Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
711
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Bildirimsiz ve keyfi olarak silinen mesajlar
_
8 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Başlamadan not düşeyim: konuda bahsi geçen satıcı ya da başlıkla bir alıp veremediğim yok, zaten ne satıcıyı ne başlığı açıklayacağım.

Bugün ikinci el forumlarında bir ürün için daha fazla bilgi almak üzere bir mesaj attım. Mesajın içeriği şu şekilde idi:

"Hocam ..... testlerini eklemeniz mümkün mü?"

Bir gün geçmeden mesajın silindiğini fark ettim. Forum kurallarına baktım hemen, gözden kaçırdığım bir şey var mı diye, ilgili madde şu şekilde:

quote:

İlanda gereksiz yorum, fiyata müdahele, almayacak olmasına rağmen laf atma gibi girişimler ilan sahibinin isteği doğrultusunda açılan ilanda engellenebilir yada ilan sahibi bu yorumlara izin verebilir . Burada ilan sahibinin yaklaşımı çok önemlidir. Polemik yaparak laf yetiştirmeye çalışmak yerine şikayet etmeleri en kolay yöntemdir. Polemiğe giren üyelerin de mesajları silinmektedir, ilanları kilitlenebilmektedir.


Fiyata müdahale yok, laf atma yok, almayacağıma dair en ufak bir emare yok, polemik yok. Sadece ürünün reel performansını değerlendirmek amacıyla talep edilen bir test var. Forum kurallarında mesajın silinmesini gerektirecek hiçbir şey yok, haliyle silinmesi keyfi ve forum kurallarına aykırı. Böyle keyfi bir uygulamanın sattığı şey hakkında bilgi vermek istemeyen uyanık satıcıların önünü açacağı da aşikar.

Başlıktaki şikayet butonuna tıklayarak silinen mesajımın geri gelmesini talep ettim. Buradan da forum adminlerinin kullanıcıların forum kurallarına aykırı olan şikayetlerinin değerlendirmeye alınmamasını talep ediyorum. İkinci el forumlarında başlık altına yazılan mesajlar ikinci el forum kurallarına tabi olmalıdır, kullanıcıların ve adminlerin keyfine tabi değil.

Edit: @Cango34 rumuzlu yönetici " Konu sahibi ilanı altına yazılan bir mesajı şikayet ederek sildirme hakkına sahiptir." gerekçesiyle şikayetimi kapatmış. En azından neden haksız olduğumu ikinci el forum kurallarına dayanarak açıklasaydı da neye göre yorum yazacağımızı bilseydik.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _memet -- 24 Şubat 2016; 20:09:14 >

D
8 yıl
Moderatör

Merhabalar,

İlan sahipleri, konularındaki tüm mesajları sildirebilirler.
Konularında herhangi bir mesaj bulunmamasını tercih edebilirler ama "İlan her türlü yoruma kapalıdır." gibi bir mesaj yazmaları gerekir öncelikle.

Haliyle mesajların silinmesi için kural dışı olmaları gerekmiyor.

Fakat olumlu yorumlar kalsın, olumsuzlar silinsin gibi bir ayrım yapmıyoruz.
Yorum, soru vs. istenmiyorsa tüm mesajları siliyoruz.

Ve bu tür konularda öncelikle bizler ile iletişime geçmeniz ve konu linki de vermeniz daha iyi olur.

İyi forumlar,


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Cango34 , @_memet
_
8 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Forum destek bölümü ile iletişime geçtim zaten, ancak şu ana kadar bir cevap gelmedi. Dilerseniz form linkini mesaj ile iletebilirim.

quote:

Orijinalden alıntı: DENIZCISERKAN

İlan sahipleri, konularındaki tüm mesajları sildirebilirler.
....
Haliyle mesajların silinmesi için kural dışı olmaları gerekmiyor.


Merak ettiğim, böyle bir hak neden forum kurallarında geçmiyor, neden tüm ilanların altında "Bu ilan her türlü yoruma açıktır." ya da "ikinci el kuralları dahilinde yoruma açıktır" yazıyor, sildirme gerekçeleri de "gereksiz yorum, fiyata müdahale, laf atma, polemik" diye sıralanıyor?. Eğer uygulama doğru ve kurallarda sehven bir yanlışlık varsa forum kurallarını değiştirmeyi düşünmez misiniz? (Tabii mesela ürünlerinin belli kusurlarını söylememeyi tercih eden kullanıcıların kusurla ilgili tesadüfen sorulmuş her soruyu sildirmesini göze alarak...)

İkinci el kurallarında "satıcılar her türlü yorumu sildirme hakkına sahiptir" tarzı bir cümle gören beri gelsin.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
8 yıl
Moderatör

Merhabalar,

Bu bir kural değil o nedenle kurallarda geçmeyebilir.

Satıcı konusunda mesaj/soru istemeyip, "İlan her türlü soru ve yoruma kapalıdır" yazabilir.
Kendisi böyle uygun görmüştür.

Ama doğru olan uyarı yazıp öncelikle bunu belirtmesidir.

Bunun istisnası ise;
Satıcı arkadaş ürünü 10 TL'ye satıyordur ve siz linkini paylaşarak "Aynı ürün xxx sitesinde 8 TL" derseniz şikayet edilse dahi bunu da silmeyiz.

İyi forumlar,




Bu mesajda bahsedilenler: @_memet
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.