C

Binbaşı
27 Mayıs 2003
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
21 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
C
9 yıl
HP 1600 Color Laserjet Baskıları Kirli Çıkartıyor
Herkese Merhabalar,

Elimde oldukça eski (8 yıl falan önce aldığım) HP 1600 renkli lazer yazıcım çok kirli baskı çıkartmaya başladı. Sayfalar üzerinde tüm tonerlere ait (CMYK) çizgiler var. Ayrıca kapakta bulunan fuser film (o parça o mudur bilmiyorum) aşırı kirleniyor. Tonerlerin ömrünü tamamlaması nedeni ile mi olur bu? Tüm tonerleri değiştirip yenilersem sorun ortadan kalkarf mı acaba? 300 TL ye yakın bir bütçe lazım bu iş için o nedenle soruyorum. Öneriniz muadil kartuş veya işlem varsa onu da yazmaktan çekinmeyin lütfen.

Saygılarımla..

Ekleme: Bahsettiğim parça belt transfer ünitesi olarak geçiyor. O parçadaki film acayip derecede toner atığı ile dolu.
C
11 yıl
2004 Model Chevrolet Kalos Beyin Arızası Ne Yapılabilir?
Herkese Merhaba,

Uzun süredir kullandığımız 2004 model Chevrolet Kalos 1.4 aracımızın benzin pompası arızası tamir edilmeye çalışılırken her nasıl oldu ise (sanırım kısa devre yaptırıldı) beyninde bazı devreler çalışmaz oldu. Şu anda yakıt göstergesi ve klima çalışmamakta. Yetkili Servis yaptığı kontrol sonrası aracın beyninde sorun olduğunu ve değişmesi gerektiğini söyledi. 10 küsür bin tl'lik arabanın beynini değiştirmek için 2 bin tl istediler. Fiyat çok yüksek geldiği için ne yazık ki yaptıramadım. Sorularım şunlar;

- Aracın beyninin arızalı kısımları tamir edilemez mi? Tüm beyinin değişmesi şart mıdır?
- Bu işlemi yaptırabileceğim uygun fiyatlı bir yerler yok mudur?
- Eğer beynin tamamı değişecek ise bunu ekonomik olarak nerede yapabiliriz?

Saygılarımla..
C
14 yıl
Sony Ses Sistemi Satın Almak
Merhaba Arkadaşlar,

Evde eksikliğini uzun zamandır hissettiğim için bir ses sistemi satın almaya karar verdim. Fikir edinmek için foruma girdim lakin aydınlanacağım yerde kafam daha da kötü karıştı :) Size beklentilerimi ve elimde bulunan cihazları yazmak ve fikirlerinizi almak istiyorum.

Sony BE LCD TV
PS 3
20-25 m2 salon
Yer sıkıntısı :)

Beklentilerim DVD çalan, Divx formatını (altyazı işini de hallederek), resimleri, mp3'leri usb üzerinden sorunsuzca oynatan bir cihaz. Önceliklerimi sıraya sokmam gerekirse müzik dinlemek, divx izlemek ve dvd oynatmak. Fiyat olarak da 500 TL altında kalmak istiyorum. 5.1 olması şart değil. 2.1 sistemler de beni keser. Yer sorunları nedeni ile fazla kablo salatası yapmayan cihazlar tercihimdir. Bu özellikleri Sony'de bu fiyata satın alamazsın diyorsanız başka marka model tavsiyelerinize de açığım. Destek verecek herkese şimdiden teşekkür ederim.

Saygılarımla..
C
15 yıl
Raks R667 Kullanıcısı Var mı Forumda?
Merhaba Arkadaşlar,

R667 kullanan bir arkadaş varsa benimkinin ekranı bozuldu. Telefon hafızasını SIM'e kopyalamak istiyorum. Menüdeki yerlerini bana söyleyebilecek bir arkadaş ile mesajlaşabilirsek sevinirim.

Kullanım klavuzunda Menü->Rehber->Seçenek->Kopyala->Tüm Telefon Kayıtlarını SIM'e Kopyala

şeklinde görüyorum yolu. Menüye girince Rehberin numara değeri 1 mesela. 1 tuşuna basınca ekranda üst kısmı görmesem de altta isimlerin bir kaçını görüyorum. Seçenek'e basıyorum ama Kopyala'nın tuş değerini bilmiyorum. Kopyala ve Tüm Telefon Kayıtlarını SIM'e Kopyala seçeneklerinin tuş değerlerini söyleyen çıkarsa çok makbule geçecek.

Saygılarımla..
C
15 yıl
i200 Kullanım Kılavuzu
Merhabalar,

3 gündür i200 kullanıcısıyım. Telefon gayet güzel ancak kutudan çıkan kılavuz çok sığ. Sadece 10 küsür sayfa ve hiçbir detay yok. 4447711'i aradım. Tek kılavuz bu imiş. Samsung'a yakıştıramadım. Cevap bulamadığım bazı sorular var. Mesela otomatik tuş kilidi var mı, var ise nasıl aktive edebilirim? Tema yüklenebiliyor mu, yükleniyor ise nasıl?

Saygılarımla..
C
15 yıl
Samsung i200 Kullanıcılarının Yorumlarını Alabilir miyim?
Merhaba,

Ekranını kırdığım eski telefonumun yerine yeni bir telefon almayı planlıyorum. Bir kaç gündür araştırıyorum. i250 üzerinde yoğunlaştım. Bu telefonu almış, kullanan arkadaşların yorumlarını duymak benim için önemli. Merak ettiklerim;

- Cihazın batarya süresi ile ilgili yorumlarınız.
- Telefonun temaları nasıl.
- Menü geçişleri hızlı ve sorunsuz mu.
- WM 6.1'in getirdiği ekstra neler var.
- WM 6.1 ile zaman zaman bilgisayarlardaki (XP, Vista :) gibi bir kilitlenme yaşıyor musunuz.
- Kullanımından keyif alıyor musunuz.

Bu arada rica ederim subjektif yorum yazmayın. Örneğin tek cümlelik;

"Çok kötü telefon"
"Radyosu yok"
"Bataryası kötü"
"Tasarımı kötü"
"Çok büyük"
"Tuşları oval değil"

gibi subjektif bana bir yararı olmayan yorumlar yapmayınız. Zira "Çok büyük" diyen arkadaş benim elimin ne büyüklükte olduğunu bilemez, ben büyük telefon arıyor olabilirim. Değerli görüşlerini paylaşan herkese şimdiden teşekkür ederim.

Saygılarımla..
C
15 yıl
HD-SMART Alıcının Zaman Zaman Kilitlenmesi
Merhabalar,

20 gündür HD-Smart kullanıcısıyım. Zaman zaman alıcı kilitleniyor (stand-by durumunda iken). Elektriğini kesip yeniden vermek gerekiyor. Bu tip bir sorun yaşayan var mı acaba?

Not: Bu arada HD-Smart gayet başarılı.

Saygılarımla..
C
15 yıl
HD-SMART Alıcının Zaman Zaman Kilitlenmesi
Merhabalar,

20 gündür HD-Smart kullanıcısıyım. Zaman zaman alıcı kilitleniyor (stand-by durumunda iken). Elektriğini kesip yeniden vermek gerekiyor. Bu tip bir sorun yaşayan var mı acaba?

Not: Bu arada HD-Smart gayet başarılı.

Saygılarımla..
C
15 yıl
HD Smart Kullananlardan Almak İstediğim Bilgiler
Merhaba,

Öncelikle 1 günü aşkın süredir bu forumdan öğrendiğim bilgileri paylaşan tüm arkadaşlara teşekkür etmek isterim. Yeni taşınacağımız evde uydu anteni ile televizyon izleyecek olmamız nedeni ile forumu karıştırma ihtiyacı duydum. Şu ana kadar okuduklarımdan çıkarttığım sonuç D-Smart almam gerektiğini söylüyor. Bu kanıya varma sebeplerim şunlar;

1- Şifresiz uydu kanalları içinde izlenecek içerik anladığım kadarı ile oldukça azalmış. Özellikle ulusal kanallarda yayınlanan maçlar şifreleniyor Avrupa'dan izlenmemesi için. Yani dijital bir platforma üye olmak izlenebilir içeriğe kolay erişmek için bir avantaj olmuş.

2- LCD televizyonum var ve az sayıda da olsa HD yayına ulaşmak istiyorum. Bu nedenle HD hizmet veren bir platforma üye olmalıyım. Bu durumda Türkiye'de 2 seçeneğim var; DT veya DS.

3- DT'ün fiyatları DS'a göre yüksek.

4- LigTV izlemek gibi bir düşüncem olmadığına göre DS'ın DT'ten benim için kritik bir eksisi yok demektir.

5- DS'ın uydu alıcısı Hotbird gibi ikinci bir çanaktan alınacak yayını desteklerken DT'ün uydu alıcısı DT yayınlarından başka bir yayını almaya izin vermiyor. Oturacağım evdeki merkezi sisteme 3 uydu bağlı. Bu durumda DS uydu alıcısı daha fonksiyonel bir hale geliyor.

6- DS'ın HD yayın kalitesini beğenmezsem 1 yıllık süre sonunda HD paketi yenilememe ve standart DS kanalları ile yola aylık ücret ödemeden devam etme şansım varken DT+ için sanırım böyle bir şansım olmuyor. Uydu alıcısını kendim almış olsam da aylık ücret ödemezsem 899 TL gereksiz ödeme yapmış olacağım.

