şimdi başta söyleyeyim bisikletin çift amasör ve seni yolda yorar ve gereksizdir. masraf olarakta :
boya için pas sökücü alıp pasları sökmen lazım sonra astar atıp üstüne boya atman lazım. Kaliteli, sağlam uzun ömürlü boya istiyosan 100 lirayı gözden çıkar. seleler 30 TLden başlıyor artıyor. pedaller 15TLden başlıyor. lastikler iç 10 dış 20 TL olması lazım zincirlerde 10TLden başlıyor.
sen buna masraf etmeye kalksan 200 lirayı hayli hayli aşar. onun yerine sabit maşalı ve kadro yapılı bisiklet bakabilirsin. fiyatları 200 TLden başlıyor 450TLye kadar. istiyorsan birkaç model gösteririm. eğer istemiyorsan bu yorumun altına beni haberdar et neleri nekadara değişeceği hakkında tam bilgi vereyim. Ama değiştirmek daha mantıklı gözüküyor.
Genellikle arazi tarzı yerlerde sürüyoruz (aşırı sarsan bozuk alanlar) hoplamalı zıplamalı oluyor. Evde az önce büyükçe bir parça (bisiklet kadrosuna yetecek kadar) karbon sticker buldum. Karbon kaplayıp sadece gerekli malzemeleri almam mı karlı bisikleti değiştirmek mi ?
Yeni bir sele ve sele borusu, pedal ve gidon alarak yapabilirsin. Boyama isi epey riskli bir is. Boyanin kaldirilmasi, pasin temizlenmesi, zimpara yapilip tekrar astar ve boya atilmasi gerekir. Bunu da yapabilecegini cok sanmiyorum. Kadro temiz gibi duruyor. Kaplayarak daha kotu ve rezil bir gorunume kavusturabilirsin.
Hmm peki o zaman karbon kaplama üzeri monster veya rockstar energy drink tipi stickerlar hoş durmayacak ise o zaman senin dediğin gibi sadece parça değiştirip kullanacağım, birkaç yeride karbon yaparım jant, gidon gibi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emir2201 -- 8 Aralık 2018; 13:52:24 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >