E

Çavuş
04 Aralık 2014
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
33 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
E
5 yıl
AKN\u0027Yİ KALDIRTTINIZ MUTLU MUSUNUZ?
Adil kullanım noktası çoğu kullanıcı için çok avantajlıydı. Kotayı aşsam bile gece iki ile sekiz arası yine asıl hızımdan İndirme yapabiliyordum. Ayrıca 100 mbps kullandığım için hızım 24'ü düşüyordu. Turkcell ve Kablonetten örnek vereyim. (Türknet çoğunlukla vdls veriyor o yüzden Türknet fiyatları iyi yazmayın) adil kullanım noktalasını kaldırdılar. Ne oldu? Turkcell İçin konuşacak olursak makul olarak sadece 25 mbps kaldı. Oda 90 liraya. 😂 Peki çok eleştirdiğiniz Türk telekom adil kullanım noktasına devam ettiğinde ne oldu? 100 TL'ye 100 mbps 200 gb akn li paketi sunuyordu Ve hız düşümü sonrası Turkcell ile aynı hıza düşüyordu. Üstelik kotam bitse bile gece iki ile sekiz arası 100 Mbps hızında indirme yapmaya devam edebiliyordum Buda her gece için 200 GB'ı aşan bir kullanım sağlıyordu. (Ki benim aylık kullanımım 1 TB'a kadar çıkabiliyor) bilgisayarı zamanlayıp gece indirme yapmaktan gayet memnundum. Peki çok istediğimiz adil kullanım noktası kalkınca ne oldu gece indirme olayı bitti tek sevindiğim nokta 35 Mbps'e düşeceği haberi oldu. Ama hala memnun olmayan gerçek sınırsız isteyen DonanımHaber kullanıcıları BTK'ya başvuruyor. Başardığınız zaman ne olacağını düşünüyorsunuz? Aynen Turkcell gibi, belki de Ondan daha pahalı ve 100 Mbps'i asla göremeyeceğimiz çok istediğiniz "GERÇEK SINIRSIZ" paketlerinize kavuşacaksınız. Bunu görememek çok mu zor? Anlıyorum ben de sizin gibi sınırsız uygun fiyatlı internet istiyorum ancak bu şartlar altında yapacağınız itiraz kabul görürse bile fahiş fiyatlar gelecek. İşin özü şansınızı artık daha da zorlamayın. Sizin bu konudaki görüşlerinizi de merak ediyorum. Sizce dediğim gibi mi olur, yoksa toz pembe rüyalardaki gibi ödediğiniz ücret değişmeden, hangi hızı alıyorsanız kotasıza mı dönüşür?
E
6 yıl
Çözülemeyen Oyunlarda Donma Sorunu (Videolu)
Aylardır oyunların donma sorunuyla uğraşıyorum. Konu açtım başka bi foruma herşeyi denememe rağmen çözülmedi. Donunca ses gelmeye devam ediyor, windows tuşuna bastığımda görev çubuğu, kapat aç seçeneği filan çalışıyor. Zaten videoda sorunu anlayacaksınız. Format attım düzelmedi, belki sorun sürümdedir dedim 3 farklı sürüme format attım. Yine düzelmedi. Sorun parçalarda olsa windows da donar. Ama bende ses devam ediyor sadece oyun donuyor. Beni bu beladan kurtarın yaz gelmiş bilgisayar oynayamıyoruz. https://youtu.be/d1CLuGrIRzc
E
6 yıl
Çözülemeyen Windows 10 oyunlarda donma sorunu (Videolu)
Aylardır oyunların donma sorunuyla uğraşıyorum. Konu açtım başka bi foruma herşeyi denememe rağmen çözülmedi. Donunca ses gelmeye devam ediyor, windows tuşuna bastığımda görev çubuğu, kapat aç seçeneği filan çalışıyor. Zaten videoda sorunu anlayacaksınız. Format attım düzelmedi, belki sorun sürümdedir dedim 3 farklı sürüme format attım. Yine düzelmedi. Sorun parçalarda olsa windows da donar. Ama bende ses devam ediyor sadece görüntü donuyor. Beni bu beladan kurtarın yaz gelmiş bilgisayar oynayamıyoruz. https://youtu.be/d1CLuGrIRzc
E
6 yıl
Türk Telekom FTTB bağlantımda modeme Cat5e kablo çekti?
