Selenia 20/50 fabrikanın tavsiye ettiği ve kullanma kılavuzunda yazan yağdır. Soğuk memleketlerde 15/40 kullananlarda var.
Gereken yazılmış.
Castrol GTX 20W-50 koyun. 4 litresi 43 lira. Daha ucuz markalar da var tabii ancak 43 lira zaten uygun bir fiyat. Çok ekstrem bir durum var ise, kışın çok çetin geçtiği Erzurum vb. gibi bir memlekette iseniz kış için 15W-40 ta koyulabilir. Onun haricinde 20W50
Aracınıza fabrikanın tavsiye ettiği uygun bulduğu değer haricinde yağ koymayın. Bu kesinlikle yanlıştır. Araçların tasarımı ve belirlenen yağ değerleri bir mühendislil sonucu belirlenen değerlerdir. Fabrikanın tavsiye ettiği aralıkta, iyi kalitede bir yağ koyarsanız hem aracınız için iyi olur, hem de kafanız rahat olur; yağ eksildi mi inceldi mi çamurlaştı mı gibi dertleriniz olmaz.
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >