Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
13
Cevap
2565
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Geri gelirken sürttüm ( park hatalı mı?)
B
6 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Merhaba dh otomobil ailesi. 2 gün önce yaşadığım şehrin bir ilçesinde ara sokakta geri gelirken yandaki evin yıkıntısından kalan taşlardan çekinip direksiyonu fazla kırmışım hesaplayamadım. Park halindeki bir aracı çizdim arabayı kurtarıp el frenini çekip indim. Sahibi çıktı baktı arabasına abicim mahvetmişsin bilmem ne falan saymaya başladı alkol var mı ehliyet ruhsat falan soruyor. Neyse ben sorunun bende olduğunu söyledim tutanak tutalım devam edeyim dedim. Benim arabamın kaskosu var her şeyi orijinal , serviste yaptırırım sen de neyse ödersin falan demeye başladı. Eksper çağırmayı ve polis çağırmayı teklif etti. Ben de abartmaması gerektiğini, pasta ile geçeceğini söyledim ama adam hala abartmaya devam ediyor.Tutanağa da kurallara uygun şekilde park edilmiş aracıma geri gelirken çarptı yazmış. Ben de sürttüğümü yazdım. Tutanağı işleme sokmadık kaportacıya gittik 150 lira istedi verdim ayrıldık(merkeze gitmemiz halinde arkadaşımın çalıştığı serviste ücretsiz halledebileceğini söyledi, adama yol masrafını karşılayıp yaptırmayı teklif ettim kabul etmedi tanıdık kaportacım var ona gidelim dedi.) Benim merak ettiğim böyle bir park kurallara uygun mu? Başıma bu tarz bir şey geldiğinde ne yapmalıyım? Yaşım 21 olduğu için küçük gördü herhalde adam servis için en az 2.5 3 milyar masraf çıkar diyor değer kaybı falan diyor. Serviste çalışan arkadaşımı aradığımda bir şey yok bunun için mi 1 saattir dil döküyorsunuz dedi fotoğraflara bakıp. Aracın ve olay yerinin fotoğrafları ( kaldırıma park edilmiş ve arabanın arkası ara sokağın çıkışında kalıyor.ben suçsuz olduğumu söylemiyorum sadece bu şekilde park doğru mu ve bu tarz sürücüler boş boş konuştuklarında ne yaparsam en fazla zararlı çıkarlar onu merak ediyorum, kimse kendinden küçük ve yalnız diye başkasına bol keseden sallayıp baskı uygulayamamalı.Yani resimde gösterdiğim şeyin 2.5 3 bin lira tutması için arabanın üst modellerden bir şey olması gerekiyor.) ; ( ilk görsel google maps görüntüsü ve binaya bitişik olan beyaz arabanın önündeki yerde park ediyordu araba.)

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batublood -- 3 Eylül 2019; 13:51:36 >

K
6 yıl
Binbaşı

2-3 bine napcakmış komple cila boyu koruma falan da mı yaptıracak



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
6 yıl
Yarbay

Tutanak ile aracını yaptırsın, değer kaybı var ise karşı tarafın(sizin) sigortasına başvursun, alsın.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
6 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

kaportacıya gittik, 150 lira olur dedi verdim kapattık tutanağı yırttık. Benim sigorta masrafım yükselmesin diye 150 lira vermeyi kabul ettim. Ama yapılan muamele karşısında sanırım en iyisi tutanak tutmak olurdu .


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Panthér
B
6 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

arka kapıdaki için dalga geçti kaportacı bile bunu evde ıslak bezle bile çıkarırsın dedi. çamurluğu boyarız 150 lira olur normalde 350 liraya boyuyoruz bi parçayı falan diyor. verdim gittim ben de.




Bu mesajda bahsedilenler: @kendindenvazgeçenadam
L
6 yıl
Yarbay

Bildiğin para koparmaya çalışıyor, karakter olmayınca insanda böyle şeyler olabiliyor

Tutanak tuttuysanız işleme soksaydınız

Para falan verme, 150 lira yeter



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
6 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

hocam tutanağı doldurduk karşılıklı. ben buna imza atmam kaportacıya gidiyorsak dedim. kaportada anlaşırsak çakallık yapıp bir de tutanaktan yüklenmesini istemedim(böyle bir şey mümkün mü bilmiyorum). kaportada 150 lira verdim, tutanağı da yırttım. cemiyet vardı ailemle oraya gidecektim akşam.tam 1 saat 50 dakika adamla uğraştım ne keyif kaldı ne bir şey. işin kötü tarafı kaçmadığım aracımdan inip sahibini beklediğim halde ev halkının 5 6 kişi sürekli laf söyleyerek baskı kurması plakanı aldım demesiydi. sanki evlerine daldım arabayla.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @lojistisyen
L
6 yıl
Yarbay

Takma boşver geç

Çakallık yapmaya çalışmışlar akılları sıra, 150 lira çok bile bunlara

Geçmiş olsun



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @batublood
P
6 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: batublood

kaportacıya gittik, 150 lira olur dedi verdim kapattık tutanağı yırttık. Benim sigorta masrafım yükselmesin diye 150 lira vermeyi kabul ettim. Ama yapılan muamele karşısında sanırım en iyisi tutanak tutmak olurdu .
Alacağını almış, o zaman mızırdasaymış. .



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

H
6 yıl
Binbaşı

100-150 liraya halledilebilecek sorunlarla tutanakla uğraşmamak en mantıklısı,



G
6 yıl
Yüzbaşı

Hocam çok geçmiş olsun. Böyle işlerle uğraşmak gerçekten zor



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

G
6 yıl
Yarbay

Kural olarak sokakların ilk 5 metresine park yapılmaz. Polis gelse ve tartışma büyüse karşı tarafa hatalı parktan, size dikkatsiz araç kullanmaktan ceza yazabiliyor. Tutanakta resmi ekip hataları görmediği için bu ceza yok.

Yaptığınız da doğru, önce tutanak tutulur, sanayide anlaşılırsa tutanak yırtılıp para verilir. Hatta bazıları tedbir amaçlı... tarihinde .... şeklinde yaşanan kazaya ilişkin anlaşma sagladik seklinde bir belge de yazıp karşılıklı imzalayabiliyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
6 yıl
Binbaşı

Oraya araç park edilebileceğini zannetmiyorum, bu kadar boş yapan birine karşı polisi arardım muhtemelen.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

P
6 yıl
Teğmen

Tutanagi doldur gec boyleleriyle hic ugrasilmaz tutanakta anlasamasaniz polis cagirirsin



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.