Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
14
Cevap
2837
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Eurovent Onaylı 878 Klimanın Kapasite, EER, COP ve Ses Değerleri
T
13 yıl (183 mesaj)
Teğmen
Konu Sahibi

Eurovent konusu hernekadarhttp://forum.donanimhaber.com/m_53878131/tm.htm adresinde işlenmiş olsa da dokuzyüze yakın duvar tipi klimayı birarada incelemek ya da bu bilgileri bilgisayarına aktarmak isteyenlerin işine yarayabilir düşüncesiyle yeni konu açıyorum.

Bilgileri klima ararken,http://www.eurovent-certification.com/tr/Sertifikal__urunler/Markaya_gore_eri_im.php?rub=04&srub=03&ssrub=&lg=tr adresinden indirmiştim. İndirdiğim Excel dosyaları, Eurovent'e yakışmayacak biçimde karmakarışık idi. Bunları biraz daha anlaşılır hale getirmeye çalışarak tek dosya haline getirdim.

Klimaları enerji sınıfı itibariyle onaylamadan önce bütün üretici firmaları bağlayacak klima modellerinin kodlanması husususunda evrensel bir standart geliştirilmesi dileği ile...

http://www.mediafire.com/?3bekbxy41a6xtu2




< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi testereci -- 30 Ocak 2013; 13:55:00 >

S
13 yıl (181 mesaj)
Teğmen

hocam büyüksün valla. ne diyim. ellerine sağlık. bu klimaların tümü türkiyede varmı avaba. varsa yanlarına fiyat ekledikten sonra f/p oranı hangisi avantajlı ise o klimayı almak en avantajlı olacaktır. teşekkürler indirdim inceliyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
13 yıl (181 mesaj)
Teğmen

fakat dikkat ettim de ses olayları garip gelsi bana. dış üniteler daha sessiz.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
M
13 yıl (5900 mesaj)
Yarbay

Midea nın listede olmaması büyük eksiklik.Nede olsa Türkiye deki klimaların yarısı Midea???


Bu mesaja 2 cevap geldi.
M
13 yıl (4349 mesaj)
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

Midea nın listede olmaması büyük eksiklik.Nede olsa Türkiye deki klimaların yarısı Midea???




< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
13 yıl (183 mesaj)
Teğmen
Konu Sahibi

Sn.Stunc, emeğe değer verdiğiniz için siz daha büyüksünüz.

Veriler üzerinde rakamsal olarak hiçbir değişiklik yapmadım. Türkiye'de satılan eurovent onaylı bütün klimalar listede var fakat listede olanların hepsinin Türkiye'de satılmadığına eminim. Satılanları klima mukayese uygulamasına eklemeye çalışmıştım. Model kodlarındaki karışıklık yüzünden Excelde birebir eşleme yaptıramıyorum.
COP değeri 6.13 olan Hitachi RAS-18SX8 epey hoşuma gitti satış durumunu incelemek için epey vakit harcadım. Dolayısıyla hepsinin satış durumunu incelemek çok zor. Bu haliyle listelerin klima teknolojisinin nereye ulaşabildiği, satın alınacak klimanın hangi seviyede olduğunu bir nebze anlayabilmek için yararlı olabileceğini düşünüyorum.

Ses değerleri bana da çok ilginç geldi. İncelediğimde ses seviyesini birçok firmanın mikrofonu ünitenin 1m ileri ve 80 cm aşağısına oysa euroventin kasanın hemen yanına koyarak ölçüm yaptığı sonucuna ulaştım. Dolayısıyla klimaları ses seviyesi açısından karşılaştırma sırasında, Euroventin yayınladığı değerlerin esas alınmasının daha sağlıklı olacağı kanaatindeyim.



