Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
1463
Tıklama
0
Öne Çıkarma
1500 liraya kadar kaliteli panelli monitör ne alınabilir?
L
7 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Merhaba sevgili arkadaşlar, 10 yıldır kullandığım 1050p hp w2207h monitörüm yavaş yavaş ömrünü tamamlama emareleri göstermeye başladı. Zaten her ne kadar memnun kullanmış olsam da kötü dinamik aralığı,(filmlerde gölgelerde çok karanlık kalması) ve renkleri kolayca bozan görüş açısı dar orta kalite tn panelinden dolayı bir süredir kaliteli panelli 1080p bir monitöre geçmeyi düşünüyordum.

Şu anki monitör 16:10 olduğu için 16:9'lara göre boylamasına daha fazla ekran alanı sunuyor. 22" 16:9lar gözüme çok basık geliyor. İnternette çok fazla vakit geçirip, çok fazla yazı okuduğum için böyle olmaması lazım. Dolayısıyla en az 23,5-24" bir model alacağım ama 27" i de geçmek istemiyorum.

Önceliklerim:
Yüksek panel kalitesi
Parlak ekran(şart değil ama tercihim)
Düşük piksel boyutu ve yüksek keskinlik(bu noktada aklım 1440p de)
Doğru ama canlı ve kontrastlı dolgun renkler
İyi dinamik aralık

Yapacaklarım:
Başta uzun saatler okuma, video izleme, yazı yazma
Fotoğraf işleme(iyi kalibre, düzgün beyaz ayarlı bir panel önemli)
Çok yoğun olmasa da aralarda oyun da oynarım, ekstrem gamer değilim ama oyunda keyif verecek derecede canlı ve dolgun renkler tercihim.

Bilmiyorum çok şey mi istiyorum hem net ve düşük piksek aralıklı keskin olsun, hem oyuna gelsin, hem foto işlemeye gelsin ve bunları kaliteli panel sunarak versin ve hepsi 1500'e olsun. Malum döviz arttı bu para bu istediklerim için yeterli bir para mı bilemiyorum o yüzden konu açtım. Piyasada led, ips, pls teknolojileri var. Hangisi bana uygun karar veremedim.

Bir de acaba, bu parayı verince 1080 yerine 1440p monitör almak daha mı mantıklı olur? Tamam oyun performansım düşecektir ama video ve fotoda avantaj sağlayacak hem de ileriye dönük yatırım olacak. Sonuçta alacağım iyi kalite monitörü en az 6-7 sene kullanacağım. Ne dersiniz arkadaşlar?



F
7 yıl
Yarbay

İhtiyâçlarımız, kullanım amacımız hemen hemen aynı. Ben AOC Q2781PQ sipÂrişi verdim. Gelmesini bekliyorum. Çok da şık bir çerçevesi var. Bu monitörü düşünebilirsiniz...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
7 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: fuducuk

İhtiyâçlarımız, kullanım amacımız hemen hemen aynı. Ben AOC Q2781PQ sipÂrişi verdim. Gelmesini bekliyorum. Çok da şık bir çerçevesi var. Bu monitörü düşünebilirsiniz...

Aslında çok kararsız kaldım bu paraya 1080p alsam bayağa sağlam monitörler alınıyor, fakat bu kadar para verip 2017 yılında hala 1080 almak çok mantıklı gelmedi. qhd alayım deidm baktımki en aşağı 1500-1600den başlıyor, eli yüzü düzgünler 2000 ve üstü döviz piyasayı mahvetmiş. dün kimseden cevap gelmeyince ips panel olarak genelde en çok övgüyü dell utrasharp serilerinin aldığını gördüm. u2515 ve u2715 serisi güzel ama fiyatları 2000-2500 arası bütçemin çok üstü. Oyun için olan qhdlerin de çoğu tn panel, tn istemiyorum. ips isteyince de sayı çok azalıyor. Sizin monitörü nerden aldınız, internette fiyat satış bilgisi göremedim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
7 yıl
Yarbay

Bu saatten sonra 1080P almak olmaz. Ben 20" kullanıyorum şu an. 24" 1080P sipariş ettim, sonra düşündüm; "Ne fark var ki şimdi?" diye. İade ettim. Birazcık daha büyük bir monitördü sadece. 27" sipariş ettim, 1080P ile rezildi, onu da iade ettim. 34" düşündüm, sonra baktım ki geniş formata uygun değil, birçok video geniş formatta değil ve monitörün kenarları siyah kalıyor. Bu da kullanışlı değil. Bana hem alan kazandıracak hem de bilinen formatın dışında kalmayacak birşeye ihtiyâcım olduğunu düşündüm. Bu işin ideali de 27" 2K olduğuna kanaat getirdim. Hatta bâzıları 27" 4K alıyorlar, bu da pişmanlık. 4K 27" için çok fazla. Alanların çoğu ellerinden çıkarmaya çalışıyorlar...

TN panele ise asla geri dönmeye niyetim yoktu. Monitöre biraz yukarıdan bakınca kırmızı, arkama yaslanınca turuncu gösteriyor. Yıllarca eziyet çekmişiz. IPS şart. Hem IPS hem 144'lük isteyince de fiyat uçuyor. Sonuç;

-2K'dan kısamadım, kısılmaz.
-IPS panelde kısamadım, kısılmaz.
-Monitörün şıklığından da kısamadım, kalas gibi monitör istemiyorum.
-144Hz'den kıstım. Oyunla pek işim yok. Olsa bile 144Hz'de oyun oynamak için Çok iyi iki ekran kartını SLI etmek gerekecek.

Ben monitörü Amazon Almanya üzerinden sipâriş ettim. Türkiyede satışı yok. Zâten Türkiye'ye gelse 2500TL civârında seyredeceğini düşünüyorum. 75HZ'lere de overclock edilip keyifle oyun oynanabilir. Çok amaçlı bir monitör, yorumlar da bunu gösteriyor...




Bu mesajda bahsedilenler: @Lord Sparhawk
C
7 yıl
Yüzbaşı

Merhaba,

istediğiniz özellikler güzel ve yerinde ama parlak ekran tercihleriniz arasında olmasın, uzun süre başında kalacaksınız ekranın anladığım kadarı ile parlak ekranlar gözü oldukça yorar. Mat olması daha iyi olacaktır. Dediğiniz gibi döviz aldı başını gidiyor. Belirttiğiniz bütçede 1080p bir çok monitör bulunmaktadır. 2K panellere çıkınca fiyat biraz daha artıyor.

1080p de MX serisi modeller oldukça başarılı hem tasarım olarak panel olarak renk gamutları oldukça iyi, oyun anlamında da sizi üzmez hiç bir şekilde. MX259H modelini inceleyin.

2K olarakta yine MX serisi MX25AQ modeline bakın. Aslında tam sizlik bir model.

https://www.asus.com/tr/Monitors/MX25AQ/



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.