Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
1186
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Ryzen 1700 Render ve oyun testi ilk izlenimim.
M
9 yıl (1513 mesaj)
Binbaşı
Konu Sahibi

Öncelikle bilgisayarımın donanımından bahsedeyim.
ryzen 1700
msi Tomahawk b350
msi rx4704G
Gskill FlareX 16GB
480 GB Sandisk SSD
2+1 Barracuda
corsair cx750m
 
Ryzen sistemi toplama amacım adobe programları daha rahat daha hakim olarak kullanmaktı ve ryzen sayesinde daha da rahat kullanabiliyorum.
Gerek photoshop ta program içinde yaptığı uygulama geçişleri açışları işlemleri olsun, illustratorda çizimlerin çok yoğun olduğu sayfalarda olsun beni üzmedi.
Render + oyun oynadığımda oyunda takılmalar meydana geliyor yalnız.
 
Render olayı şu şekilde;
Adobe lightroom da 1036 adet fotoğraf – tanesi 5 mb civarlarında 350 resulation
Render işlemi – fotoğraf tanesi 2000 kb civarlarına çekildi 254 resulation yapıldı
 
Oynanan oyun tera online ve son ayarlarda.
Oyunu tek başına oynadığımda oyunda hiç bir kasma olmuyor son derece akıcı gözü rahatsız edici hiç bir frame atlaması tespit edemedim.
internet üzerinden göndereceğim fotoğrafları renderlamaya bıraktıktan sonra oyuna geri döndüğümde oyunda atlamalar meydana gelmeye başladı.
Ama renderde sıkıntı yok gayet stabil şekilde belli sürede belli adette fotoğrafları renderlemeye devam edebiliyor. Bilgisayar içi program geçişlerinde ve açılışlarında hafif gecikmeler meydana gelebiliyor. Bilgisayarın yaptığı render olayı göz önüne alınca bence bu gecikmeler çok az olmakla beraber rahatsız edici değil. Tek rahatsız edici olay render yaparken oyunun frame atlamaları yapması.
Yani render işiyle uğraşırken oyun oynamamaya çalışmalısınız.
Ryzen 1700 işlemcide bu geçerli olabilir, belkide 1800X te böyle bir şey yapmaya bilir….
https://redlens.blog/2017/04/30/ryzen-1700-ilk-izlenim/

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



R
9 yıl (8849 mesaj)
Yarbay

Acaba ram kullanımı,ya da ssd disk kullanımından dolayı takılmalar olabilir mi,yoksa gerçekten işlemci tamamı kullanığıdan mı kaynaklanıyor onada bir bakmak lazım.

Genelde kasma ramin yetmemesinden dolayı oluyor çünkü.



M
9 yıl (1513 mesaj)
Binbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: deniz1122

render yaparken aynı anda oyunda takılması çok normal

işlemci ne kadar güçlü olursa olsun render yaparken var olan tüm işlem gücünü rendere ayırır. işlemcide kullanılmayan güç bırakmaz. oyun gibi mesela ara ara ekran kartını bolca beslediğinde kendini kısa süreli "beklemeye" almaz yada boşta güç bırakmaz

oyun render ikisi aynı anda yapıldığında işlemcinin hangi uygulamaya ne güc ayıracağını windows halleder büyük oranda. orada da sizin yaşadığınız şey kaçınılmaz olur.

neredeyse kesin olarak 2 adet 1800x takılı olan bir sistemde bile benzer şey yaşanacaktır. sadece render daha kısa sürede bitip işlemciler boşa düşecektir.

işlemcinizin güzelliği renderi rakiplerine göre çok daha kısa sürede bitirip oyuna tam olarak hazır gelme süresinin kısalığıdır.

sisteminiz çok güzel olmuş. güle güle uzun süre kullanın

teşekküre ederim.
render yaparken işlemcinin öncelik sırasını bilmiyordum. bunu öğrendiğim iyi oldu.



9
9 yıl (13068 mesaj)
Yarbay

Render alırken hangi işlemci olursa olsun oyunda takılmalar olur. Rendere bütün herşeyini veriyor işlemci zaten.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.