Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
419
Tıklama
0
Öne Çıkarma
98 Kuruluyor, XP kurulamıyor!!!
Y
18 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Herkese merhaba,
Çok uzun zaman (yıllar) boyunca yaşadığım, küllenen sorunum yine depreşti ve bu sefer kesin bulmakta kararlıyım. Sorun şu:

1999 yılında alınan 2 adet casper marka bilgisayarın (P III 550) birisine XP ve Linux kurulamıyor. Kurulumun sonlarına doğru makina resart yapıpta ilk XP logosu çıktığı anda ekran kararıp, donuyor. Diğer bilgisayarla tüm parçalar tek tek veya toplu ( tüm kombinasyonlar) olarak değiştiriliyor ancak sorun yine çözülmüyor. Bu bilgisayarı programlama yaparken kullanıyorum ve bana yetiyor ama XP kurmam artık şart.

Eğer sorunu sizlerin yardımıyla da çözemez isem kaldırıp atacam ve yeni bilgisayar alacam. Amatör olarak uğraştığım bir iş için yeni bir bilgisayar almak, böylesi bir sorun yüzünden olacağı için canım çok sıkılıyor.

Anlıyacağınız bu soru yaklaşık 1000 YTL lik bir soru.

Şimdiden herkese teşekkür ederim.



M
18 yıl
Yüzbaşı

Bu tip sorunlar ağırlıklı olarak ram bellekten kaynaklanır. Ram belleği değiştirerek bir deneme yapabilirsiniz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
18 yıl
Yüzbaşı

o makinayla xp kurman cok zor be abicim tarihe karismis. ram kac?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
18 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Diğer makinaya kuruluyor ve sorunsuz çalışıyor, yani benim işimi görecek kadar. Ram leri değiştirerek de deneme yaptım tabi. Ayrıca ram testi yapan programlarla da ram leri kontrol ettim. Benim şüphem bios ayarlarında basit bir detay ama o konudan pek anlamıyorum. Ram 2x256=512

1000 YTL lik soru hala cevaplanmayı bekliyor :))


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Z
18 yıl
Yarbay

ee aynı sistemden iki tane varsa sorun çıkarmayana sorun çıkarandaki hdd yi bağlayıp kur..ona da kurulmazsa hdd dendir problem..kurulursa eski yerine bağlayıp yola devam


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
18 yıl
Yüzbaşı

Hocam bence Bi Biso ayarlarını default yap, zira o/c gibi ramların hızıyla oynanmış olabilir, şunu unutmadan söyleyim P3 gibi orta dereceli sistemlere Xp kurmak epeyi bi zahmetli ve zor iş, bi çok sorun karşına çıkabiliyor, kurulduğu zamanda karşın, gayet verimli, tabi kullanım açısına bağlı, Boardı değştirerek denedinizmi?



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.