Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
12
Cevap
1125
Tıklama
1
Öne Çıkarma
İŞ BAŞI EĞİTİM PROGRAMI VE DEVLET NE İŞ YAPAR?
P
7 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhabalar;

İş başı eğitim programı adı altında işkur'dan çalışmaktayım ve günlük sağolsunlar şubat 1 itibarı ile maaşlarımız 50 liradan günlük 4 lira zam gelerek 54 liraya yükselmiş idi,

Şuan için bugun çıkan yönetmelikte ve 1 Nisan'da geçerli olmak üzere Maaşlarımız ; ( Açık öğretim + Örgün öğretim alanlar ve işsizlik ödeneği alan ) Kişilerin maaşları Yarın itibari ile 40,5 Lira'ya indirilecek diye yazı geldi,

İtirazım şuna;

Günlük olarak 54 lira veriliyordu ve çalışma günü ay'da 21 gün ortalama desek 54x21= 1134 Lira idi
Sigorta olarak sadece sağlık sigortamız ödeniyordu ve normal sigortamız yok idi (!) Emeklilik vs. zaten hikaye.

Şimdi üstüne üstlük işkur'un kaba konuşması ve suratıma telefon kapatmaları dahilisinde karşımıza günlük olarak 40,5 x 21 = 850,5 Lira hiç bir artısı olmayan maaş verilecek.


Soruyorum; Seçim politikalarında simit ve çay ile hesap yapıp oy isteyenlere; Bu evet hayır denen zamanda ne akla hizmet böyle bir değişiklik yapılıyor ve hangi simit'e hangi çay'a bu para yetecek?


Aile bakan insanlar var bu para ile bu para ile hasta bakanlar var siz de hala insanları kemiğine kadar sömürüyorsunuz yapacağınız iş ise bu işi başkaları yapsın .


İşkur işbaşı eğitim programı detaylı resmi yazısı ve ayrıntıları (ücretler vs. yazmaktadır) ==> http://www.iskur.gov.tr/isarayan/işbaşıeğitim.aspx

Saygılarımla.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pimpLORD -- 31 Mart 2017; 15:37:42 >

O
7 yıl
Yüzbaşı

Türkiye'de okuyarak yada helal yoldan iş tutturmak ciddi zor. İşe giriyorsun sömürmeye çalışıyor okula giriyorsun sonu ne olacak belli değil çok zor zamanda yaşıyoruz.

Özel sektör ayrı devlet ayrı sömürüyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Osvajac -- 31 Mart 2017; 15:46:52 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
7 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

% 105 ÖTV ödenen bir ülkem var, hala koyun sürüsü gibi nüfusumuz var ama halen ve halen günde 4 simit ve 4 çay içebileceğimiz bir öğünümüz geçmiyor çünki her öğün öyle dersek 3 öğün böyle yaparsak 24 lira boğaz'ımıza
günde 10 lira yok parasına versek zaten paramız hiç kalmıyor Allah korusun ağrı kesici alıcak paramız zaten yok

halen gülüyorum ağlanıcak halime, gerçek mi bu diye..




Bu mesajda bahsedilenler: @Osvajac
U
7 yıl
Çavuş

Ben çok memnın.. 850 tl'de iyi para .Emekli olmak istemiyom. Ne yapacam emekli olup robotum ben insan değilim köle olarak doğmuşum. 7 gün 12 saat çalışmak istiyom. Ev kirası vermeyom mağarado yaşayom. Hayat mikemmel her şey şahane. Çalışacağız yan gelip yatmak yok öyle. Yok ben emekli olmak istiyom yok öyle yok böyle yok. Patronlarımıza hizmet edeeeeceeeğiz.



O
7 yıl
Yarbay

İşkur işbaşı eğitim programı tamamen şirketlerin lehine bir olay. Ne para ne sigorta hiçbir giderleri yok. Büyük firmalar almak zlrunda olduğu için devletle anlaşıp misal 6 aylığına 10 tane eşşek alıyor. Bunları en ağır bölümlerde çalıştırıp 10 kişiden belki bir kişiyi işe alıyor belki onuda almıyor.. Maaş devletten işyeri sadece yemeği karşılıyor hop 6 ay dolduğunda gitsin eski eşşekler gelsin yeni eşşekler.. Bu her sene böyle tekrarlanıyor, garibanda sanıyor ki devletim iş buldu iş verecek.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

U
7 yıl
Çavuş

Şirketler tabi kar eder ondan sonra. Beş kuruş çıkmıyor cebinden. Bedeva eleman. Vallah ne güzel işveren olacaksın bu devirde. Biz öyle okuduk.



P
7 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Şuan Açık öğretimden öğrenimime devam edip çalışmak istiyorum diye işkur böyle birşey yapmıştı fakat böyle saçma bir olay olması da gerçekten can sıkıcı bi olay.

bimer ile alakalı bir durum var desem yinede birşey olmayacak sadece gülüyorum insanlar aç kalıyor ey devlet insanlar ne yapacak şimdi ey millet. mee diye mi bağırak?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
U
7 yıl
Çavuş

Kimi kime şikayet edeceksin. İşine gelirse derler. Kimse kimsenin umrunda değil.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @pimpLORD
P
7 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: FutbolDelisi99

Kimi kime şikayet edeceksin. İşine gelirse derler. Kimse kimsenin umrunda değil.

İnsanları böyle kullanıp daha sonra insanlara birşeyler kazandırıyoruz demeleri ne kadar kötü ve bunların hala haklı olduğunu savunanlar var.

ne kadar üzücüsünüz insanlar sizin yüzünüzden aile geçindiremiyor, ilaç parası ödeyemiyorlar...



A
7 yıl
Yüzbaşı

Suriyelile benziyorsan maaş için başvur. Veya afganda olur.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

P
7 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Ve maaş konusu 800- olarak düştü. .



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
7 yıl
Yarbay

İs isten gecti artik evet verip bu adamalra teslim ettiniz herseyi



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

P
7 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Valla evet konusunu bilmem de devlet dedigimiz mekanizma ne ise yarar ben onu çok merak ediyorum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.