Tüm bu değerlendirmeler sonunda HD-Smart üzerinde karar kıldım. Sizlere danışmak istediğim sorular ise şunlar;

1- HD-Smart yayını alınacak uydu alıcısında sanırım 6 marka var (Next, Goldmaster, Sunny, Beko, Arçelik, vb.) Anladığım kadarı ile bu cihazların arasında hiç bir fark yok. Sadece üzerlerine basılı markalar değişik. Bu durumda marka tercihinin bir esprisi yok herhalde?

2- Marka esprisi olmaması durumunda fiyat farkı var mıdır?

3- Cihazı en ucuz bulabileceğim yer neresidir (mağaza olabilir, internet olabilir, vb.)?

4- Cihazın kumandadan verilen komutlara cevap hızı iyi midir? Kanal geçiş hızı mesela?

Değerlendirmelerimi yorumlar ve sorularıma yanıt verebilirseniz memnun olurum.

Saygılarımla..
C
15 yıl
Turkcell Nereye Koşuyor
Bu akşam anneme yıllar önce aldığım hatta bir mesaj gelmiş. Kadıncağız da koşa koşa bize geldi. Mesajda tarifenin Bizbize olduğunu ve yanlışlık var ise 4440532 numaralı telefona telefon etmemizi söylüyordu. Açtım telefonu, benim tarifem Bizbize Kamucell idi hayırdır bir değişim mi var kontrol eder misiniz dedim. Telefondaki yetkilinin ilk sözü Bizbize Kamu diye bir tarife yok ki demek oldu. Bu ilk dumur!! Nasıl olur yıllardır kullanıyorum faturalı hattım var her ay Bizbize Kamu diye fatura yolluyorsunuz dedim. Bir kontrol edeyim dedi. Kontrol sonucunda Bizbize Kamu tarifesinin varlığında mutabık olduk. Peki şu anda nedir tarifem dedim, Bizbize dedi. Kamusu ne oldu bunun dedim. Bu akşam 18.06 itibarı ile bu tarifenden çıkmışsınız dedi. Peki kim çıkartmış sistem mi diye sordum, siz talepte bulunmuşsunuz dedi!!!!!!!!!! Haydaaaaa.. Ben talepte falan bulunmadım telefonda bende değil zaten annem az önce getirdi telefonu sizi henüz aradım dedim, eğer işlemi ben yapmış isem kayıtlara ulaşın lütfen o işlem sahte dedim. Bu çıkış sonrası işlemi hiç kimse yapmamış dedi. İyice dumur oldum! En nihayetinde bizim tarifeyi sistemin değiştirdiğini söyledi görevli. O ana kadar 3 farklı cevap almış olan benim tepem attı.. Bu kadar çorba bilgi sonrası bir de Kamu tarifesine bilmediğim bir numara üzerinden abone olunduğunu söyledi (Telefon numarasını da alenen söyledi de aklımda tutamadım, bu bilgiler telefonla veriliyor mu acep???). Çok iyi hatırlıyorum hat kendi üzerime kimliğimle Turkcell Abone Merkezinden yapmıştım Kamu tarifesi işlemini. Sigortalar atmış biçimde aklıma gelen her şeyi söyledim.. Görevli bu sefer ne söylediğimi anlamadığını söylemeye başladı -ki çok net biçimde tarifemin neden değiştiğini öğrenmek istediğimi söylemiştim, bu değişim sonrası uğrayabileceğim muhtemel zararlarla ilgili bir kaç soru sordum, vb. vb.-. En nihayetinde 4-5 değişik cevap neticesinde isteğimle ilgili form açıp telefonu kapadık.

Turkcell'de bir faturalı bir de faturasız hatta sahip 10 yıllık müşteriyim. Her ay 100 YTL sınırı üzerinde fatura ödüyorum ve basit bir bilgiyi bile sinirlenmeden alamıyorum. Düşünün telefon açılıp da ilk sorduğum sorudan sonra Bizbize Kamu diye bir tarifemiz yok dedi görevli.. Her ay faturamda gördüğüm tarife ne oluyorsa?

Piyasanın lideri olmak bir şirketi klayca şımartabiliyor demek ki. Her ay yüksek sayılabilecek bir tutar ödüyorum (fiyat/konuşma bazında), sitelerine giriyorum bana daha ucuza konuşabileceğim bir tarife öner diyorum, şu andaki tarifemden daha avantajsız bir tarife öneriyor meymenetsiz tavukları. İnsanı zorla dürtüyorlar değiştir operatörünü diye. Şu saate kadar aramamış olan müşteri hizmetleri numaramı taşımak istesem herhalde derhal arayıp kanunsuz rüşvet teklif eder..

Saygılarımla..
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.