Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
626
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Türk Telekom FTTB bağlantımda modeme Cat5e kablo çekti?
E
6 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Merhabalar. Birkaç gün önce evime türk telekom 100 mpbs fiber kurdurdum. Başvururken 2 farklı müşteri temsilcisi ile görüştüm. Her ikisi de evinize FTTH (gpon) ile hizmet veriyoruruz dediler ancak gelen teknik servis binanızda kutu var ordan kablo çekeceğiz dediler. Binaya kadar fiber olmasında pek sorun yok aslında çünkü buda gerçek fiber ancak teknik servis gittikten sonra fark ettim ki binadaki kutudan evime cat6 yerine cat5e çekmişler, ayrıca kablonun çeşitli yerlerinde eziklikler fark ettim. Normalde bunları pek sorun etmem ama indirmelemde aşırı dengesizlik oluyor zaman zaman 9, zaman zaman 2 oluyor ve hız testinde stabil bir hızım olsada max 94 mbps alıyorum. (Ethernet kablosu ile bağlıyken test ettim) Yaşadığım sorun sizce de düşündüğüm gibi kablodan mı kaynaklanıyor, yoksa eziklik sorun olmaz ve cat5e ile cat6 arasında pek fark yok mu?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
6 yıl
Yarbay

Cat5e 1gbit destekler fazlasıyla yeterli.



E
6 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Peki bahsettiğim hız dalgalanmalarının kablonun ezikliğiyle bir alakası olabilir mi? Konuyla alakakalı değil ama testte 3 ping aldım iyi midir?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

R
6 yıl
Yüzbaşı

Oturduğunuz şehirdeki TürkTelekom sunucusu üzerinden hız testi yaptığınızda 3 ping alıyorsanız gayet iyi, fakat önemli olan yurtdışındaki ping ve hız değerleri; örnek frankfurt serveri gibi.



E
6 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Akşam test edeyim o zaman. Peki orada ping kaç civarı iyidir?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.