B

Yarbay
29 Aralık 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
186 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
B
8 ay
Atreia Satılık Asmo 55 Cleric - 40eAP
Server Atreia EU
Asmodian 55 Cleric

40e AP Magic Resist Set
Anuhart Magic Boost Set
TAC Block Set

Bugün itibariyle 100 gün Siel Aura devam ediyor.

Daha fazla detay isteyen olursa buradan ÖM atabilir. Forum ölü olduğu için çok sık girmiyorum, 3-5 gün geç cevap verebilirim.
B
geçen yıl
Tasarım için çift monitör önerisi
Merhabalar, enteresan bir arayışım var.

Adobe vb. programlar üzerinden iş yapıyorum. Mesai saatlerim dışında da genelde oyun oynuyorum, bu sebeple her iki işlevi de çok iyi yapabilecek ekranlar arıyorum.

İşim sebebiyle çift monitör kullanacağım. Bu çift monitörün görsel olarak şık ve birbirinin birebir aynısı olması çok önemli benim için, yine de panelleri farklı olursa sorun olmaz.

Kesin ihtiyaç duyduğum özellikler;
24 veya 27inch
Minimum 144Hz,
1ms,
True Color vb. renk uyumu, yüksek sRGB adobeRGB uyumu
İnce kenarlı tasarım
VESA Uyumu

Bunlar haricinde fazladan özellikleri olabilir elbette. IPS olması sanırım en mantıklı olanı.

2 Adet tüm bu özellikleri taşıyan monitör alıp dual screen de yapabilirim.
veya
Oyun için 144hz 1ms panelli bir monitör solda, yüksek renk uyumu olan 5ms bir diğer monitör sağda olacak şekilde de kullanabilirim. Tabi bu iki monitörün aynı kasaya sahip olması lazım.

Böyle bir model piyasada var mı? Bütçe sınırım yok ancak en uygun fiyatlı alternatifi tercih ederim tabi.

Teşekkürler.
B
geçen yıl
Fan kontrolü hakkında
Merhabalar,

Dün yeni topladığım PC'nin montajını tamamladım. Çok deneyimli olduğum bir konu değil ancak genel anlamda sorunsuz bir kurulum oldu. Sorunum ise fanlarla alakalı. Kasa fanlarım ve sıvı soğutma fanlarım aşırı yüksek ses çıkartıyor, DC modda çalıştıkları için böyle olduklarını biliyorum. Kurduğum fanların tamamı PWM özellikli fan diye biliyorum ancak bunları nasıl otomatik hız ayarlı yapacağım konusunu tam çözemedim.

NZXT Kraken X53 Sıvı Soğtuma ve içerisinde 2 adet fan
Kasa içinde de 4 adet NZXT Aer P 120mm fan bulunuyor.

Sıvı soğutma başlığını CPU_FAN1 soketine,
Sıvı soğutmaya bağlı 2 adet fanı PUMP_FAN1 soketine
kasa içindeki 120mm fanları da SYS_FAN1,2,3 soketlerine ayrı ayrı taktım.

Bu fanların otomatik CPU ve GPU ısısına göre kontrollü şekilde çalışmasını, cihazla yük yokken sessiz olmalarını sağlamak için nasıl bir yol izlemeliyim?

Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
B
geçen yıl
Hangi sistem f/p anlamında daha iyidir.
Merhabalar,

Uzun süredir yaptığım araştırmalar sonucunda 2 ana sistem parçası arasında kaldım, F/P açısından hangi 2li benim için uygun olur, görüşlerinizi rica edeceğim.

  • Sistem:
- MPG Z690 EDGE WIFI DDR4 SOKET 1700 DDR4 5200(OC) PCI-E Gen 5,M.2 USB3.2 1x 2.5G LAN Wi-Fi 6 ATXMSI
- INTEL i7 13700KF
- MSI RTX3070 Ti
- Kingston HyperX Predator 3200mhz (bunlar eski sistemden geliyor, gelecekte yükseltirim belki)
- NZXT Kraken X53 Su Soğutma

2. Sistem
- ASUS ProArt B660-Creator D4 Intel B660 LGA1700 DDR4 5333 MHz ATX Anakart
- INTEL i7 13600KF
- MSI RTX3070 Ti
- Kingston HyperX Predator 3200mhz (bunlar eski sistemden geliyor, gelecekte yükseltirim belki)
- NZXT Kraken X53 Su Soğutma

1.Sistem için 2.sisteme göre yaklaşık 6000TL fazla ödeyeceğim. Kullanım amacım profesyonel olmasına rağmen ara sıra oyun da oynuyorum. Çok yoğun ve ağır yüklü dosyalar üzerinde, ekran kartı üzerinden çalışan render programları, adobe, autocad, sketchup gibi programları kullanmam gerekiyor. Asıl odağım bu programlara yönelik bir sistem toplamak.

