O

Er
25 Ocak 2017
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
1 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
O
6 yıl
Bitcoin 8000 Doları Geçerek Yine Baş Döndürdü
Bitcoin yeni rekorunu 8000 doların üstüne taşıdı ve kaybettiği gücünü hızla topladı. İşte yeni yükselişin detayları;

< Resime gitmek için tıklayın >

Bitcoin son haftalarda oldukça dalgalı bir seyir izliyor ve baş döndüren yükselişler kaydediyor. Yeni rekorunu 7000 doların üstüne taşıdıktan sonra sert bir düşüş göstermiş ve 1 haftalık süreçte 5600 dolara kadar gerilemişti. Bu düşüş birçok kişiyi hayal kırıklığına uğratsa da bitcoin fazla zaman geçmeden gücünü topladı ve sabahın erken saatlerinde 8000 doların üstünü gördü.

Bitcoin tarihinde ilk defa 8000 doların üstünü kaydetti ve tartışmaları yeniden alevlendirdi.

< Resime gitmek için tıklayın >

8022 doları gören bitcoin, şu an 7600 dolar civarında seyrediyor. ‘Bitcoin güvensizdir’ tartışmalarının alevlendiği sırada yeniden rekor yükseliş kaydeden sanal para, akılları karıştırmaya ve pişmanlık yaratmaya devam ediyor.

2016 yılının sonunda 900 dolar olan bitcoin, bu yıl inanılmaz bir performans sergiledi.

< Resime gitmek için tıklayın >

Yarattığı pişmanlığın asıl nedeni de bu! Birçok kişi ‘neden almadım ki’ diye üzülmeye devam ediyor. Hakkında balon tartışmaları devam etse bile yeni milyonerler ortaya çıkıyor. Mesela 2009 yılında 27 dolara 5000 bitcoin alan adam, artık bir milyoner. 5000 bitcoinin bugünkü değeri, tam olarak 40 milyon dolar! Üstelik bunu sadece 27 dolar yatırarak elde etti!

Son 4 ayda % 179 oranında değer kazanan bitcoin fiyatı, dün 6545 dolardı ve bugün 7600 dolar civarında.

< Resime gitmek için tıklayın >

Yani dün alıp bugün satan bir kişi bile 1000 dolar civarında kar etmiş oluyor. 14 Kasım 2016 – 14 Kasım 2017 tarihileri arasındaki fiyat değişimleri gözlendiğinde; 709 dolardan 6545 dolara yükseldiği ve % 822 oranında değer kazandığı açıkça görülüyor.

Tüm bunlara karşın bitcoinin aniden yükselip, hızla gerilemesi endişe yaratmasına neden oluyor.

< Resime gitmek için tıklayın >

Bu nedenle bile birçok kişinin yatırım yapmaktan kaçındığını söyleyebiliriz. Ama bu kaçınmanın pişmanlığa dönüştüğünü de söylemek mümkün. Bu kadar kısa sürede, ciddi miktarda kar getiren bitcoin, tüm söylentilere rağmen tüm dünyanın gündeminden düşmemek konusunda kararlı.

KAYNAK: https://paratic.com/
O
6 yıl
Elon Musk – Erdoğan Görüşmesinden Sonra İlk İşbirliği Resmen Duyuruldu!
Elon Musk ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan görüşmesinin ardından ilk işbirliği resmen duyuruldu. Detaylar haberimizde;

< Resime gitmek için tıklayın >

Elon Musk’ın Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinin ardından tüm dünya gözlerini Türkiye’ye dikti. Zira SpaceX’in kurucusunun Cumhurbaşkanı Erdoğan ile neden görüştüğü epey merak edilmişti.

Gerçi dün çıkan haberlerde, Elon Musk’ın Türkiye’ye Türksat 5A-5B uydularının uzaya fırlatılmasıyla ilgili geldiği açıklanmıştı fakat bugünkü duyuruyla bilgiler resmileşti. İşte detaylar;

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Elon Musk dün basına kapalı olarak Külliye’de 1 saat 10 dakikalık görüşme yapmıştı.

< Resime gitmek için tıklayın >

Gerçek dünyanın Iron Man’i olarak da anılan çılgın mucit, Külliye’den sonra Anıtkabir’i ziyaret etmiş ve paylaşımlarıyla hepimizin beğenisini kazanmıştı.

Çünkü “Üç kırık kaburga, delik bir akciğer ve o yine de savaştı.” sözleriyle Atatürk’e saygı duyduğunu belli etmişti.
https://www.instagram.com/p/BbPzHC2AW34/

Şimdi gelelim, bugünkü mevzuya!

3. Global SatShow’un açılışında konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Elon Musk’ın Türkiye’ye gelişiyle ilgili açıklama yaptı.