Merhabalar. Birkaç gün önce evime türk telekom 100 mpbs fiber kurdurdum. Başvururken 2 farklı müşteri temsilcisi ile görüştüm. Her ikisi de evinize FTTH (gpon) ile hizmet veriyoruruz dediler ancak gelen teknik servis binanızda kutu var ordan kablo çekeceğiz dediler. Binaya kadar fiber olmasında pek sorun yok aslında çünkü buda gerçek fiber ancak teknik servis gittikten sonra fark ettim ki binadaki kutudan evime cat6 yerine cat5e çekmişler, ayrıca kablonun çeşitli yerlerinde eziklikler fark ettim. Normalde bunları pek sorun etmem ama indirmelemde aşırı dengesizlik oluyor zaman zaman 9, zaman zaman 2 oluyor ve hız testinde stabil bir hızım olsada max 94 mbps alıyorum. (Ethernet kablosu ile bağlıyken test ettim) Yaşadığım sorun sizce de düşündüğüm gibi kablodan mı kaynaklanıyor, yoksa eziklik sorun olmaz ve cat5e ile cat6 arasında pek fark yok mu?
E
6 yıl
Oyunlarda Görüntüde Bozulmalar
İyi forumlar. Sorunum başlıkta da belirttiğim gibi oyunlarda görüntü bozuklukları. Mesela GTA V'te çalılarda garip görüntü bozukluklarıyla karşılaşıyorum. Sistem özelliklerinden kısaca bahsedersem i5 8400 işlemci, gtx 1080 ekran kartı, 16 gb RAM var. Daha iyi anlamanız için video da çektim.https://www.youtube.com/watch?v=09cn28DQi3Y Sorunumun ekran kartından olup olmadığını anlamak için onboard gpu ile denedim ancak sorunum devam etti. Sorunum kabloda mı? Dedim ancak başka bir kabloyla da aynı sorunları yaşadım. Sorun oyun ayarlarında veya nvidia denetim masasında mı? Dedim ancak oyunların tüm ayarlarını denedim, denetim masasından tüm ayarları denedim, sonrasında sürücüleri silip tekrar yükledim ama çözemedim. Kısmen de olsa GTA V'te DSR açtığımda videodaki çalılardaki bozukluklar azaldı ancak kaybolmadı. Aklıma çözünürlük geldi ama burada görüntüde bozukluk var. Sorun kullandığım tv den mi kaynaklanıyor dedim ancak başka bir tv ye taktığımda çözüme ulaşamadım. Bunu nasıl çözerim ve sorun tv den oynamak mı? Kullandığım full hd ekran yerine 4k bir monitör alırsam sorunum düzelir mi? Aylardır bilgisayarın problemlerini çözmeye çalışıyorum ancak bu konuda bir türlü çözüme ulaşamadım. Yakında kafayı yiyeceğim herhalde.
E
6 yıl
İ5 8400 %50-60 yükte 87 derece
Merhabalar. Öncelikle soğutucum stok fan. Sorunumun önce soğutma bloğunu tam oturtamadığımdan ve termal macundan kaynaklandığını düşündüm. Termal macunu zalman stg2 ile değiştirdim ve fanı özenle oturttum ancak 1 derece bile değişiklik olmadı. Youtube da izlediğim videolarda en fazla 65 derece görüyordu. Ayrıca intel stok fanla k ibaresiz işlemcilerde bu kadar ısınma yapmamalı diye düşünüyorum. Dh de baktığım bazı konularda benzer sorunlara rastladım ancak 300-400 tl civarı soğutucular takarak çözenlere çok rastladım. Beni bu kadar masrafa sokmayacak önerilerinizi bekliyorum.
E
6 yıl
Mcdonalds menü büyütme fiyat farkı
Süper boy seçimin 2.5 tl olduğunu biliyorum büyük seçimin ne kadar olduğunu merak ediyorum. Bilen varsa yardımcı olabilir mi?
E
6 yıl
Hepsiburada Kargo Sorunu
Birçoğunuz gibi bende black friday indirimlerinden aldığım ürünlerin elime ulaşamamasından muzdaribim. Ekran kartı alıp da eline ulaşabilen var mı? Sizce bu ekran kartı ne zaman elime ulaşır? Tahmini kargo 12 aralık diyor ama birçok yerde bu tarihi geçirdikleri söyleniyor.
E
6 yıl
İşlemci fanını çıkarıp taktım termal macun gerekir mi?
Yeni aldığım sistemde daha yerlerine oturtmak için bile bastırmadan koyduğum soğutucuyu 30 saniye sonra termal macun sürülü olarak geldiğini unutarak ve biraz da zorlayarak kaldırdım. Kaldırdığımda termal macunun işlemciden taşmadan üstünde kaldığını gördüm ve hemen kapatıp kuruluma devam ettim. Acaba soğutucuyu söküp termal macunu tazelemem gerekir mi? Yoksa fazla bekletmeden ve tam oturtmadan çektiğim için herhangi bir sorun teşkil etmez mi?
E
7 yıl
Otg destekli telefonum flash diskleri görmüyor
İyi forumlar. Asus zenfone 2 telefonum önceleri usb diskleri görmesine rağmen artık hangi usb diskimi takarsam takayım diğer cihazlarımda çalışan usb leri bir türlü görmüyor. Acaba bir program veya bir ayarla telefonumun otg ayarlarını mı değiştirdim bilmiyorum. Çözüm önerilerinizi bekliyorum.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.