Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
9
Cevap
10131
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Hasar Kaydı Sildirme Efsanesi
M
8 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Tramer den hasar kaydının sildirildiğine dair efsaneler forum da oldukça fazla dillendirilmeye başlandı. Hatta bu iş için 1500TL istedikleri ve bunu sigortacıma sormam gerektiğini sigortacımın bileceğini falan söylediler.
1-)TRAMER RESMİ BİR KAYIT DEĞİL Mİ?(sigorta birliği merkezi tutuyor sonuçta)
2-)HASAR DURUMUNU SİLDİRMEK EVRAKTA SAHTECİLİĞE GİRMEZ Mİ? HANGİ ACENTE VEYA SİGORTACI BU RİSKİ ALIR?
3-)İŞİNE GELMEYEN ARAÇLARA KILIF BULABİLMEK İÇİN HASAR KAYDINI SİLDİRMİŞSİN VEYA ZATEN 1500 VER SİLİYORLAR ÖLÜCÜLÜĞÜNE Mİ BAŞLADI İNSANIMIZ?

Gerçek cevapları arıyorum gerçekten sildirebilen oldu mu? Şahsi fikrim imkansız



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
8 yıl
Binbaşı

Sigorta hasar ne zaman bildiriliuorsa o zaman goruyor sanirim. Orada bahsedilen o olabilir. Siz araci disarda yaptirip sigortayi haberdar etmezseniz sigortada kayit gorunmez.

Ama islenmis olan bir kaydi resmi olarak silmek cok da kolay olmaz sanirim. Resmen dolandiricilik olur. Elinizde bir delil ile basvurursaniz dolandiriciliktan ceza da alabilirler.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
8 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Resmi kaydı sildirmekten bahsediyorlar. Bence nitelikli dolandırıcılık suçu tıpkı km düşürmek gibi



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
8 yıl
Binbaşı

Çok iyi niyetli, çok temiz yüreklisiniz. O yüzden inanamıyorsunuz.

Şu an istanbul genelinde kentsel dönüşüm var. Eski binalar yıkılıp yerine depreme dayanıklı, kat yönetmeliğine uygun apartmanlar yapılıyor. Ama gelin görün ki maalesef binaların %70' inden fazlası eskisinden daha beter yapılıyor. Yine malzemeler çalınıyor, yine kaçak kat + üzerine de dublex kat çekiliyor. Ama resmiyette sorun yok.

Tramer kayıtlarının sildirildiği herkesin dilinde. Zira galericilerin pert araçları topladığını çok çok iyi biliyoruz, satarken de hasar kayıtsız diye veriyolar. Burası türkiye sakın unutmayın.




Bu mesajda bahsedilenler: @maverick8141
X
8 yıl
Yarbay

Bu ülkede vardır bununda bir yolu şaşirma



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
8 yıl
Yarbay

kusursuzluğu ispat edildiği taktirde ağır hasar kaydı silinebiliyor...



P
8 yıl
Yarbay

Beyler boşuna imkansız demeyin,bu Ülkede herşey olur.Konu siyasete dönecek ama,adamlar KPSS sınavına girmeden memur,yabanci dili olmadığı halde yanında tercumanla birlikte ateşe,univ.diplomasi olmadan devletin en üst makamına yada makamlarında çok rahat görev yapıyorlar ve bnu herkes bildiği halde hiç bsey olmuyo ayrıca sahtekarlıktan dünyada ilk üçteyiz bunu unutmayın Herturlu hile hurda bizde mevcut...



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
8 yıl
Binbaşı

Arabayı satana kadar hasar dosyası açık tutuluyor.

Satış işlemi bittiğinde dosya kapatılıyor kucagında nur topu gibi pert araba oluyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
8 yıl
Yarbay

Herşeye tamam fakat burası TR.
İmkansız yoktur az rüşvet vardır.



M
8 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Sevgili forumdaşlarım; hasar kaydı dosya açık tutulduğu müddetçe işlenmiyor biliyorum hatta servisler (yetkili) bunu fiyatta şişirme karşılığı teklif ediyorlar. Dün kardeşim bir kaza yaptı ve biz de öğrenmiş olduk servis ismi bende saklı isteyene özelden kaza resimleri ile teklifleri gönderebilirim. Ama konum ondan ziyade mevcut hasar kaydının sildirilmesi. Mesela benim ağır hasar kayıtlı bir mondeom vardı satarken piyasasından 9 bin ucuza sattım alırken de aynı paraya aldığım için enflasyon kur farkını bindiğime saydım. Ancak ağır hasar kayıtlı araçta sadece 2 parça boya çıktı değişeni yoktu airbagler hiç açılmamıştı alttan darbe almamıştı. Bildiğiniz sigorta dolandırıcılığı. Şimdi ben bu aracı galeriye tüm bu bilgileri vererek sattım. Adam bu araçtaki kaydı sildirip 2 parça boyalı diye vatandaşa 33-34 e satarsa hem çok üzülürüm hem de bu bir dılandırıcılık olur. Hadi benim arabam çok temiz alanın bir kaybı yok ya temiz olmayan arabalar ortadan ikiye ayrılmış araçlar ne olacak. Dün sanayi de 2 lineayı birleştirirlerken gördüm. Bu arabayı orjinal diye satacaklar çünkü önünde ve arkasında boya yok ama aslında iki farklı araç. Benim gibi notmal vatandaş hasar kaydı silinirse nasıl anlayacak bu arabanın toplama olduğunu?KUL HAKKI, DOLANDIRICILIK, EVRAKTA SAHTECİLİK. Ya bunlar çok ciddi suçlar.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maverick8141 -- 12 Temmuz 2016; 13:30:11 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.