1. sayfa
gadasını aldığım gayserililer yımak der ya bilde düzelt |
gadasını aldıııım ben de gayseriliyim ![]() |
PRATİK KAYSERİ YAĞLAMASI Bayram çok yogun ve yorucu geçtiği için, bu aralar hep pratik tariflere yöneldim galiba...Kayseri yağlaması daha önce yediyseniz bilirsiniz, mantıya benzer çok güzel bir yemektir ,tadına doyum olmaz, bu ise onun 5-10 dk.içinde hazırlayabileceğiniz pratık bir versiyonu,klasik olanın tadı biraz daha güzel tabi ama vaktiniz yoksa canınız bu tarz bir yemek çektiyse denemenizi öneririm..Ben bu tarifi blog arkadaşlarımdan safran da gördüm ve hemen denedim,sonuç çok güzel oldu.. MALZEMELER-3-4 Kişilik- -2 adet hazır bazlama-ben bim de satılanlardan aldım,bir arkadaş hazır satılan tortilla hamur ile yapmış bence o da güzel olabilir- -200 gr kıyma -1 adet büyük soğan -1 adet domates -1kaşık salça -tuz,karabiber, pulbiber -1 kase yoğurt -2 diş sarmısak YAPILIŞ -Soğanı ince doğrayın,kıymayla beraber kavurun,rende domates ve salçayı ekleyin.Üzerine 1 bardak kadar su ekleyin ve 10-15 dk daha pişirin.Klasik yağlamada oldugu gibi bunun da kıymasının sulu olması gerekiyor. -Bazlamaları ortadan ikiye kesin ve bir servis tabağına bir parçasını yerleştirin,üzerine kavurdugunuz kıymadan dökün,bütün katları bu şekilde hazırlayın. -En üste sarmısaklı yogurt koyun ve kalan kıymadan 1-2 kaşık dökün,maydanozla süsleyin. AFİYET OLSUN... < Resime gitmek için tıklayın > |
bu sıralar çorap örüyom başıma ![]() |
http://caysaati.blogspot.com/2006/04/ye-9-yresel-yemekler-kayseri-mutfagi.html Kesme corba ; minik köfteler icin; -250 gr kiyma -1/2 cay kasigi karabiber -1 cay kasigi tuz Eriste hamuru icin; -2 su bardagi un * -1 yumurta -1 cay bardagi su -tuz diger malzemeler; -1 corba kasigi tereyag -2 orta boy sogan -1.5 bardagi su * -1.5 bardagi yogurt -1 tatli kasigi tuz -7 su bardagi su servis icin; -kuru nane ve zeytin yagi Hazirlanisi; Kiyma malzemlerini bir kapta karisitirip,findiktan biraz daha ufak olcak sekilde köfteler hazirlayin. Eriste hamuru icin(bu kismini annem yapti) ;malzemler ile kulak memesi yumusakligindan biraz daha sert olan bir hamur yogurup,Hamuru oklava ile acip, unlayin, ikiye katlayin. İki parmak genisliginde seritler kesin ve daha sonra bu seritleri kibrit çöpü kalinliginda ufak ufak kesin.Hamuru tel süz gece koyup yavasca üzerindeki unlari eleyin. Teflon tavada sogan ile yagi kavurun. Üzerine 7 su bardağı suyu ilave edin, ve kaynatın. Kaynadıktan sonra köfteleri ve hamuru yavas yavas ilave edin, karistirip 15 dakika kadar pisirin. Tuz ile cirpilmis su+yogurdu(ayran)`i yavasca karistirarak corbaya ilave edin.Bir-iki dk daha kaynatip ocaktan alin. Servis icin,zeytin yaginda kuru naneyi kavurup üzerine ilave edin. *kullandigim tüm su bardagi ölcüleri 200 ml. afiyet olsun.. daha neler var neler IH IH GAYSERİ IH IH GAYSERİ |
Angaralı bunları yapabilin mi ![]() |
TANDIR BÖREGi Hamur icin ; -8 su bardagi un -3 su bardagi su -4 yemek kasigi zeytin yagi -2 yemek kasigi yogurt -250 gr tereyag (eritilmis) -2 yemek kasigi tahin -2 kahve kasigi tuz Harci icin; -500 gr kiyma -2 orta boy sogan -yarim demet maydanoz -2 yemek kasigi zeytin yagi -1 cay kasigi kirmizi pul biber -1.5 tatli kasigi tuz -1 yumurta ve cörek otu Hazirlanisi; tahin ve yag haric tüm malzeme ile(un ve tuz birlikte elenerek) yumusak bir hamur hazirlayin. üc parcaya ayirip her birini yuvarlak hale getirin,Hamurlari unlanmis bir masada oklava ile yarim cm kalinliginda ve 40 cm capindaResimdeki gibi acin. eritilmis ve sogumus olan tereyagini tahinle iyice karistirip bölüstürerek,üc Hamura firca ile sürün ve rulo seklinde sarip kendi cevresinde döndürerekSpiralbicimde sarin.Hamurlari bir kaba dizip üzerini strec filmle kapayarak,buzdolabinda 1-2 saat dinlendirin. Harci icin sogan ve maydanozlari incecik kiyin,Zeytin yagini tavada kizdirip soganlari ilave edin ve pembelesinceye kadar kavurun.Kiyma,tuz,biberi ekleyip karistirarak 5 dk kavurun.Maydanozlarida ekleyip atesten alin.(sogumaya birakin) dinlenmis hamurlari,unlanmis masada oklavayla yarim cm kalinliginda büyük firin tepsiniz icin acin,yaglanmis tepsinize ilk katini serip üzerine harcin yarisini ilave edin,diger hamuru acip ayni islemi tekrarlayin,ucuncu olarak actiginiz hamuru üzerlerine kaplayip tepsiden tasan hamurlari kesin yumurta sürüp cörek otu serpin ve önceden isitilmis 180 derecelik firininizda yaklasik 35 dk üzerleri kizarana kadar pisirin. Afiyet olsun, < Resime gitmek için tıklayın > |
ya bu pastırma ve mantı aslında kastomonu nun yöresel yemeğidir..gayserililer niye çalaysunuz yöremizun yemeklarinu |
siz sarımsak yiyin :) biz mantı ve pastırmaya devam ![]() |
geyserililer topigi açalım en büyük gayserililer başka büyük yohturdur |
1. sayfa
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tulun15 -- 16 Ocak 2007; 22:57:53 >