Evdeki buzdolabında soğutup çıkarttığımız kola nedense dışarda restaurantlardaki coca cola dolabından çıkan kolanın verdiği soğukluğu ve lezzeti vermiyor (tabi o coca coca dolabı 3-5 dereceye ayarlanmışsa). Sizce bunun nedeni ne olabilir?
Kolanın en ideal soğukluğu 4 derece. Evdeki dolap da 4 dereceye ayarlı olmasına rağmen yine coca cola dolabından çıkan kola gibi olmuyor. Hem olması gerekenden daha az soğuk oluyor, hem de lezzeti daha düşük oluyor. Buzluğa attığımda ise bu sefer kolanın tadında bir bozulma oluyor. Yani hiç bir türlü coca cola dolabından çıkan kola gibi olmuyor.
Bu coca cola dolaplarının farkı ne ki bu derece lezzet farkı oluyor.
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
çok güzel konuya değinmişsiniz hocam düşündüm de, bir ara coca cola fabrikasında operatör bi abey soru sorabilirsiniz konusu açmıştı, dolap bir yana, kolanın kendi içeriğinin bile usta biri olmadan tam hakkıyla yapılamayabileceğini belirtmişti, yani soğukluktan önce kolanın nereden nasıl çıktığı daha önemli gibi desek yalan olmaz gibi
Bu coca cola içinde güçlü SSS stimülantları var. Çok ciddiyim. Yani reçeteli kullanılan metilfenidat ya da sokak uyuşturucusu metamfetamin gibi. Uzun süre bağımlısıydım. Bıraktığımda uyku bozukluğu, psikolojik değişiklikler yaşadım. 1 yıl bıraktıktan sonra yine içtiğimde resmen vücuduma yayılan bir enerji hissettim. Cinsel isteği de arttırıyor. Kesinlikle araştırılması lazım.
Nedeni çok basit , kola eğer bir kez açılıp hava aldı mı asit yoğunluğu ciddi anlamda gidiyor. Sen restoranda kutu kola veya küçük şişede bir kere açılıp bitirilcek şekilde ml de içtiğin için asidi tam yoğunluğuyla içiyorsun. Ondan güzel geliyor.
Evdekileri açıp dolaba koydun mu asidi kaçmış oluyor 20 dakka geçse bile değişiyor tat. 2.5 litre petlere bak sabah içtiğinle eve geldiğinde çok fark var sanki şekerli su içiyorsun. Eskiden cam şişeler vardı, asit yoğunluğunu koruyordu bir nebze.
1 litrelik kolalarda sadece şeker var 1lt'den daha büyük şişelerde ise hem şeker hem tatlandırıcı oluyor artık. sanırım bu şekilde ekonomi yapıyorlar. tad farkı ondan kaynaklı olabilir.
Kolanın en ideal soğukluğu 4 derece. Evdeki dolap da 4 dereceye ayarlı olmasına rağmen yine coca cola dolabından çıkan kola gibi olmuyor. Hem olması gerekenden daha az soğuk oluyor, hem de lezzeti daha düşük oluyor. Buzluğa attığımda ise bu sefer kolanın tadında bir bozulma oluyor. Yani hiç bir türlü coca cola dolabından çıkan kola gibi olmuyor.
Bu coca cola dolaplarının farkı ne ki bu derece lezzet farkı oluyor.
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.