S

Yüzbaşı
17 Mart 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
74 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
S
6 ay
Apple Watch Cellular ve Türk Telekom Kullanılmaya Başladı
arkadaşlar, apple watch 7 cellular ve iphone 14 pro max kullanıyorum. hattım da türk telekom ve fiziksel sim kart kullanıyorum.

daha önce telefondaki watch uygulamasından hücreseli ayarlamaya girdiğimde türk telekom desteklenmiyor şeklinde uyarı çıkıyordu. bugün baktığımda ise türk telekom hesabınız uygun değil şeklinde uyarı vermeye başladı.

apple web sitesinin apple watch cellular desteklenen operatörler bölümünde türk telekom da görünmeye başlamış.

cellular bir apple watch ve türk telekom e-sim kullanan birisi varsa, saatin hücresel bağlantısını aktif etmeyi deneyebilir mi? eğer aktifleşiyorsa e-sim' e geçeceğim. yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.






quote:

@epilvaç
1.İlk 3 ay ücretsiz deniyor ama siz servisi başlatır başlatmaz faturanıza anında 40 TL yansıyor ve servisi iptal etseniz bile 12 ay boyunca ayda 40 TL vergi ödeyeceksiniz.


Onay verir vermez vergiden dönüş yok 12 ay boyunca bunu ödeyeceksiniz. 3 ayın sonunda ise 40 TL vergiye ek aylık 45 TL hizmet bedeli eklenmeye başlanacak


2- Telefonunuzda E-Sim kullanmak zorunda değilsiniz fiziki simde de saati eşleştirebilirsiniz. Mantık şu, Turk Telekom sizin adınıza yeni bir hat açıyor. Bu hattı saate yüklüyor ve birbirine paralel bağlıyor. Bu yeni hattın telsiz ruhsat vergisi yeni hat tesis vergisi aylık telsiz kullanım ücretini alıyor.


Boşuna paranızı kaptırmayın. Çünkü ilk 3 ücretsiz ay vergi maliyeti 40 çarpı 3 = 120 TL


3 ayın sonunda 40 TL vergi artı 45 TL hizmet bedeli ile aylık maliyet 85 TL...


Toplamda hizmeti 1 dakika bile kullansanız 1 yıl boyunca toplamda 480 TL minimum (vergi) ödeme yapacaksınız.


Paranızı çöpe atmayın


Bilginize...


@epilvaç







< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >
S
3 yıl
Viomi V3 Süpürme Deliği Contası
Merhaba, viomi v3 kullanıyorum. Toz kutusunun oturduğu boşlukta tozların zeminden çekilip toz kutusuna aktarıldığı deliğin etrafındaki conta aşınmış. Bu nedenle tozların bir kısmı toz kutusu yerine kutunun oturduğu alana toplanıyor. Bu contayı değiştirmek istiyorum ancak viomi tr’yi aradığımda bu parçanın ellerinde olmadığını belirttiler. Viomi global’a mail gonderdim ama donüş yapmadılar. Bir kaç yetkili olmayan tamirciyle görüştüm ancak onlarda parçayı bulamayacaklarını söylediler. Bu parçayı bulabileceğim bir yer arıyorum. Farklı bir malzemeyle de olsa, işlev görecek şekilde o contayı değiştirmek istiyorum. Ankara’da bunu yapabilecek, bu konuda bana yardımcı olabilecek birileri var mı?
< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >
S
3 yıl
Facetime ve iMessage Etkinleştirme Problemi
1 hafta önce iPhone XS Max' tan iPhone 12' ye geçtim. geçiş sonrası facetime ve iMessage' da mail adreslerimi kullanabiliyorum ancak telefon numaram "etkinleştirme bekleniyor"da kalıyor. bir süre sonra etkinleştirme başarısız oldu şeklinde uyarı veriyor. Türk telekom kullanıyorum. Müşteri hizmetleri yaptığım görüşmede, hattımın yurtdışına sms alıp gönderme hizmetinin açık olduğunu, akıllı fatura özelliği bulunmadığını teyit ettim. Hattın kullanım detayında da 447.... ile başlayan numaraya sms gönderdiğini görebiliyorum.

Apple tarafında da kıdemli danışman ile görüşüyoruz. Apple web sitesinde bulunan makaledeki önerileri sırasıyla uygulatıyor. Her yeni yöntemden sonra 24 saat etkinleştirmenin tamamlanabilmesi için bekliyoruz ancak henüz başaramadık. Son öneri aşamasındayız, bu aşamada da çözüme ulaşamazsak konuyu mühendislere aktaracaklar.

Babam da, benim eski iPhone XS Max' ımı kullanıyor. o da türk telekomlu. onda da aynı problem var.

daha önce başına gelip çözüme kavuşturabilen varsa çözüm önerilerinizi bekliyorum.

iyi forumlar.
S
4 yıl
Millenicom Nakil Hakkında
Yeni taşındığım sitede superonline altyapısı bulunmakta. Mevcutta da superonline alt yapisi kullanıyordum. Nakil için müşteri hizmetleri ile görüşmemde sitede altyapı olduğu görünüyor ancak blokta alt yapı görünmüyor. Ancak alt yapı var. Nakil işlemimle ilgili acilen destek rica ediyorum
S
5 yıl
Millenicom Yeni Abonelik Adres Problemi
Merhaba,

14.06.2019' da internet üzerinden form doldurarak aranma talebimi ilettim. neticesinde arama yapıldı ve 50mbps superonline altyapısı olarak abonelik başvurum alındı. abonelik başvurum alındığında 0212' li bir numaradan aranacağımı, bu telefona cevap vermem gerektiği belirtildi. akabinde de başvuru aşamalarını takip edebileceğim bir link sms ile gönderildi. henüz 0212' li numaradan aranmadım.