< Resime gitmek için tıklayın >

Bakan Arslan, Türksat 5A ve 5B’nin uzaya fırlatılması için SpaceX’in Falcon 9’un roketlerinin kullanılacağını ve bu durumdun memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Uyduların önemli bir bölümünün Türksat mühendisleri tarafından üretileceğini söyleyen Arslan, “3 yıl içerisinde uzaya göndereceğimiz 5A ve 4 yıl içerisinde uzaya göndereceğimiz 5B sayesinde, Airbus ile Türkiye’de de güzel bir işbirliği yapmış olacağız” dedi.

Bugün İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen 3. Global ShatShow’da Airbus ile Türksat A.Ş. arasında imza töreni gerçekleştirildi.

< Resime gitmek için tıklayın >

Elon Musk, ABD’ye döndüğü için törene katılamazken Musk’ı şirketin Başkan Yardımcısı Jonathan Hofeller temsil etti. Türksat Yönetim Kurulu Başkanı Vecdi Gönül, Airbus ile imzalanan anlaşmanın 500 milyon dolar büyüklüğünde olduğunu belirtti. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın dünkü açıklamasında; Türksat 5A-5B uydularının Türkiye’nin kendi ulusal uydu üretim sürecine geçişte çok önemli bir merhaleyi temsil ettiğini söylemişti.

İlaveten; Erdoğan’ın Elon Musk’la otomobil meselesi ve Tesla hakkında da konuştuğunu dile getirdi. Cumhurbaşkanı’nın Musk’ın sürdürülebilir enerjisi ile de ilgilendiğini söyleyen Kalın, Tesla ve SpaceX ile başka ne gibi konularda işbirlikleri yapılabileceği hakkında konuşulduğunu da ekledi.

Kaynak: https://paratic.com/
O
6 yıl
Dolar Yeni FED Başkanını Beklerken 3,80’e Geriledi
ABD başkanı Donald Trump bugün yeni FED başkanlığı için adayını açıklayacak. Piyasalar bu açıklamaları beklerken, dolar dün çıktığı 3,83 seviyesinden, 3,80'e indi.

< Resime gitmek için tıklayın >

Dolar/TL Kasım ayının ilk işlem gününe 3,79 seviyesinden başladı ve TCMB Başkanı Murat Çetinkaya’nın enflasyon açıklamaları ile yükselişe geçti. Çetinkaya’nın açıklamalarından sonra dolar önce 3,80 seviyesini geçti, günün ikinci yarısında ise 3,83’e kadar tırmandı. Donald Trump bugün yeni FED başkanı adayını açıklanacak. Dolar, yeni başkanın Jerome Powell olacağı yönünde çıkan spekülasyonlarla yeniden 3,80’e geriledi.

ABD Başkanı Donald Trump, bugün saat 15:00’te FED başkanlığı için adayını açıklayacak. Piyasalar Trump’tan gelecek habere odaklandı.

< Resime gitmek için tıklayın >

Trump’ın FED adaylığı için Jerome Powell’i seçtiği yönünde çıkan haberler gitgide yayılıyor. Powell’in kademeli faiz artırımını desteklediğini daha önce de belirtmiştik. Trump’ın bu isim üzerine yoğunlaşması doların dünkü kazançlarını geri vermesine neden oldu. Aynı zamanda ABD’de vergi reformu yasasının ertelenebileceği ya da esnek bir hale getirileceği endişeleri de dolar üzerinde olumsuz etki yarattı.

Dolar en fazla Yeni Zelanda ve Avustralya Doları olmak üzere G-10 para birimlerinin tamamı karşısında geriledi.

< Resime gitmek için tıklayın >

Bloomberg Dolar Spot Endeksi %0,28 oranında düşüşle 1,178.58 puana indi. ABD 10 yıllıkların faizi 1 baz puan azalarak %2,36 seviyesinde işlem gördü. Tokyo’daki SMBC Trust Bank Ltd. kıdemli yöneticilerinden Simon Pianfetti, dolardaki zayıflığı Powell’in seçilmesi halinde politika tarafından güvercin şekilde yorumlanacak olmasına bağladı.

Donald Trump’ın FED adaylığındaki ismi açıklamadan önce altın ve Euro yükselişe geçti.

< Resime gitmek için tıklayın >

Euro/TL güne yükselişle başladı. Dünkü kapanışta 4,43 seviyesinde olan kur, yeni güne %0,15 yükselişle başladı. Altın da Trump açıklamalarını beklerken olumlu seyrediyor. Spot altın ons başına 1.279 dolara yükseldi. Gram altın 156 liradan, çeyrek altın ise 255 liradan alıcı buldu.


