Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
1298
Tıklama
0
Öne Çıkarma
HD Smart Kullananlardan Almak İstediğim Bilgiler
C
18 yıl (1217 mesaj)
Binbaşı
Konu Sahibi

Merhaba,

Öncelikle 1 günü aşkın süredir bu forumdan öğrendiğim bilgileri paylaşan tüm arkadaşlara teşekkür etmek isterim. Yeni taşınacağımız evde uydu anteni ile televizyon izleyecek olmamız nedeni ile forumu karıştırma ihtiyacı duydum. Şu ana kadar okuduklarımdan çıkarttığım sonuç D-Smart almam gerektiğini söylüyor. Bu kanıya varma sebeplerim şunlar;

1- Şifresiz uydu kanalları içinde izlenecek içerik anladığım kadarı ile oldukça azalmış. Özellikle ulusal kanallarda yayınlanan maçlar şifreleniyor Avrupa'dan izlenmemesi için. Yani dijital bir platforma üye olmak izlenebilir içeriğe kolay erişmek için bir avantaj olmuş.

2- LCD televizyonum var ve az sayıda da olsa HD yayına ulaşmak istiyorum. Bu nedenle HD hizmet veren bir platforma üye olmalıyım. Bu durumda Türkiye'de 2 seçeneğim var; DT veya DS.

3- DT'ün fiyatları DS'a göre yüksek.

4- LigTV izlemek gibi bir düşüncem olmadığına göre DS'ın DT'ten benim için kritik bir eksisi yok demektir.

5- DS'ın uydu alıcısı Hotbird gibi ikinci bir çanaktan alınacak yayını desteklerken DT'ün uydu alıcısı DT yayınlarından başka bir yayını almaya izin vermiyor. Oturacağım evdeki merkezi sisteme 3 uydu bağlı. Bu durumda DS uydu alıcısı daha fonksiyonel bir hale geliyor.

6- DS'ın HD yayın kalitesini beğenmezsem 1 yıllık süre sonunda HD paketi yenilememe ve standart DS kanalları ile yola aylık ücret ödemeden devam etme şansım varken DT+ için sanırım böyle bir şansım olmuyor. Uydu alıcısını kendim almış olsam da aylık ücret ödemezsem 899 TL gereksiz ödeme yapmış olacağım.

Tüm bu değerlendirmeler sonunda HD-Smart üzerinde karar kıldım. Sizlere danışmak istediğim sorular ise şunlar;

1- HD-Smart yayını alınacak uydu alıcısında sanırım 6 marka var (Next, Goldmaster, Sunny, Beko, Arçelik, vb.) Anladığım kadarı ile bu cihazların arasında hiç bir fark yok. Sadece üzerlerine basılı markalar değişik. Bu durumda marka tercihinin bir esprisi yok herhalde?

2- Marka esprisi olmaması durumunda fiyat farkı var mıdır?

3- Cihazı en ucuz bulabileceğim yer neresidir (mağaza olabilir, internet olabilir, vb.)?

4- Cihazın kumandadan verilen komutlara cevap hızı iyi midir? Kanal geçiş hızı mesela?

Değerlendirmelerimi yorumlar ve sorularıma yanıt verebilirseniz memnun olurum.

Saygılarımla..

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



İ
18 yıl (16645 mesaj)
Yarbay

Yeni okudum kampanya..
Döviz fiyatlarının fırlaması nedeniyle HD-Smart kutu fiyatları 1000 YTL’ye kadar çıkmıştı. Kampanya ile birlikte HD kutu fiyatı tekrar eski fiyat seviyesine, yani 690 YTL’ye indiriliyor. Ayrıca Full HD paketinin fiyatı da yıllık 300 YTL’den 199 YTL’ye iniyor. Eğer HD kutunuz varsa sadece Full HD paketini de satın alabilirsiniz. Hem HD kutu hem Full HD pakete ise 889 YTL’ye sahip olabilirsiniz. HD-Smart’ın bu yeni kampanyası 1-31 Ocak 2009 tarihleri arasında geçerli olacak.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
18 yıl (35 mesaj)
Onbaşı

Cyestein, yukarıdaki düşüncelerini bende birebir yaşadım. 2 haftalık bir araştırmam sonunda,
DT vazgeçtim. Çünkü izleyemdiğim kanallar, fimler inde parasını ödemek durmundayım.
Benim açımdan DS daha avantajlı çünkü istemediğim zaman ödemek zorunda olduğum bir abonelık
sistemi yok.Lig tVde maç izlemek gibi bir düşğncemde olmadığı için tercihimi DS yönünde kullandım.

Receiver olayına gelince, ileride HD kanalların yaygınlaşacağı düşüncesi ile HD receiver almaya
karar verdim.Zaten normal receiver ile aralarında 300 ytlik bir fark var.Bunuda aylık taksitlere
bölünce pak bir fark kalmıyor. Ben arçelikden HD receiver+ anten şeklinde 774 ytl ye aldım ve
10 böldürdüm.
Söylediğin gibi piyasada 4-5 çeşit reciver var. Ben servis yönünden sağladığı avantajlara baktığımda
beko veya arçelik ağır bastı.Örneğin sunny marka bir hd receiver alsam ve bozulduğunu varsayarsak
servisi nerede ve ne kadar zamanda gelir açıkçası güvenemedim.



A
18 yıl (393 mesaj)
Yüzbaşı

quote:

Orjinalden alıntı: CYSTEIN

2- LCD televizyonum var ve az sayıda da olsa HD yayına ulaşmak istiyorum. Bu nedenle HD hizmet veren bir platforma üye olmalıyım. Bu durumda Türkiye'de 2 seçeneğim var; DT veya DS.



Seçeneğiniz 2 değil 3. Teledünya HD'ye de abone olabilirsiniz.

Şu an için 2 HD kanal var, ancak kısa sürede artacağını söylüyorlar.

Üstelik diğerlerinden çok daha ekonomik. HD Receiver 210TL ve aylık 9,5TL.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
18 yıl (35 mesaj)
Onbaşı

Tele dünya için telekom kablo bağlantısı olması gerekiyormu?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
18 yıl (1217 mesaj)
Binbaşı
Konu Sahibi

Şu anda zaten Teledünya kullanıyorum. Taşınacağım bölgede Teledünya altyapısı yok. İlk mesajımda bu durumu yazmayı unutmuşum. Uydu kullanmak zorunluluğu var.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
18 yıl (35 mesaj)
Onbaşı

zaten kablo tv bağlantısı olsa bölgemde benimde ilk tercihim olurdu.
Yani geriye iki seçenek kalıyor DT veya DS.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.