Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
990
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Port Değişikliği Sorunu
S
7 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

TT'dan Turk.Net'e gecenlerdenim. Bir ara tivibu kullaniyordum. O siralar modemde hattin alabilecegi maksimum hiz 75mbps gorunuyordu. Ocak'tan beri turk telekom'dan hiz problemi yasamaya basladim. Modemden kontrol ettigimde maksimum hiz 35mbps'ye dusmustu.(paketim de 35mbps hipernet'ti) Gun ici hizim cok dalgalaniyordu ve maksimum 22mbps hiz almaya basladim. Defalarca port degisikligi talep ettim. Ancak sorunumu cozemediler. 24mbps pakete dusurun dedim cayma bedeli istediler. Bunun uzerine Turk.net'e tasidim.

Sorum sudur: saha dolabina maksimum 300 metre uzakliktayim. Turk.net'e sorunumla ilgili cagri kaydi actim. Acaba portumu daha hizli bir portla degistirme ihtimali var mi? Ping benim icin cok onemli degil. Kopma olmadan hizli internet kullanmak istiyorum. Eskisi gibi 75mbps hiz saglayacak bir porta aktarirlarsa fiyat artmadan hizim artmis olacak. Boyle bir tecrube yasayan var mi? Neler yapmam gerekiyor?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @TurkNetDestek
T
7 yıl
Yüzbaşı

Tesisatta sorun çıkmış olabilir mi?



S
7 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Acikcasi tesisata baktirmadim ama tesisatta sorun olacagini dusunmuyorum. Zaten evim giris kat. Telefon ankastresinden eve tas catlasin 10 metre kablo geliyor. Gelen kablo da aciktan gecmiyor, duvarlarin icinden kanallardan geciyor. Daha saglikli baglanti icin yakin zamanda cat6 ile degistirmeyi dusunuyorum.

Ancak benim sorunum tivibu'yu iptal ettirdikten sonra basladi. Muhtemelen tivibu varken daha sorunsuz, yuksek hiz kaldiracak bir porttayken tivibu'yu iptal ettirince portumu degistirdiler. Tivibu iptal olunca internetim 3 gun kesildi. Modemde dsl isigi yanmiyordu, duzeldiginde de modemdeki hiz dustu.

Turk telekom saha dolabina maksimum 300 metre uzaktayim. Tahminim 75mbps civarinda bir hiz alabilirim. Turk telekom'a da bunu ilettim adamlar modemde benim gordugum hizdan yukarisini alamayacagimi soyluyorlar(35mbps). Ancak daha once modemde 75mbps gorunuyordu. Yani ucretini odeyerek de beni bir ust hiza gecirmiyorlardi. Cagri merkezi hattin degerlerini goruyor ama dolapta daha yuksek hiz saglayacak port olup olmadigini goremiyor bence. Belki de benim gibi fark odeyerek yuksek hiza cikmak isteyen bir suru kisi telekom'un sacma sapan uygulamalari yuzunden hizini yukseltemiyor.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.