arabada klima gazını yeniledim ve bir şey farkettim klimayı açınca motor sıcaklığı yavaş yavaş düşmeye başlıyor ve 80 85 arası sabitleniyor benim bildiğim artması lazım ama bir gariplik var sanırım konu hakkında fikri olan arkadaşlar görüşlerini bildirirse sevinirim.
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
Sen klimayi calistirinca fan surekli calisiyo dusmesi normaldir.Ilk klimali clioyu aldigimda yazin korkudan ben de acmamistin ilk zamanlar hararet yaptirir diye Sonra deneyince dustugunu gordum kullandim ozelligi
Özellikle eski model peugotlarda (mesela 206) klimayı actiginizda onun kendi fani var radyatorun orada veya ayni fandi hatırlamıyorum o direkt devreye giriyor. O yüzden hararet düşüyor.
Emin değilim ama bazı arabalarda klima radyatörü normal radyatörün önünde bulunuyor, o yüzden klima açıldığında araba fan açmış gibi oluyor, bundan dolayı da hararet düşüyor diye biliyorum.
Termostat bozuk degilse klima kolay kolay motor sicakligini dusuremez . Fan tek basina motoru sogutmaz , termostatin acilip radyatorden su gecirmesi gerekir .
termostattır hocam. normalde termostat sabitler sıcaklığı. Soğuyunca kapatır kendini ki motor kendi ısısıyla ısınsın biraz. 90'a ulaşınca da kendini açar ki, soğuk su dolaşmaya başlasın. bu döngüyü sağlıyor ve 90 da sabit kalmasını sağlıyor.
Hatırlıyormusunuz acaba. Kışın araba yokuş aşağı gidince hararet bayağı düşüyor muydu? Eğer düşüyorsa bilin ki termostat gidik. Değiştirmekte fayda var, fazla yaktırır arabaya.
1.2 paliom vardı. Kış günü uzun yokuşlarda neredeyse sıfıra inerdi. 8-10 km'lik yokuşlardan bahsediyorum.
Yaz günü düşmesi de arkadaşların dediği gibi klima radyatörünün fanından kaynaklanıyor.
arabada klima gazını yeniledim ve bir şey farkettim klimayı açınca motor sıcaklığı yavaş yavaş düşmeye başlıyor ve 80 85 arası sabitleniyor benim bildiğim
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.