bugün sms'teki linke tıkladığımda evrakların kuryeye iletildiği yazıyor. ancak gündüzleri bağlantı yapılacak adreste olmadığım için kurye bana ulaşamaz düşüncesiyle adresi değiştirmek ya da evrakları mail ile alabilmek için müşteri hizmetlerinizi aradım. görüştüğüm temsilci, bağlantı yapılacak adresi bana iletti ancak adres yanlıştı. adresin güncellenmesi için kayıt oluşturduk. bu sefer de bulunduğum adreste superonline altyapısı bulunmadığını iletti. 10 gün önce superonline fiber aboneliğimi bitirdim. adresimde superonline fiber altyapısı var. binaya kurulan fiber kutusundan eve kadar çekilen cat kablosu bile hazır durumda.

türk telekom ve superonline dışındaki sağlayıcılarda, genelde sözleşmeler mail ile gelir müşteri imzalar ve geri gönderir. kurye ile gönderilmesi de güzel bir yöntem ancak kurye ile gönderileceği bana iletilmedi. iletilseydi evrakların gönderimi için farklı adres verebilirdim. neyse, allahtan böyle bir durum oldu da başvuru sırasında bağlantı yapılacak adresin de yanlış alındığını öğrenmiş oldum.

sizlerden ricam, adres güncellenme işleminin hızlandırılarak tarafıma dönüş yapılması ve evrakların da mail ile gönderilmesidir. en geç bu hafta sonu bağlantı yapılmış olursa süper olur.

başvuru sırasında yaşanabilecek sorunların tümünü yaşamam dolayısıyla açıkçası biraz gözüm korktu ama yine de olumsuz düşünmek istemiyorum. bu nedenle her adımda bilgilendirme yaparsanız yanlışlık olmadan ilerlemiş oluruz. tanımadığım birine kurulum yapılması hiç istediğim bir durum değil :)

konuyla ilgili dönüşünüzü bekler iyi çalışmalar dilerim.
S
7 yıl
Port Değişikliği Sorunu
TT'dan Turk.Net'e gecenlerdenim. Bir ara tivibu kullaniyordum. O siralar modemde hattin alabilecegi maksimum hiz 75mbps gorunuyordu. Ocak'tan beri turk telekom'dan hiz problemi yasamaya basladim. Modemden kontrol ettigimde maksimum hiz 35mbps'ye dusmustu.(paketim de 35mbps hipernet'ti) Gun ici hizim cok dalgalaniyordu ve maksimum 22mbps hiz almaya basladim. Defalarca port degisikligi talep ettim. Ancak sorunumu cozemediler. 24mbps pakete dusurun dedim cayma bedeli istediler. Bunun uzerine Turk.net'e tasidim.

Sorum sudur: saha dolabina maksimum 300 metre uzakliktayim. Turk.net'e sorunumla ilgili cagri kaydi actim. Acaba portumu daha hizli bir portla degistirme ihtimali var mi? Ping benim icin cok onemli degil. Kopma olmadan hizli internet kullanmak istiyorum. Eskisi gibi 75mbps hiz saglayacak bir porta aktarirlarsa fiyat artmadan hizim artmis olacak. Boyle bir tecrube yasayan var mi? Neler yapmam gerekiyor?
S
9 yıl
Masaüstü Simgeleri Bozuk Çıkıyor
arma yap komutuyla ya da sürükle bırak yöntemiyle kısayol oluşturduğumda görüntüler bozuk çıkıyor. ekteki office simgelerini örnek olsun diye koydum. sebebini bilen var mı?

< Resime gitmek için tıklayın >
S
9 yıl
SUPERDRIVE KUTUSU
MacBook Pro Mid2012 cihazıma SSD takviyesi yaptım. Superdrive' ı söküp yerine eski HDD' yi taktım. Superdrive elimde kaldı. Buna kutu alıp harici kullanmak istiyorum. Birçok sitede bu tarz DVD Writer' lar için kutular var ancak kimse sorduysam superdrive ile uyumlu değil dediler. Yurtiçi nereden bulabilirim? Daha önce satın almış arkadaşlar varsa tavsiye verebilirler mi?
S
9 yıl
MacBook Pro Mid 2012 SSD
2012 Mid MacBook Pro Sahibiyim. SSD ve Ram upgrade yapmak istiyorum. Yosemite' den itibaren 3. Parti SSD' lere Trim desteği kalktığı için orjinal SSD almak istiyorum ancak hiçbir yerde bulamadım. 2. El ya da sıfır olarak orjinal SSD bulabilir miyim? AngelBird firması ürettiği SSD' lerde yasal Trim desteği sağlıyormuş. Ancak Türkiye2 de satışını bulamadım. Yurtdışından sipariş versem de muhtemelen gümrüğe takılacaktır. Konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.

Bir de max. ram 16gb olarak okumuştum. 16gb ram takan var mı? performans nasıl?

Not: Trim enebler kullanmak istemiyorum çünkü bir sonraki OSX upgrade' inde çalışıp çalışmayacağı belli değil. Kalıcı olması için ya orjinal SSD ya da yasal Trim desteği olan bir SSD almak istiyorum.
S
9 yıl
4-5-6-7 Nisan Zorlu Randevusu Olan
her akşam 12' de denememe rağmen bir türlü randevu alamıyorum. 4-5-6-7 nisan tarihlerinden herhangi birinde randevusu olup gidemeyecek olan varsa bana devretmesini rica ederim. hem macbook' ta hem de iphone' da pil problemi yaşıyorum, gitmişken store' a göstermek istiyorum. ilgilenen ve yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.