Özetle sorum ise şu; 1. sistemdeki gibi anakart ve işlemciyi yüksek alırsam, 2.sisteme göre çok büyük bir performans artışı olur mu sizce? Yoksa 2.sistemi alırsam o da yeterince işimi görür mü?

Teşekkürler.
B
3 yıl
Yeni BMW 4 Serisi (G22-G23)
Merhabalar, BMW'nin 2020 yılında piyasaya sürdüğü G22 ve G23 kasa kodlu 4 serisi coupe ve cabrio modelleri için açtığım ana başlıktır. Bu araçları artık Türkiye sokaklarında bolca görmeye başladık ancak forumda bir ana başlığı dahi açılmamış durumda. Aracı kullananlar, satın alanlar, sorusu olanlar için gelecekte bu başlığın faydalı olacağını düşünüyorum.

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >





2021 Temmuz itibariyle liste fiyatları şöyle;
< Resime gitmek için tıklayın >
B
3 yıl
HGS olmayan yeni araç gişelerden geçebiliyor?
Merhabalar, geçen hafta yeni bir araç satın aldım. Aracın plakasını da trafikten yeni çıkarttırdım, yani 2.el devirli bir plaka değil. Doğrudan kendim seçerek yeni plaka oluşturdum. Bugüne kadar da HGS başvurusu yapmamama rağmen osmangazi köprüsünden geçerken direkt HGS varmış gibi geçmeme izin verdi, ilk seferinde bir karışıklık oldu zannettim ancak dönüşte tekrar aynı şekilde geçince anladım ki bir tuhaflık var bu işte.

Acaba plakanın önceden bir sahibi vardı ve HGS'yi mi iptal etmedi yoksa bürokrasiye kayıtlı özel izinli plaka mı aldım diye de şüpheye düştüm. (Plaka bürokratik işlevi olabilecek bir plaka. Ne olduğunu yazmak istemiyorum ama örnek vermek gerekirse; 34 MHP 34 gibi hayal edin"

Şimdi ben ne yapmalıyım? Masum bir vatandaşa istemeden 500TL çaktıysam kendisine ulaşıp bunu ödemek isterim. Eğer izinli özel plakaysa da çaktırmadan kullanmaya devam etmek isterim... Yandaş olamadık, bari bu sefer biraz da ben ekmeğini yiyeyim şu işin... Tabi burası işin şakası.

Var mı benzer bir şeyler yaşayan veya bu hgs ogs meselelerinden anlayan ve yol gösterebilecek birileri?
B
4 yıl
Küçük işletme için Sunucu ve Network Kurulum Hk.
Merhabalar,

Ufak ölçekli bir tasarım stüdyomuz için ağ ve sunucu sistemi kurmak veya profesyonel destek almak istiyoruz. Bu tip konulara yatkınlığım olsa da, bu anlamda profesyonel bir işe hiç girişmedim o sebeple başlık açarak ne tür bir hizmete ihtiyaç duyduğumu da net şekilde işi bilen insanlardan duymak istedim.

İhtiyaçlarımız şunlar;
* 2'den 8 cihaza kadar zaman zaman değişecek rakamlarda PC'yi tek bir ağa bağlamak, hepsini aynı sunucu üzerinden ortak bir diskte çalıştırabilmek istiyoruz. (Birisinin kaydettiği dosyayı diğeri anında görebilecek, bir başkasının çalıştığı dosyayı 2. bir kişi read-only açabilecek vb.)
* Server günlük veya f/p açısından mümkünse saatlik olarak kendisini yedekleyebilmeli. Herhangi bir koşulda veri kaybı asla olmamalı.
* Veri işleme hızı çok yüksek olmalı, kullanılacak programlar anlık 5-10gb'lık dosyalar kullanacak.
* 7/24 çalışmalı ve mümkün olduğunca stabil çalışmalı. Daha önce çalıştığım kurumsal yerlerde her hafta IT uzmanı gelmek zorunda kalırdı, sistem ufak olacağı için daha amatör müdahelelerle sorunlarını çözebilmek veya minimumda sorunla karşılaşmak isteriz.

