Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
8
Cevap
4421
Tıklama
0
Öne Çıkarma
İki modemi kablosuz bağlama..?
F
8 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Merhaba. Evime fiber geldi fiber modem Nokia G-240w-c
Eski modemim airties 5342.

Yapmak istediğim adsl modemini fiber modeme kablosuz baglayip üst katta sinyali artirmak.
Yardimci olursaniz sevinirim. Teşekkürler

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
8 yıl
Er

Arkadasla benzer sorunum var. Ana modemim Huawei HG658 V2 ve access point olarak kullanmak istedigim modemim Tilgin HG1332. Ana modemden kabloyla Tilgin modeme baglanti yaptigimda her iki modemden de kablosuz internet alabiliyorum. Fakat kablosuz bu baglantiyi yapmam lazim, oncelikle mumkun mudur? Mumkunse kablosuz kopru uzerine cok sey okudum ve yapmaya calistim ama beceremedim. Simdiden ustadlarin ellerinden operim :)



N
8 yıl
Yüzbaşı

Arkadaşlar,

2 Modemi kablosuz olarak bağlamak için...

2 modemin de şifreleme türü WEP olmalı.
Şifrele WEP olacağı için, MAC FİLTRELEME yapmanız iyi olur.
2.Modemi ana modeme tanıtmalı.
2.Modemin dhcp özelliğini kapatmalı.
2.Modemin ip adresini ana modem ip grubuna göre yapılandırılmalı. [ Erişim için. ]


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
8 yıl
Er

Hocam, 2. Modemi tanitmak tamam, dhcp kapaniyor, wep sifreleme tamam, fakat ana modeme gore ip yapilandirmasi yapma kismi bende yok :) Tesekkurler verdigin bilgi icin.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @nike35
N
8 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: baris_ars

Hocam, 2. Modemi tanitmak tamam, dhcp kapaniyor, wep sifreleme tamam, fakat ana modeme gore ip yapilandirmasi yapma kismi bende yok :) Tesekkurler verdigin bilgi icin.

Nasıl yok :)

Edit : Bakın bendeki 2.modemin ayar kısmı.

< Resime gitmek için tıklayın >


2. Modemde modem ipsi girilebilen yer vardır.

Onu ayarlayacaksiniz o kadar.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nike35 -- 6 Kasım 2017; 19:38:19 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
8 yıl
Er

N
8 yıl
Yüzbaşı

İlginç...

Tilgin modemden uzak durmak lazım o zaman.

Ya da var ama didik didik edip bulmanız lazım.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @baris_ars
B
8 yıl
Yarbay

http://www.airties.com.tr/_supportdocs/__20130621140750.pdf

buradan köprü modunu sec, sonra yeni modemin kablosuzunu bulup şifresini gir gerisini kendi halletmeli


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
8 yıl
Er

Selamlar, malesefki Tilgin arayuzu cok karisik. Ozellikle resimleri koydum 4 tane. Oncelikle 1) WAN ayarindan yeni baglanti yapmak gerekiyor. Orada kopru yapt1k diyelim. Sonra 2) LAN kismina geliyoruz PPP gecis kisminda WAN (1 noluda) da yaptigimiz kopruyu gosteriyoruz. Adres tipi (Yok, Dhcp ve Statik var)ne seciyoruz? Resimde gosterilen yerlerden nereleri (Yonlendirilecek hedef: baglanti havuzu / belirli baglanti, ana makina adi, etki alani, dhcp adresi, static adres kismi doldurulacaksa altindaki dhcp saglayici yok mu secilecek) dolduruyoruz? Hatta once 2 sonar 1 imi dolduruyoruz cunku iclerinde birbirini hedefleyen yerler var. 0sin asli TILGIn modemle bu isi daha once basarmis birine ihtiyacim var sanirim cunku bazi opsiyonlari deneme yanilmayla yapmaya calistim ama bazen oyle bir yere geliyorumki save lememe ragmen modem kendini resetleyip ilk kurulmus haline geliyor. Tesekkur ederim bu arada yorumlariniz icin.




Bu mesajda bahsedilenler: @BarbarosTUGRUL
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.