Kaynak: https://paratic.com/
O
6 yıl
BIST 100 Endeksi Yeniden 107 Bine Geriledi
Borsa İstanbul güne hafif kayıpla başladı. Küresel piyasalarda ise merkez bankaları kararlarından sonra pozitif rüzgarlar esiyor. Detaylar haberimizde...

< Resime gitmek için tıklayın >

Borsa İstanbul 100 Endeksi güne %0,22 kayıpla, 107.096 puandan başladı. Açılışta toplamda 238,31 puanlık bir düşüş meydana geldi. Sektör endeksleri arasında en fazla gerileyen holding olurken, yatırımcısının yüzünü en çok iletişim endeksi güldürdü.

Borsa İstanbul dün güne daha iyi bir başlangıç yapmıştı. Gün içerisinde 108.847 puana kadar inen endeks, kapanışı 107.334 puandan yaptı. Dün piyasalara Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ve Avrupa Merkez Bankasının para politikası toplantı tutanakları damgasını vurdu. Her iki banka da faizleri sabit tutma kararı alırken, TCMB enflasyonda hedefe ulaşılana kadar sıkı duruşun devam edeceğini bildirdi.


Analistler merkez bankaları kararlarının piyasalarda pozitif etki yarattığını söylerken, ABD’de bugün açıklanacak olan üçüncü çeyrek büyüme verilerinin de yakından izleneceğini belirtiyor.

BIST 100 endeksine teknik açıdan bakıldığında 107.200 seviyesinin altında kalıcılığın sağlanamaması halinde, 110 bin seviyesi direnç konumu olarak değerlendiriliyor.

Küresel Piyasalarda Hisseler Yukarı Yönde Hareket Ediyor

< Resime gitmek için tıklayın >

Dün akşam saatlerinde 3,83 seviyesini gören dolar, güne 3,82’den başladıktan sonra 3,84’e kadar yükseldi. Dolar kurundaki bu sıçramada, ABD’de bütçe tasarısının onaylanmasının büyük etkisi oldu. Diğer yandan yeni FED başkanının kim olacağı yönünde süren bekleyiş ve adaylardan şahin duruş sinyalinin alınması doları zirveye taşıdı.

Küresel piyasalarda da benzer şekilde rüzgarlar pozitif yönde esiyor. Dün ABD hisse senetlerinin çoğu New York borsasında kapanışı yükselişle yaptı. Dow Jones Sanayi Endeksi 23,400.86, Standard & Poor’s 500 Endeksi 2,560.40 puana yükseldi.

Nasdaq Teknoloji Endeksi ise bunlara tam tersi yönde %0,11’lik bir değer kaybıyla 6,566.77 puana geriledi. Asya hisse senetlerinin çoğu, ABD hisselerindeki yükselişin etkisiyle daha da güçlendi. Nikkei 225 Endeksi 1996 yılından bu yana ilk kez 22,000 seviyesine yaklaştı.


Kaynak: http://borsanasiloynanir.co/
O
7 yıl
Bitcoin Cash Hızlı Yükselip Sert Düştü
Bitcoin blok zincirinde yapılan boyutlandırma işlemi sonrasında ortaya çıkan bitcoin cash, hızlı yükselip sert düştü. İşte detaylar;

< Resime gitmek için tıklayın >

Bitcoinde blok zinciri boyutlandırma için yapılan bölünme işlemi sonucunda ortaya çıkan bitcoin cash, kripto para dünyasına hızlı bir başlangıç yaptı. Hatta en yüksek piyasa değerine sahip 3. kripto para olmayı başardı. Ağustos ayının başından itibaren yükselişini güçlü bir şekilde sürdürdü. Ama tam 20 günün sonunda sert bir düşüşle karşılaştı.

Bitcoin cash 20 günde % 133 oranında değer kazandı ve 300 dolardan 700 dolara kadar yükseldi. Hafta sonunda da 942 doları gördü.

< Resime gitmek için tıklayın >

Zirveyi gördükten sonra % 20 oranında sert bir düşüş gerçekleştiren bitcoin cash, 579 dolara kadar geriledi. Pazartesi günü adeta çakılan kripto para, Güney Kore’den gelen taleple yükselmişti.

< Resime gitmek için tıklayın >

Piyasa değeri bakımından üçüncü sıraya yükselen bitcoin cash, bölünme sonrasında hızlı bir yükseliş kaydetmişti. Yoğun taleple birlikte yükselen kripto para,Coinmarketcap kayıtlarına göre Güney Kore’deki talebin ciddi oranda artmasından destek bulmuştu.

Pazartesi günü sert bir düşüş göstermesine rağmen, Ağustos ayının başından bu yana % 110 oranında yükseliş kaydetmiş oldu.

