettim ama nafile.

6S plus kullanıp 11.4.1 den memnun olan var mı? Keşke 9.3.3 de kalsaydım dediğiniz oldu mu? İos 12 çıkmadan bir karar vermem gerek.
Teşekkürler.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.