Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
1332
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Bulgaristandan araç getirmek isteyenler
E
7 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Arkadaşlar merhaba yıllardır forumsa bir çok konu döndü burada Bulgaristan üzerinden araç getirmek için hatta bir dönem bende bu konu sahiplerinden biriydim. Bu konu hakkında sizlere bilgi vermek için bu konuyu açıyorum.

-Araç getirmek isteyen arkadaşlar için izlenmesi gereken yol nedir?
- Eğer hem Bulgaristanda hemde Türkiye'de emekliyseniz aracı getirebiliyorsunuz.
- Emekliliginiz yoksa eğer 6 ay orada araç ile birlikte durmanız gerekmekte. Ardından aracı Türkiye'ye sokabilir 1 yıl araçla birlikte burada kalabilirsiniz.
- Emekli olan vatandaşlarda araçla birlikre 6 ay ilk olarak orada durma şartı aranmıyor.Varsa aileden emekli birisi aracı onun üzerine alıp getirebilirsiniz.
- Emekli olan kişi öncelikle Devlet dairesine gidip emekli olduğuna dair gerekli belgeleri almalı. Ardından bu belgelerle birlikte Yeminle tercümana gidip aracıni Türkiye'ye sokmak istediğini belirterek gerekli evrakların hazırlanmasını sağlamalı. Bu işlem 15-20 gün sürmekte. ( Kircaalili arkadaşlar merkezde Behiden halledebilir)
- Aracın vergisini ve gerekli sigortalarını hallettikten sonra gerekli belgeleride alıp Türkiye'ye yol alabilir.
- Kapıkulede gerekli işlemler yapıldıktan sonra size 2 yıl süre verilecek. 2 yıl boyunca aracı burada kullanabilirsiniz.


-Dikkat edilmesk gerekenler nelerdir?
- Araç kimin üzerineyse (kapıda söylenene göre) tekrar Bulgaristan'a gitmek isterse araçla birlikte çıkılmalı.
- 2 yıl süre içerisinde örneğin araç sahibi 2 ay Bulgaristan'da bulundu, bu süre 2 yıla eklenmekte. Örnegın 1 Aralık 2017de sokulan araca devlet 1 Aralık 2019 yılına kadar aracını Türkiye'de kullanabilir. 2 ay Bulgaristan da kaldığını varsayarsak bu süre içerisinde 1 Aralık.2019da değil 1 Şubat 2020 tarihinde çıkması gerekmektedir.
- Araç sahibinin her zaman araçta bulunma şartı var. Herhangi bir çevirme de bulunmazsa eğer tamamen polisin insiyatifine veyahut vereceğiniz rüşvete göre işinizi halledebilirsiniz.


Bu anlattığım yol ile geçen hafta bir akrabamın Audi A3 aracını getirdik. Imkani olan,aracı olan bazı riskleride göze alan arkadaşlara şimdiden kolaylıklar dilerim.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.