T
13 yıl (183 mesaj)
Teğmen
Konu Sahibi

Midea'nın bütün modellerinin euroventin listesine girmemesi gerçekten dikkat çekici. Demek ki bazı firmalar sadece bazı klimalarını onaylattırıyorlar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
13 yıl (181 mesaj)
Teğmen

teşekkürler sn. testereci. excel öyle bir veri taanı ki nokta koymasan okumaz, görmez. kullandığınız formullere baktım da baya bir deneyimlisiniz. ve çok emek ister o formulleri anlayıp, öğrenmek ve yerleştirmek. ben kursa gitmedim fakat deneme yanılma, bol bol kurcalama yaparak formülleri baya bi öğrendim. zaten excel in mantığını anlayıp, yapmak istediğinide bildikten sonra, iş kullanılacak formulü kullanmaya kalıyor. emeğinize sağlık.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
13 yıl (5900 mesaj)
Yarbay

Bu arada her klima Eurovent te bulunması gerekli değildir.Genel itibari ile Avrupa pazarında mal satan markaların verilerini test edip onaylattıkları bir kuruluştur.Mal alımında Avrupa kurumları veya bilinçli tüketici bu belgeyi arayabilir.Ama EUROVENT belgesi olmayan kötüdür anlamını da taşımaz.

Benzer Test kuruluşları Amerika da da vardır mesela ARI veya ASIHRA gibi.

Şunu söyleyebiliriz,bir veri kafanıza takıldıysa ,sizde soru işareti uyandırdıysa EUROVENT te görüntüleyebildiğiyseniz o modeli, verileride aynı ise kafanız rahat olur.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
13 yıl (475 mesaj)
Yüzbaşı

elinize sağlık.süper paylaşım


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
13 yıl (3822 mesaj)
Yarbay

Ayrıca, bir yıl orada görünen bir klima daha sonraki yıllarda görünemeyebiliyor.
Ya Eurovent yıllık belli bir ücret istiyor ve ödenmeyince çıkarıyor; ya da artık orası pek sallanmıyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
13 yıl (183 mesaj)
Teğmen
Konu Sahibi

Listede "Deleted" başlıklı bir sütun var. Ne olduğu tam belli değil. Üretimden kaldırılan modeller şeklinde yorumlanabilirse de belirttiğiniz gibi onay ücreti ödenmemiş modeller olabilir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
13 yıl (13 mesaj)
Er

Emek harcamışsınız çokta güzel olmuş elinize sağlık.
Türkiye'deki Eurovent'li klimaların kıyaslamasıyla ilgili enklima diye bir siteden bahsedilmiş forumda inceledim hoş bir site olmuş. Orada da benzer bir liste yayınlamışlar ilginizi çekersehttp://enklima.com/dosya/enKlima.com%20-%20Split%20Klima%20Veri%20Bankas%C4%B1.pdf


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
13 yıl (183 mesaj)
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Alibir

Emek harcamışsınız çokta güzel olmuş elinize sağlık.
Türkiye'deki Eurovent'li klimaların kıyaslamasıyla ilgili enklima diye bir siteden bahsedilmiş forumda inceledim hoş bir site olmuş. Orada da benzer bir liste yayınlamışlar ilginizi çekersehttp://enklima.com/dosya/enKlima.com%20-%20Split%20Klima%20Veri%20Bankas%C4%B1.pdf

Enklima'nın sitesini inceledim. Amatör amaçlı olmasına rağmen dizaynı profesyonel seviyede düzenlenmiş. Eurovent listeleri ayda bir güncelleniyor. Bu nedenle hazırladığım liste ile tam olarak örtüşmüyor.

Kendi adıma pdf dokümanlardan hiç hoşlanmıyorum. Bunlardaki veriyi alıp bilgisayarda sorgulama yapmak epey problemli oluyor. Site sahibi büyük ihtimal bu forumu izliyordur. Eleştirimi dikkate alırlarsa memnun olurum. Ayrıcahttp://resim.donanimhaber.com/m_70536228/tm.htm adresinde, klimaların kapasiteleri ve verimliliğindeki değişiklik konusunu epey detaylı olarak tartıştık. Bu gibi konulara sitelerinde yer verdikleri taktirde amaçları doğrultusunda bilinçli tüketicilere daha fazla yararları olacaklarına inanıyorum.



Y
13 yıl (34 mesaj)
Onbaşı

Allah razı olsun valla, ilaç gibi geldi :)



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.