< Resime gitmek için tıklayın >

Uzmanlar bitcoin cashde kar satışları olduğunu tahmin ediyor. Blockchain Global’den Sebastian Quinn Watson, Business Insider’a yaptığı konuşmada borsalarda bitcoin cashin daha fazla işlem gördüğüne dikkat çekti. Ayrıca spekülasyonların bitcoin cashdeki fiyat artışını tetiklediği düşünülüyor.

Büyük bankalar, spekülatörler ve uzun vadeli yatırımcılar ise bitcoin tahminlerini yukarı yönlü revize etmeye başladı. Goldman Sachs gibi dev isimler de bu listede yer alıyor.

< Resime gitmek için tıklayın >

Bitcoinin 4500 – 4800 dolar civarında bir direnç seviyesiyle karşılaşacağı ve bu seviyelerden sonra rallisini sürdüreceği konusunda fikir birliği sağlanmış durumda.

< Resime gitmek için tıklayın >

Pantera Capital Management yetkilisi Paul Veradittakit, Fundstrat Global Advisors yetkilisi Tom Lee ve GFI Group Inc’den John Spallanzani ise bitcoinin yılsonuna kadar 6000 dolara ulaşacağını öngörüyor. Standpoint Research çalışanı Ronnie Moas ise 2018 yılında bitcoinin 7500 dolara doğru yükseleceğini düşünüyor.


Kaynak: https://paratic.com/
O
7 yıl
Mayıs Ayı İşsizlik Rakamları Açıklandı: Her 5 Gençten Biri İşsiz!
2017 yılının, Mayıs dönemi işsizlik rakamları açıklandı. Buna göre işsizlik, geçen yıla göre %10,2'ye yükseldi. Detaylar haberimizde...

< Resime gitmek için tıklayın >

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2017 yılı,Mayıs dönemi işsizlik rakamlarını açıkladı. Nisan, Mayıs ve Haziran aylarının ortalamasını gösteren Mayıs raporuna göre işsizlik oranı ve işsiz sayısı geçen yıla göre artış gösterdi. Nisan döneminde ise %10,5 seviyesinde gelmişti.

İşsizlik oranı 2016’nın aynı dönemine göre 0,8 puan artarken, işsiz sayısı 3 milyon 225 bin kişiye ulaştı.

< Resime gitmek için tıklayın >

İşsizlik oranı Mayıs döneminde %10,2 olarak açıklandı. 15 ve daha yukarı yaştaki işsizlerin sayısı, geçen yılın aynı dönemine kıyasla 330 bin kişi arttı ve 3 milyon 225 bin kişiye çıktı. Mevsim etkilerinden arındırılmış işsizlik oranında bir değişiklik olmadı ve %11,3 seviyesinde kaldı. Tarım dışı işsizlik oranı ise %12,2 olarak açıklandı. 15-24 yaş arası grubu kapsayan işsiz kişilerin oranı, 2,4 puan artışla %19,8’e, 15-64 yaş arası ise 0,8 puan artışla %10,4’e yükseldi.

İstihdam edilenlerin sayısı, geçen yılın Mayıs dönemine göre 621 bin kişi artarak 28 milyon 488 bin kişiye çıktı.

< Resime gitmek için tıklayın >

İstihdam edilenlerin oranı ise 0,2 puanlık bir artış gösterdi ve %47,7 olarak açıklandı. Söz konusu dönemde tarımda çalışanların sayısı 37 bin, tarım dışı sektörlerde çalışan kişi sayısı ise 584 bin artış gösterdi. İstihdam edilenlere sektörel bazda baktığımızda; %19,6’sının tarım, %18,9’unun sanayi, %7,5’inin inşaat ve %54’ünün hizmetler sektöründe olduğunu görmekteyiz.

İş gücüne katılım 950 bin kişi artışla, 31 milyon 713 bin kişiye yükselirken, iş gücüne katılım oranı da %53’e çıktı.

< Resime gitmek için tıklayın >

Mevsim etkilerinden arındırılmış istihdam %46,7, işsizlik oranı %11,3 ve iş gücüne katılım oranı %52,6 oldu.

< Resime gitmek için tıklayın >

Herhangi bir sosyal güvenlik kurumuna bağlı olmayanların sayısında da artış oldu ve oran %34,2 olarak gerçekleşti.

< Resime gitmek için tıklayın >

Tarımda kayıt dışı çalışanların oranı, geçen yılın Mayıs dönemine göre 0,6 puanlık bir artışla %22,4’e yükseldi. Öte yandan kamu istihdamında azalma görüldü. Maliye Bakanlığı tarafından elde edilen verilere göre, söz konusu dönemde kamu istihdamı %0,8 azalma göstererek, 3 milyon 590 bin kişiye indi.



Kaynak: https://paratic.com/
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.