Hukukçu arkadaşların yardımına ihtiyacım var. Gelen mesajları sonraki mesajlarımda ileteceğim karışmaması için.
Başımdan geçen üzücü olayı kısaca anlatayım.
Agustos 2020 de 20/30 km ile giderken bi anda bir kız çocuğuna çarptım. 16/17 yaşında. Ufak bir çarpma olsada kız yere düştü. Ambulans felan çağılmak istendi. Kız ben iyiyim kendimdeyim. Kalkacağım denildi ama ailesini aradılar. Ambulans geldi. kızı götürdüler. Ama kızın burnu bile kanamadı. biraz bacağı yüzüldü v.s Hastanade sonuçlarda kırık çıkık v.s çıkmadı. İçleri rahat etsin diye başka bir hastaneye daha götürdük. Yine bi problem çıkmadı. Ben karakolda ifade verdim. Davacı olmadılar.
aradan zaman geçti. malum pandemi dönemi. Çocuğun annesi aradı. Kızımı hastaneye götüreceğim gelin diye. Bizde taksi yolladık evine geldi baktı kızda yine bişey yok.
Sonra ailesi bize gelip sormuyorsunuz diye sitem eder oldu. Kırılan telefonunu istedi. Çocuğun eski model yıpranmış bir HTC marka telefonu kırılmış olmasına rağmen benden İphone 7 plus talep ettiler.
Velhasıl.. bunlar dava açtı. önce Arabulucu geldi. Ben sırasıyla 500/1000 ve son olarak 1500 TL ödeyebileceğimi teklif ettim. Onlar ise İphone 7 plus. Dershane parası. Hastane masrafları. Taksi ücretleri. Bu gibi bir sürü sey istediler arabulucunun yanında. Bir uzlaşmaya varamadık. Arabulucu tutanak ile bildirdi.
Şimdi bana bu sms geldi. Ne yapmalıyım ? Bu sms ne anlama geliyor ? Herhangi bir ceza alır mıyım ? bugüne kadar tek vukuatım yok. Bu tür aç gözlü insanlar yüzünden başım ağrıdı. Sizce ne yapmalıyım ? Lütfen yol gösterin.
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
Bu ceza dosyası muhtemelen taksirle adam yaralamadan hakkınızda dava açıldı. Bilirkişi Rapor düzenler kazada kim hatalı diye eğer hatanız varsa ve karşı taraf şikayetinden vazgeçmezse mahkeme hakkınızda hapis cezası verebilir duruma göre kazanın nasıl gerçekleştiğini bilmediğim için alırsınız veya almazsınız diyemem. Fakat HAGB uygulanır- yani cezanız infaz olmaz.
Para talep ettikleri davayı ancak Hukuk Mahkemesinde açabilirler - Asliye Hukuk Mahkemesi- Bu bir ceza davasıdır
Hukukçu arkadaşların yardımına ihtiyacım var. Gelen mesajları sonraki mesajlarımda ileteceğim karışmaması için.
Başımdan geçen üzücü olayı kısaca anlatayım.
Agustos 2020 de 20/30 km ile giderken bi anda bir kız çocuğuna çarptım. 16/17 yaşında.
Ufak bir çarpma olsada kız yere düştü. Ambulans felan çağılmak istendi. Kız ben iyiyim kendimdeyim.
Kalkacağım denildi ama ailesini aradılar. Ambulans geldi. kızı götürdüler.
Ama kızın burnu bile kanamadı. biraz bacağı yüzüldü v.s
Hastanade sonuçlarda kırık çıkık v.s çıkmadı. İçleri rahat etsin diye başka bir hastaneye daha götürdük. Yine bi problem çıkmadı.
Ben karakolda ifade verdim. Davacı olmadılar.
aradan zaman geçti. malum pandemi dönemi. Çocuğun annesi aradı. Kızımı hastaneye götüreceğim gelin diye.
Bizde taksi yolladık evine geldi baktı kızda yine bişey yok.
Sonra ailesi bize gelip sormuyorsunuz diye sitem eder oldu. Kırılan telefonunu istedi.
Çocuğun eski model yıpranmış bir HTC marka telefonu kırılmış olmasına rağmen benden İphone 7 plus talep ettiler.
Velhasıl..
bunlar dava açtı. önce Arabulucu geldi. Ben sırasıyla 500/1000 ve son olarak 1500 TL ödeyebileceğimi teklif ettim. Onlar ise İphone 7 plus. Dershane parası. Hastane masrafları. Taksi ücretleri. Bu gibi bir sürü sey istediler arabulucunun yanında. Bir uzlaşmaya varamadık. Arabulucu tutanak ile bildirdi.
Şimdi bana bu sms geldi.
Ne yapmalıyım ? Bu sms ne anlama geliyor ?
Herhangi bir ceza alır mıyım ? bugüne kadar tek vukuatım yok. Bu tür aç gözlü insanlar yüzünden başım ağrıdı. Sizce ne yapmalıyım ?
Lütfen yol gösterin.
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.