F

Yarbay
14 Mart 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
19 üye
Görüntülenme (?)
1788 (Bu ay: 26)
Gönderiler Hakkında
F
2 yıl
Klimalarda termostat verimli mi?
Klimada termostat tecrübesi olan var mı, kombilerdeki gibi performans verebiliyor mu klimalarda da? Bazı termostat modelleri klima da destekliyor...
F
3 yıl
Aşırı yumuşak, pofuduk tuşlu klavye tavsiyesi.
Klavyelerin çoğunun tuşları bana sert geliyor arkadaşlar. Yazarken yoruluyorum. Mekanik klavyeler yumuşak ancak çok pahalı. 200-300Tl bandında tuşları çok kolay basılan klavye tavsiyelerinize açığım. Enter tuşu büyük olmalı ve dizilim Türkçe olmalı.

Teşekkür ederim.
F
3 yıl
Fan Stop özelliğine rağmen orta fan sürekli dönüyor.
Arkadaşlar, selamlar.

Zotac 1070 Extreme kullanıyorum. Kartın normalde belli bir dereceye kadar fansız çalışma özelliği var. Yazılımı ile de kontrol ediyorum ancak baştaki sondaki fan dururken ortadaki fan durmuyor. Çözümü nedir?

< Resime gitmek için tıklayın >
F
4 yıl
İlk açılışta çok hızlı, restart yapınca çok yavaş açılan Windows 10
Arkadaşlar bilgisayarı ilk açtığımda olması gerektiği gibi Windows çok hızlı açılıyor. Sadece restart yaptığım zaman yükleme ekranında 20 saniye bekledikten sonra windows ekranı geliyor. Sebebi ne olabilir?

Ryzen 3600, M2 disk, 16 gb ram, Windows 10.
F
5 yıl
(ÇÖZÜLDÜ) Oyun ve bechmarkta reset atan PC
Arkadaşlar, 1.5 yıldır stabil şekilde kullandığım bilgisayarım Pubg'ye girdiğimde veya Furmark testleri yaptığımda reset hemen reset atıyor. Sorun ne olabilir? Corsair RM550 80+ Gold serisi Güç kaynağım var, güç kaynağından şüpheleniyorum.


Win10 işletim sistemi kullanıyorum, OC'siz 8700K işlemcim ve 1080ti ekran kartım var. Problem son 2 haftadır baş göstermiş durumda. Ekran kartı değerlerini düşürünce, yani downgrade edince reset atmayı bırakıyor. Güç kaynağım yıpranmış olabilir mi?

Ekleme; Yazmayı unutmuşum, ısı değerleri normal, işlemci 40-45 arası, kart 60-65 arası...

ÇÖZÜLDÜ

Arkadaşlar sorun çözüldü. İlginiz için teşekkür ederim...

Corsair'e durumu bildirmiştim, yenisini gönderelim dediler. Kabloları söktüm, içine öylesine üfleyip taktım ve sistem stabil şekilde çalışmaya başladı. 3 gündür tekrar kullanmaya başladım sorunsuz. Sorun neydi anlayamadım....
F
6 yıl
5Ghz Delid\u0027li I7 8700K, %100 stres testinde düşmeye başlayan Mhz hızı.
Arkadaşlar, MSI Z370-A PRO anakartım delid edilmiş I7 8700K işlemcim var. Soğutucum Kraken X62. Voltajı 1.35'e ayarladım, çarpanı 50 yaptım. Stabil şekilde çalışıyor.

Ancak %100 stres testinde 10-15 saniye sonra 5000Mhz olan değerler 1000Mhz civarı aşağı düşüyor. Overclock işinde oldukça acemiyim. Muhtemelen biosta bir ayar ile engelleniyor ancak çözümü bilmiyorum. Bhasettiğim problem sadece işlemci %100 kulalnıldığı zaman ortaya çıkıyor. GTA 5, Battlefield 1 vs. gibi oyunlarda Mhz değeri 5000'e sabitlenmiş durumda.

Bu durumu nasıl değiştirebilirim?

< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >
F
6 yıl
G.Skill Trident Ram - RGB ışık söndü.
Arkadaşlar, G.Skill Trident ramlerim var. 2x8, 3000Mhz'lik. Led renklerin kontrolü için Aura programını kullanıyordum. Anakartı değiştirince Msi'nin programını da yüklemiş bulundum. Sanıyorum çakışma oldu. Şimdi ramlerden birinin ışıkları yanıyor ancak birinin sönük. hiç yanmıyor. Slotları değiştirdim, sonuç aynı. Aura programını vs. kaldırıp denedim, sonuç aynı. CRC hatası yok. Sistemde yine 16GB olarak görünüyor.

Bu problemi nasıl aşabilirim?

< Resime gitmek için tıklayın >
F
6 yıl
İkinci M.2 Slotu Bios\u0027ta görünmüyor.
Arkadaşlar, iki tane M.2 SSD aldım. Anakartım Asus ROG STRIX Z270-I GAMING. Anakartın arkasındaki slota yerleştirince ışıklar yanıyor ancak biosta görünmüyor. Ön taraftaki slota takınca görünüyor. Bu yüzden cihazlardan sadece birini kullanabiliyorum.

Bu problemi nasıl çözebilirim?

Resimdeki yerde de hafif bir boşluk var, acaba oturmadı mı diye de merak ediyorum. Biraz zorluyorum ama daha fazla girmiyor. Daha da zorlarsam M.2'nin kırılmasından korkuyorum;

< Resime gitmek için tıklayın >
F
6 yıl
130FPS\u0027den 5FPS\u0027ye. Riser Kablo Problemi.
Arkadaşlar, ekran kartımı kasada fanları görünecek şekilde yerleştirmek için Riser kablo ile bağladım. Ancak imleç bile takıla takıla hareket ediyor. Oyuna girdiğimde ise 130FPS aldığım GTA 5'in FPS değerleri 5FPS civarı dolaşıyor.

Z270 ITX anakartım ve tek ekran kartı slotum var. Ekran kartımı dirket taktığımda herşey normale dönüyor(GTX1070). Dahili ekran kartım üzerinden çıkış yaptığımda da herşey normal. Bu durumda Riser Kablomun kesin olarak bozuk olduğunu söyleyebilir miyiz yoksa bu problemi bir şekilde çözmem mümkün mü?

Riser'in linki;
https://www.aliexpress.com/item/10PCS-1U-2U-server-computer-PCI-E-PCI-E-express-16X-to-16X-riser-card-adapter/1612193087.html
F
6 yıl
Windows 10 %100 Disk Kullanıyor.
Windows 10 %100 Disk Kullanıyor.

Arkadaşlar, genel bilinen şeyleri denedim. Ancak yine hala zaman zaman bu sorun ortaya çıkıyor. Pc sürekli kasıyor ve hiçbir işlem yapamıyorum.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.