Kafayı yicem pc için ssd aldım,pc hızlansın diye ilk defa ssd alıyorum kurulumunu fln bilmiyorum netten baktım hdd'nin sata kablosunu insanlar takıyodu bende çıkarıp ssd'ye taktım ozamandır pc açılmıyo "no bootable device " hatası veriyo herşeyi denedim bütün sata kablolarını tek tek çıkarıp taktım biosu defaulta aldım yok görmüyo çalışmasa yada ses çıkarsa bozuldu dicem de normal bir şekilde çalışmaya devam ediyo sorun nedir acaba?
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
Siz yanlış yapmışsınız. SSD'yi kutusundan çıkarıp HDD nin kablosunu buna bağlarsanız tabii ki de boot etmez. Bios diski görüyor ama içi boş o yüzden boot edemiyor.
Yapmanız gereken ikinci bir sata kablosu daha almak. PSU'da boş sata Power fişi yoksa bir de dönüştürücü kablo alacaksınız. SSD'yi sisteme takın*. Sonrasında sistemi klonlayabilirsiniz.
*SSD'yi anakarttaki 0 ile numaralanmış ilk porta takın.
Peki çok teşekkür ederim dün çözdüm aslında olayıda utancımdan yazamadım😀dediğim gibi ilk defa bu işlerle uğraştığım için tam olarak bilmiyodum.Benim pcde 1 tane sata güç girişi varmış bir ucu hdd'ye diğeri anakarta takılıyomuş ben gidip bir ucunu hardisk'e diğerini ssd takmışım😀,şimdi sipariş verdim sata güç kablosu
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >