Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
9
Cevap
50827
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Oyuncuları En Yüksek Potansiyeline Ulaştırma
L
6 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Merhaba değerli sanal manager dostlarım öncelikle herkese iyi forumlar, FM 17’den beri en büyük sıkıntım olan konuyu tartışalım istiyorum FM 18’de kariyer yapıyordum schalke takımından Paris’e geçtim teklif geldi 3.sezondu Mbappe 4.5 yıldız olmuş 5 yıldıza yarım kalmış zaten potansiyeli 196 asistan manager olarak tony pulisi getirdim normalde manager olduğu için bu arkadaş oyuncu için bireysel program hazırlama ve tüm ıvır zıvırları ona bıraktım işte biraz zamandan sonra mbappenin ca ve pa 4 yıldıza düştü göstergeler kırmızı hep ben kendim bireysel program seçiyorum mesela iç forvet yapıyorum sol kanat yine uyum sağlamıyor ekstra idman olarak da güç seçiyorum olmuyor bir oyuncuyu 5 yıldız yapmam için neler yapmam lazım bunu konuşalım istiyorum yardımcı olanlara teşekkür ederim şimdiden



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam ne kadar teşekkür etsem azdır gerçek bir FM tutkunusunuz gerçekten bende bu oyuna aşığım ne yazık ki tanışmak 17 de nasip oldu bu seri ile öyle çok teknik taktik rehber izlemeden giriştim ağzımın payını aldım geçen sene
Yoruma Git
Yorumun Devamı LuxAeternaFB - 6 yıl +2
B
6 yıl
Yüzbaşı

Merhabalar hocam, yıldız durumu oyun içinde değişebilen bir özellik olarak düşünüyorum. Şu şekilde, örneğin Felipe Anderson bazen 3.5 bazen de 4.5 yıldız olarak gözükebiliyor ben de. Potansiyel değerlerini bilmiyorum ancak devamlı olarak 4.5 ya da 5 yıldızda kalması için sadece antrenör, antrenman tesisleri oyuncu özellikleri etkilemiyor. Performansının istikrarlı olması ve düzenli takımda oynaması en önemli özelliklerden bence. Ancak tabi ki tek değil. Aşağıda benim gördüğüm kadarıyla etkenleri sıralamak istiyorum:

- Gelişen oyuncunun Kararlılık özelliğinin en az 16-17 seviyelerinde olması çok mühim. Altyapıdan çıkan oyuncularımda ilk başta 20-19 olan kararlılık zamanda geçtikçe dikey düşüşe geçip 13 e falan sabitliyor kendini ve oyuncu belli bir seviyeye çıkamıyor örneğin.

- Gelişen oyuncunun Çalışkanlık özelliğinin en az 14-15 seviyelerinde olması çok önemli. Oyuncunun çalışkanlığı normal ya da düşük olunca istikrarsızlık ve düzensiz gelişme gösteriyorlar. Bu nedenle potansiyeline erişemiyor.

- Gelişen oyuncunun çalıştırıldığı pozisyonda sürekli oynatılması ana şartlardan, yoksa gelişim sekteye uğruyor ve yıldız olduğundan daha düşük görünüyor.

- Gelişen oyuncunun gösterdiği istikrar da çok önemli. Arka arkaya 40 maç oynamış olsa bile göstermiş olduğu performans kendini üzüyorsa (örneğin : golcüler de gol atma sıkıntısı yaşanması) cesaret özelliği düşmeye başlıyor ve tüm puan düzeyinde bakılınca yeterli seviyeye ulaşamıyor.

- Antrenman tesislerinin ve antrenör kalitesinin en yüksek de olması ve antrenörlerin lisanslarının devamlı yükseltilmesi.

- Bireysel antrenmandan ziyade deneyimli ve kaliteli oyunculardan gelişen oyuncu için eğitim isteği. Özellikle kararlılık vb. özellikleri yüksek olan deneyimli oyunculara verilirse kendi kendi gelişim sürecinden çok daha hızlı ilerleyebiliyor.

Benim genel olarak görüşüm bu şekilde hocam ama çok güzel bir konuya değinmişsin. Baya yardımcı olacak bir konu olabilir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
6 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Öncelikle çok teşekkürler cevap yazınız için ben genelde antrenör seçerken dünya çapında ki derece olan yıldızına değil de yetenek derecesine göre seçiyorum en çok yeşili olanları alıyorum ekibime asistan seçerken de tüm işleri ona devrettiğim için menejerlik özellikli asistan alıyorum aslında spesifik olarak mbappe üzerinden gidelim istiyorum çünkü şu an ona kafayı takmış durumdayım 15 maç 13 gol attı 5 yıldız potansiyeli vardı sonra bi anda dörde düştü genieden baktığımda 196 potansiyelinde düşüş oldu nedense yani oyuncunun potansiyeli geriledi kendi kendine ama takıma verdiği katkı ve oynattığım sistemde en ufak değişiklik olmadı neymar solda cavani ortada mbappe solda oynatıyorum klasik psg yani sürekli oynadığı halde bir türlü 5 yıldız yapamadım bireysel idmanda bir sıkıntı var sanırım o kısımdan anlamıyorum bir türlü




Bu mesajda bahsedilenler: @btugrel
M
6 yıl
Yarbay

O yıldızlar kadronun kalitesine göre veriliyor değişiklik göstermesi normal.
Oyuncu potansiyeline ulaşmış yada yaklamışsa senin ona öğreteceğin ekstra pozisyon yada özellik antremanı bazı özelliklerinin düşmesine neden olur. Yani bi yerden düşürüp öbür taraftan yükseltir.



-
6 yıl
Moderatör

Öncelikle btugrel ''Bahadır'' kardeşimin dedikleri ve anlattıklarına bazılarına katıldığımı belirtmek isterim.

Fakat Çalışkanlık ve Pozisyonda oynatılması kısmı doğru değil. Çalışkanlık sadece MAÇ içinde oyunun kullandığı bir özelliktir.

Pozisyon dışı oynatılmak ise yine gizli bir özellik olan çok yönlülüğe bağlıdır. Yani gelişim ile alakalı olmasada oyuncu performansına direk etkisi vardır.



Bunlara ek olarak söyleyebileceğim şey ise şunlardır;

1- İlk olarak bilmemiz gereken şey şudur. Bir oyuncunun potansiyeli onun ulaşabileceği (ulaşacağı değil) maksimum yetenekler özelliklerini yansıtır.

2- Potansiyeli yüksek olsun olmasın bir oyuncuyu en yükseğe çıkarmak bizim elimizdemidir değilmidir onu açıklayayım.
Örnek vermek gerekirse 100 mevcut yeteneği olan bir oyuncunun potansiyeli 175 diyelim. Bu oyuncu 17 yaşında olsun.
Oyunda size verilen yıldızların hiçbir önemi yoktur. Çünkü Asistanın veya Gözlemcinizin verdiği yıldız değerlendirmesi yaş, ülke ve irtibarlara göre hesaplanmaktadır.
4 altın yıldız 1 siyah yıldız olan oyuncularda vardır 5 altın yıldız olanda. Bunu ayrı maddede daha da açarız. Devam edersem...
Oyuncuların potansiyellerine ulaşması MAÇ oynamaktan geçer.

3- Bireysel Antreman veya Antreman tesislerinin yüksek olması onu daha fazla özelliğe çalıştırabilmenize yarar. Yani orta sınıf bir antreman tesisi olan takımda 10 özelliğe çalıştırabilirken çok iyi antreman tesisine sahip bir takımda bu 15dir.

4- 17 yaşındaki bu 100 M.Y'deki oyuncumuzu 175 potansiyele peki nasıl ulaştıracağız?
Belki hiçbir zaman belki de 22 yaşında. Peki bunu nasıl bilebiliriz. Cevabı çok basit KAREKTERİNDEN yani KİŞİLİĞİNDEN
Oyuncu Profilinde yer alan Kişilik sekmesinde oyuncunuzun nasıl bir karekterde olduğunu görebilirsiniz.
Bunun dışında FM'de Gizli Özellik dediğimiz Genie Scout tarzı programların yardımıyla sayısal görülmesi mümkün olmayan bu özellikler sayesinde
bir oyuncunun maksimum potansiyeline ulaşıp ulaşamayacağını bilmekde mümkün.

5- Peki bu özellikler neler derseniz, Profesyonellik ve Ambition (Hırs) özellikleridir. Fakat illede bu iki özelliğin yüksek olması gerekmez. Her insanın karekteri farklı olduğu gibi her oyuncu da hem çok profesyonel hemde hırslı olamaz. Mesele buna örnek Sergen Yalçın ve Arda Turan'ı verebiliriz. Sergen yetenekli ve hırslı bir oyuncuydu. Hırsı sayesinde belli bir yere geldi fakat asla işine mesleğine karşı profesyonel değildi. Yani biraz uçuk bir örnek olacak ama Ronaldo değildi. Yada Türk oyunculardan örnek vermek gerekirse, Bülent Korkmaz, Ergün Pembe gibi Profesyönel değildi. Toparlamak gerekirse bir oyuncunun gelişimi 1- Karekterine, 2 bazı gizli özelliklerine bağlıdır. Bunlar ne kadar çabuk gelişeceğini belirler.

6- Karekteri ve bu gizli özellikleri 22 yaşında mı yoksa 27 yaşında mı tam potansiyeline erişeceğini belirleyen unsurlardır. Fakat hepsi bir kenara bir oyuncuyu geliştirmenin en kısa ve kolay yonu ilk baştada söylediğim gibi MAÇ oynatmaktan geçer. Takımınızda şans veremiyorsanız mutlaka kiralayın. 21 yada 19 yaş altı takımında tutmanızın bir faydası yoktur.

7- Son olarak yıldız olayına gelirsek. Yıldız olayları oyunda regen oyuncuların çıkmasıyla ortalanan bir ortalama yetenek bildirimidir. Yani ilk sezonda 5 yıldız gözüken bir oyuncunuzun sonraki sezonlarda mevcut yada potansiyeli düşmesi demek özellikleri düşmesi demek değildir. Sadece oyun içinde 10 tane 5 yıldız oyuncu varken 4 sezon sonunda 20 tane olduğu için ortalamanın düşmesinden kaynaklanır.

8- Son maddeye kadar okuyanlara jest olsun Bir oyuncunuzun KARARLILIĞINI sadece ona ÖZEL EĞİTİM verdirerek artırabilir daha hızlı gelişmesini sağlayabilirsiniz.
Ama bunu genç oyuncunuzu sezonda en az 15 maç ilk 11de forma şansı vereceğiniz sezonlarda kullanın. Ve kullanacağınız Eğitimcinin KARARLILIĞININ ve karekterinin yüksek olmasına özen gösterin.
Buna şöyle bir örnek vereyim, Siz genç bir oyuncu olsanız takımınızda Sergen ve Ronaldo olsa hangisiyle birlikte çalışmak isterdiniz


Bu mesaja 4 cevap geldi.
B
6 yıl
Yüzbaşı

Deniz abi gayet bilgilendirici bir açıklama olmuş, teşekkür ederim




Bu mesajda bahsedilenler: @- The Stig -
K
6 yıl
Yüzbaşı

hepsini okuduk emeklerin için teşekkür ederim :) bu gizli özellikler kafama takıldı mesela yanlış hatırlamıyorsam devamlılık diye gizli bir özellik vardı fm15 kullanmışlığım vardı. yani eskiden editör kullanırdım oradan bilirim onu 20 yapınca kendi takımda etkisini göremiyordum ama başka takımlara yolladığımda çok çok etkili oluyordu . şimdi bu fm serisinde editör kullanıp etkisini yükseltme imkanı var mıdır bana göre etkisi yokdu. ayrıca sürekli editör kullanan biri değilim eskiden kullanmışlığım var :)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kralrep -- 21 Aralık 2017; 18:5:46 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @- The Stig -
-
6 yıl
Moderatör

quote:

Orijinalden alıntı: Kralrep

hepsini okuduk emeklerin için teşekkür ederim :) bu gizli özellikler kafama takıldı mesela yanlış hatırlamıyorsam devamlılık diye gizli bir özellik vardı fm15 kullanmışlığım vardı. yani eskiden editör kullanırdım oradan bilirim onu 20 yapınca kendi takımda etkisini göremiyordum ama başka takımlara yolladığımda çok çok etkili oluyordu . şimdi bu fm serisinde editör kullanıp etkisini yükseltme imkanı var mıdır bana göre etkisi yokdu. ayrıca sürekli editör kullanan biri değilim eskiden kullanmışlığım var :)

Devamlılık bir oyuncunun TEKNİK ve MENTAL özelliklerinin her maç ne kadar tutarlı kullandığını belirler. Yani oyuncunun devamlı gösterdiği maç içi performanstır.

Bu yüzdendirki herhangi bir özelliği 20 olan oyuncu o özelliği en iyi kullanır diye birşey yok.

Misal Bitiriciliği 20 olup, karar verme 12, soğukkanlılığı 12, tekniği 12 ve önsezi 12 olan bir forvetin, devamlılık özelliği 8 olduktan sonra o bitiricilik 30 da olsa fayda etmez.

2. Misal, Bitiriciliği 14, karar verme 12, soğukkanlılığı 12, tekniği 12 ve önsezi 12 olan bir forvetin, devamlılık özelliği 16 olursa 20 bitiriciliğe sahip Forvetten 2 kat daha iyidir.


Devamlılığı yani sürekliliği düşük olan oyuncular tırt oyunculardır. Fakat sadece devamlılık 20 oluncada bitmiyor.

Mevkisine göre teknik özellikleri iyi olmalı, mental açıdan iyi olmalı ve elbette fiziksel olarakda bir oyuncu iyi olmalıdır.

Bunlardan sonra karekteri, devamlılığı, önemli maçlardaki performansı, baskılara dayanabilme kabiliyeti, çok yönlülüğü, sakatlanma eğilimi vs'sine bakılır.


Editör kullanmanızı asla önermem hiçbir zevk ve renk katmaz oyununuza. Bu tür şeyleri öğrenebilmek için kullanabileceğiniz en güzel yan program Genie Scouttur. Oyuna hiçbir etkisi yoktur. Sadece oyuncuyu herşeyiyle görebilmenize yarar.

Yok ben gerçekçilik istiyorum diyenlerdenseniz o zaman oyun içindeki Gözlemcilerinizi kullanıp onların size sunduğu raporlara güvenmek zorunda kalırsınız.



< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

L
6 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Hocam ne kadar teşekkür etsem azdır gerçek bir FM tutkunusunuz gerçekten bende bu oyuna aşığım ne yazık ki tanışmak 17 de nasip oldu bu seri ile öyle çok teknik taktik rehber izlemeden giriştim ağzımın payını aldım geçen sene hücum futbolu diye bi hevesle abanıp kaç defa kovuldum fenerbahçeden şimdi çok kafa yoruyorum detaylara yazınızın hepsini okudum anladığım kadarıyla yıldızları pek dikkate almamam gerekiyor genie scouttan Mbappe yanılmıyorsam 196 veya 198 gözüküyordu ben buna ulaştırmak istiyorum elimden geleni de yapıyorum her maç düzenli ilk 11 oynuyor şu an 46 maçta 43 gollük bir katkı aldım iç forvet mevkisinde verdiği katkıdan çok memnunum o yıldızlar bi 5 oluyor bi 4’e düşüyor hiç sabit kalmıyor ayrıca yazınızın sonumda bahsettiğiniz özel ders kısmını keşke daha önce okusaydım ben özel eğitim olarak neymardan mbappeye eğitim vermesini seçmiştim şimdi eve gidince kontrol edecem umarım neymar doğru bir eğitmen seçimi olmuştur



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @- The Stig -
B
5 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: - The Stig -

Öncelikle btugrel ''Bahadır'' kardeşimin dedikleri ve anlattıklarına bazılarına katıldığımı belirtmek isterim.

Fakat Çalışkanlık ve Pozisyonda oynatılması kısmı doğru değil. Çalışkanlık sadece MAÇ içinde oyunun kullandığı bir özelliktir.

Pozisyon dışı oynatılmak ise yine gizli bir özellik olan çok yönlülüğe bağlıdır. Yani gelişim ile alakalı olmasada oyuncu performansına direk etkisi vardır.



Bunlara ek olarak söyleyebileceğim şey ise şunlardır;

1- İlk olarak bilmemiz gereken şey şudur. Bir oyuncunun potansiyeli onun ulaşabileceği (ulaşacağı değil) maksimum yetenekler özelliklerini yansıtır.

2- Potansiyeli yüksek olsun olmasın bir oyuncuyu en yükseğe çıkarmak bizim elimizdemidir değilmidir onu açıklayayım.
Örnek vermek gerekirse 100 mevcut yeteneği olan bir oyuncunun potansiyeli 175 diyelim. Bu oyuncu 17 yaşında olsun.
Oyunda size verilen yıldızların hiçbir önemi yoktur. Çünkü Asistanın veya Gözlemcinizin verdiği yıldız değerlendirmesi yaş, ülke ve irtibarlara göre hesaplanmaktadır.
4 altın yıldız 1 siyah yıldız olan oyuncularda vardır 5 altın yıldız olanda. Bunu ayrı maddede daha da açarız. Devam edersem...
Oyuncuların potansiyellerine ulaşması MAÇ oynamaktan geçer.

3- Bireysel Antreman veya Antreman tesislerinin yüksek olması onu daha fazla özelliğe çalıştırabilmenize yarar. Yani orta sınıf bir antreman tesisi olan takımda 10 özelliğe çalıştırabilirken çok iyi antreman tesisine sahip bir takımda bu 15dir.

4- 17 yaşındaki bu 100 M.Y'deki oyuncumuzu 175 potansiyele peki nasıl ulaştıracağız?
Belki hiçbir zaman belki de 22 yaşında. Peki bunu nasıl bilebiliriz. Cevabı çok basit KAREKTERİNDEN yani KİŞİLİĞİNDEN
Oyuncu Profilinde yer alan Kişilik sekmesinde oyuncunuzun nasıl bir karekterde olduğunu görebilirsiniz.
Bunun dışında FM'de Gizli Özellik dediğimiz Genie Scout tarzı programların yardımıyla sayısal görülmesi mümkün olmayan bu özellikler sayesinde
bir oyuncunun maksimum potansiyeline ulaşıp ulaşamayacağını bilmekde mümkün.

5- Peki bu özellikler neler derseniz, Profesyonellik ve Ambition (Hırs) özellikleridir. Fakat illede bu iki özelliğin yüksek olması gerekmez. Her insanın karekteri farklı olduğu gibi her oyuncu da hem çok profesyonel hemde hırslı olamaz. Mesele buna örnek Sergen Yalçın ve Arda Turan'ı verebiliriz. Sergen yetenekli ve hırslı bir oyuncuydu. Hırsı sayesinde belli bir yere geldi fakat asla işine mesleğine karşı profesyonel değildi. Yani biraz uçuk bir örnek olacak ama Ronaldo değildi. Yada Türk oyunculardan örnek vermek gerekirse, Bülent Korkmaz, Ergün Pembe gibi Profesyönel değildi. Toparlamak gerekirse bir oyuncunun gelişimi 1- Karekterine, 2 bazı gizli özelliklerine bağlıdır. Bunlar ne kadar çabuk gelişeceğini belirler.

6- Karekteri ve bu gizli özellikleri 22 yaşında mı yoksa 27 yaşında mı tam potansiyeline erişeceğini belirleyen unsurlardır. Fakat hepsi bir kenara bir oyuncuyu geliştirmenin en kısa ve kolay yonu ilk baştada söylediğim gibi MAÇ oynatmaktan geçer. Takımınızda şans veremiyorsanız mutlaka kiralayın. 21 yada 19 yaş altı takımında tutmanızın bir faydası yoktur.

7- Son olarak yıldız olayına gelirsek. Yıldız olayları oyunda regen oyuncuların çıkmasıyla ortalanan bir ortalama yetenek bildirimidir. Yani ilk sezonda 5 yıldız gözüken bir oyuncunuzun sonraki sezonlarda mevcut yada potansiyeli düşmesi demek özellikleri düşmesi demek değildir. Sadece oyun içinde 10 tane 5 yıldız oyuncu varken 4 sezon sonunda 20 tane olduğu için ortalamanın düşmesinden kaynaklanır.

8- Son maddeye kadar okuyanlara jest olsun Bir oyuncunuzun KARARLILIĞINI sadece ona ÖZEL EĞİTİM verdirerek artırabilir daha hızlı gelişmesini sağlayabilirsiniz.
Ama bunu genç oyuncunuzu sezonda en az 15 maç ilk 11de forma şansı vereceğiniz sezonlarda kullanın. Ve kullanacağınız Eğitimcinin KARARLILIĞININ ve karekterinin yüksek olmasına özen gösterin.
Buna şöyle bir örnek vereyim, Siz genç bir oyuncu olsanız takımınızda Sergen ve Ronaldo olsa hangisiyle birlikte çalışmak isterdiniz
Tesekkurler



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.