Bu ihtiyaçlarımızı nasıl bir sistem karşılayabilir? Bu sistemin mali boyutu yaklaşık ne olacaktır? Kısaca bilgilendirebilirseniz çok sevinirim.

Saygılarımla.
B
6 yıl
iPhone 7 ses azaltma tuşu basmıyor. Garantisiz tamir?
Arkadaşlar merhaba,

iPhone 7 cihaz sahibiyim. Yan taraftaki ses açma kapama tuşlarından altta olan tuş bir sebepten basmamaya başladı. Yani tuş yarı gömülü kaldı diyebilirim. Çok güçlü basınca bir şekilde komutu alıyor ancak üstteki diğer tuş gibi basma hissi olmuyor.

Telefonum avrupadan alındığı için 1 yıllık apple garantisi bitmiş vaziyette. Zorlu apple ise garantisiz telefon değişikliği yapabileceklerini, 2100tl ücreti olduğunu belirtti. Ek olarak bu tuşun tamir edilemedğini, ekran kartına bağlı olduğu için müdahele edemediklerini söylediler. Bana sundukları tek çare 2100tl ödemem ve yeni telefon almamdı.

Bu bahsedilen mebla ödemek istemediğim seviyede yüksek olduğu için telefonu dışarda bir servise yaptırıp yaptıramayacağımı merak ediyorum.

Daha önce bu problemi yaşayan, tamir ettiren var ise yardımlarınızı bekliyorum. Özel servisler sorunsuz şekilde bu tamiri yapabilir mi? Tahmini nasıl bir fatura çıkartırlar?


Teşekkürler.
B
7 yıl
Perdesiz ve açılı duran projeksiyon tavsiyesi
Merhabalar,

Odama projeksiyon almak istiyorum ancak 2 farklı problemim var. Birincisi projeksiyonu perdesiz kullanacağım, beyaz temiz ve geniş bir duvarım var, perdesiz olması çok ciddi sorun çıkartır mı? Genelde geceleri kullanacağım, gece kullanmayacak olsam bile odada tamamen karartan panjurlardan var.

Bir diğer sorun, projeksiyonu üstüne koyacağım bir duvarım var ancak koyduğum yerden tam karşıya değil de, biraz sağına görüntü düşsün istiyorum. Yani projeksiyon yaklaşık 30derece açıyla duvara yansıtacak. Mercek ayarıyla bunu normal görüntüye çeviren cihazlar olduğunu biliyorum, hatta dijital olarak kendini düzelten cihazlar bile varmış.

Bu iki problemimi de göz önüne alarak bana 1500tl civarı başlangıç seviyesi, uzun ömürlü, az sorun çıkartacak bir ürün tavsiye edebilirseniz çok sevinirim.

Teşekkürler.
B
7 yıl
700-900 TL IPS Monitör tavsiyesi
Merhabalar,

Grafik tasarım ve cad alanında çalışıyorum. Renk kalibrasyonu benim için oldukça önemli, daha önce bu iş için retina ekran kullandığım için yeni alacağım ekranda da yakın bir performans arıyorum ancak bütçem çok yüksek değil.

Günde 1-2 saat kadar da oyun oynuyorum, sıklıkla dota ve pubg oynuyorum. FPS konusunda bir iddiam yok.

Çift ekran olarak kullanacağım, 2 adet olacak aynı ekrandan. O yüzden çerçevesiz ekranlar tercih sebebim.

Bütçeme uygun 4 monitör seçtim, bunlardan birini veya bunlar dışında öneride bulunursanız çok sevinirim.
http://www.vatanbilgisayar.com/asus-23-vx239h-full-hd-hdmi-ips-monitor.html#urun-ozellikleri
http://www.vatanbilgisayar.com/viewsonic-24-vx2476-smhd-4-ms-full-hd-led-ips-monitor.html#urun-ozellikleri
http://www.vatanbilgisayar.com/hp-x6w26aa-24ea-23-8-genis-ekran-ips-led-monitor.html
http://www.vatanbilgisayar.com/aoc-23-i2381fh-ips-4ms-full-hd-hdmi-vga-monitor.html#urun-ozellikleri

Teşekkürler.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.