Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
282
Tıklama
1
Öne Çıkarma
BIST 100 Endeksi Yeniden 107 Bine Geriledi
O
7 yıl
Er
Konu Sahibi

Borsa İstanbul güne hafif kayıpla başladı. Küresel piyasalarda ise merkez bankaları kararlarından sonra pozitif rüzgarlar esiyor. Detaylar haberimizde...

< Resime gitmek için tıklayın >

Borsa İstanbul 100 Endeksi güne %0,22 kayıpla, 107.096 puandan başladı. Açılışta toplamda 238,31 puanlık bir düşüş meydana geldi. Sektör endeksleri arasında en fazla gerileyen holding olurken, yatırımcısının yüzünü en çok iletişim endeksi güldürdü.

Borsa İstanbul dün güne daha iyi bir başlangıç yapmıştı. Gün içerisinde 108.847 puana kadar inen endeks, kapanışı 107.334 puandan yaptı. Dün piyasalara Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ve Avrupa Merkez Bankasının para politikası toplantı tutanakları damgasını vurdu. Her iki banka da faizleri sabit tutma kararı alırken, TCMB enflasyonda hedefe ulaşılana kadar sıkı duruşun devam edeceğini bildirdi.


Analistler merkez bankaları kararlarının piyasalarda pozitif etki yarattığını söylerken, ABD’de bugün açıklanacak olan üçüncü çeyrek büyüme verilerinin de yakından izleneceğini belirtiyor.

BIST 100 endeksine teknik açıdan bakıldığında 107.200 seviyesinin altında kalıcılığın sağlanamaması halinde, 110 bin seviyesi direnç konumu olarak değerlendiriliyor.

Küresel Piyasalarda Hisseler Yukarı Yönde Hareket Ediyor

< Resime gitmek için tıklayın >

Dün akşam saatlerinde 3,83 seviyesini gören dolar, güne 3,82’den başladıktan sonra 3,84’e kadar yükseldi. Dolar kurundaki bu sıçramada, ABD’de bütçe tasarısının onaylanmasının büyük etkisi oldu. Diğer yandan yeni FED başkanının kim olacağı yönünde süren bekleyiş ve adaylardan şahin duruş sinyalinin alınması doları zirveye taşıdı.

Küresel piyasalarda da benzer şekilde rüzgarlar pozitif yönde esiyor. Dün ABD hisse senetlerinin çoğu New York borsasında kapanışı yükselişle yaptı. Dow Jones Sanayi Endeksi 23,400.86, Standard & Poor’s 500 Endeksi 2,560.40 puana yükseldi.

Nasdaq Teknoloji Endeksi ise bunlara tam tersi yönde %0,11’lik bir değer kaybıyla 6,566.77 puana geriledi. Asya hisse senetlerinin çoğu, ABD hisselerindeki yükselişin etkisiyle daha da güçlendi. Nikkei 225 Endeksi 1996 yılından bu yana ilk kez 22,000 seviyesine yaklaştı.


Kaynak: http://borsanasiloynanir.co/



İ
7 yıl
Çavuş

Buraya copy-paste yapmanın amacı ne?



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.