Arkadaşlar sunbeam ccf kullanıyorum dün temizlik için tüm parçaları sökeyim dedim soğutucu işlemciyle birlikte geldi baya sağlam yapışmış. sizce fön makinesi gibi bişeyle ısıtsam çıkar mı mesut çevik bir videosunda çıkarıyordu.
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
ısıttıktan sonra ağzı geniş bir tornavida yardımıyla işlemciyi ayırabilirsiniz.ayrılma anında hareket ani olacağı için soğutucu fanı tutacağınızdan işlemciyi düşürmemeye gayret edin.işlemcinin yumuşak bir zemine düşmesini sağlayın,aksi halde zarar verebilirsiniz.
Bu arada anakartındaki işlemci bölmesi sağlam mı? Çektiğimde soğutucu işlemciyle birlikte geldi demişsin de, sonuçta bir kol var işlemciyi anakartta tutan.
baktın ayrılmıyor işlemciden o mandalı kaldıracaksın işlemci ile birlikte cıkart sogutucu dısarıda karttan ayırınca rahat rahat sökersin...ısıtmaya dahi gerek kalmaz,yapışmasının nedeni vakumlan görevi gibi macunun içinde hava boslukları bırakmasından dolayı vakumlanmıs cıkartma gibi yerinden oynamıyor biraz saga sola oynatarak,hava girmesini sagla rahatça cıkacaktır,ben ilk işlemcimi cıkartırken hata yapmıstım kolu cekmeden sogutucuyu cektim mandal kapalı olmasına ragmen işlemci anakarttan ayrıldı dedim pinler kırıldı,ancak birşey olmamıstı şans eseri...
Mandal olması gerekiyor arkadaşım hepsini gevşetip kolayca alabilirsin ama.. termal macun kurumuş olabilir tabi. Tornavida ile dene dicem ama zarar göre bilir..
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.