Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
508
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Türkiye'ye Çalışmaya Gelen Kaçaklar Geri Dönüyor
L
6 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Anlaşılan son zamanlarda ülkedeki döviz artışı ve hayat masraflarının neredeyse iki katı artmasından sadece vatandaş değil kaçaklar da şikayetçi, şöyle anlatayım İstanbul beyazıtta yıllardır işlettiğimiz bir dükkanımız var ve Eyüpte oturuyoruz. Bilen bilir bu iki yerde İstanbulun en merkez yerlerinden özellikle Beyazıt için konuşuyorum. Beyazıtta tramvaya binseniz Türkçe konuşan insan göremezsiniz ya turist ya suriyeli mülteci ya da Türkiye'ye çalışmaya gelmiş Gürcistanlı, Azerbaycanlı, Afganistan ve Pakistanlı vs.
Bu arkadaşların amacı Türkiye de para kazanıp Türkiye'den kötü durumda olan ülkelerine para götürmek ancak başlarkende dediğim gibi ekonomik kriz yüzünden bu adamlarda tek tek gidiyor.
Eyüpte bizim apartmanın karşısında kalan Pakistanlı bir aile vardı 2 çocuk toplamda 4 kişilik bir aileydi mahalleli falan baya yardımcı oldu birisi eski ranzasını verdi birisi tülünü perdesini falan evlerini güzel bir dizdik en azından çocuklar rahat yaşasın diye. Bu arada Eyüpteki Pakistanlı oranı aşırı fazla en son kurban bayramında namaza gittiğimde falan cemaatin %30'u Pakistanlıydı. Zaten grup halinde 20-30 erkek dolanıyorlar her yerde. Velhasıl kriz olunca 2-3 gün sonra ne o 20-30 kişilik gruplar kaldı ne bizim evini dizdiğimiz aile. Adamlar bir akşamda kayboldular.

Hayır bu adamların zaten ne bize ne ülkeye faydası var vergisiz sigortasız çalıştırılan ucuz işçi oluyorlar genelde ve bizim gençlerimizin genellikle göz ucuyla bakmadığı o ağır işlerle uğraşıyorlar. Canımı sıkan kısım güzelim ülkemin öyle bir hale gelmesi ki bu adamların bile ülkeden kaçarak uzaklaşması.

Allah hepimizin yardımcısı olsun Türkiye olarak çok zor dönemden geçiyoruz.

Not: İnce'ye oy verdim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeiMei -- 27 Eylül 2018; 12:33:41 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.