F

Yüzbaşı
25 Aralık 2013
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
46 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
F
5 yıl
(Çözüldü) Conta yanmasından nasıl emin oluruz ? 1.4 tsi WV
1.4 tsi 122hp caxa motor kodlu scirocci sahibiyim.
Aracımda 1000km önce 150km lik uzun yol giderken su eksik uyarısı verdi bende 10 15 dk bekledim arabamı hiç sıkıştırmam zaten yeteri kadar soğuduğunu düşünerek kapağı açtım hiç hava basınç yapmamış ses gelmedi, su ekledim kavanozu full doldurdum , geçtiğimiz gün yine aynı yolda arabam tekrar su uyarısı verdi bende tekrar açtım yine çok az su kalmış ve yine tam doldurdum(yarım doldurulması gerekiyormuş).

)

Ve dedim ki contam yandı sanırım, ustama gittim detaylı kontrol ettik hiçbir yerde su kaçağı gözükmüyor, su basınç yapması için bir aparat kullandık hava pompaladık üzerinde renklerle ifade edilmiş basınç değerleri var ve orta kademede basınç bastık tekrar kontrol edildi, tekrar kaçak yok. 15 dk sonunda aparatda hiç basınç kaybı yaşanmamıştı.

Yağda su yok. Kaçak yok , hararet yok, hararet ibresinde bir damla oynama yok düşükden ısınıyor ve 90 sabit,Üzerine hiç çıkmıyor.

Ustam su deposunu full doldurduğum için aracın fazla su tahliye ettiğini söyledi sizce böyle bir ihtimal var mı ?



Aracın emme monifoldundaki hava sogutma radyatörü(kendini su ile soğutuyor) delinmiş su kaçırıyormuş butun su ordan yanma odasina egzosdan disariya gidiyormus
F
5 yıl
Gigabayte b450m s2h ve ryzen 5 1600 ekstra tavsiye.
Sistemimin sacma bir durumdan boot etmemesi uzerine bu ikiliyi almaya karar verdim. Overclok yapmayı ve overcloklu kullanmayı seviyorum assassin's creed odyssey de işlemcinin biraz yetismedigini gordum bu nedenle bir miktar overclok yapacagim. sizce almak istedigim üçlü iyi mi ?

Gigabayte rx570 ekran kartım 550w psu sistemin geri kalanı.

ileride ram takviyesi yapacagim bu arada.
< Resime gitmek için tıklayın >
F
5 yıl
CPU GÜÇ GİRİŞLERİNİN İKİSİDE TAKILIYKEN PC BOOT OLMUYOR
Merhabalar hayırlı forumlar 990xa ud3 anakart ile fx6300 kullanıyorum egzos fanim cpu fan a cpu fan ise sistem fan soketine takılıydı bende egzos fan surekli degisken calismasin ses yapiyor diye iki fanin soketlerini degistirdim.

Ve start a bastim ekran geldi hdd ve ssd gorundu fakat loading operating system yazısı uçmuş boot olmuyor bilgisayarım bios açılıyor herşey yerli yerinde ama birtürlü sistemi bot edemedim. El elden üstündür yaptığım işlemleri yazayım lütfen atladığım biryer var ise yardımcı olun

Bios defult
Bios pili söküldü sıfırlandı
Ramler tek tek denedi
Hdd ssd ler sata çıkışlarından sökülüp denendi
Usbleri söktüm

Hdd ler sökülü iken bot edecek cihaz yok bile demedi.

Başlıkdaki yöntem ile pc yi çalıştırdım bu sefer bunun sorunu nedir ?
F
5 yıl
990xa ud3 ve fx6300 için 4.8ghz overclok hakkında
AMD FX6300 GİGABAYTE 990XA UD3 XİGMATEK SC120 W.COOLER GİGABAYTE RX570 4GB GDDR5 G-Skill Ripjaws X 2X4GB 1600Mhz AİGO T3 CASE Sandisk 120GB SSD 2X 500Gb SataIII HDD 500W PSU ACER 23'' SA230 İPS

yukarıda belirrtiğim sisteme sahibim ve overclok hakkında forumdandan edindiğim bilgiler ile 4.5ghz stabil kullanabiliyorum (şuan 4.4) ve işlemcim daha yüksek frekanslara çıkabilicek kaliteli bir silikon izlenimi veriyor.

overclok yaparken kuzey köprüsünü fan ile soğutmak zorunda kalıyorum diğer koşullarda kuzey köprüsüne el değmeyecek kadar ısınıp pc kilitleniyor. bende daha yüksek hızlara çıkıp overclok yapmak istiyorum. bu nedenle aşağıda resmini koyacağım ürünü aldım ve buna bağlamak için slim 8 cm fan aldım. bu şekilde soğutmayı sağlayacağım.

işlemciye overclok yaparken kuzey köprüsünün darboğaz yapacağını düşünüyorum load line calibration'u extrem yapmak sizce kuzey köprüsünde RX570 VE F6300 ikilisine darboğaz yaparmı yoksa voltaj vermelimiyiz ,veyahutta 1 tık N.B. çarpan yükseltip öylemi voltaj vermeliyiz. < Resime gitmek için tıklayın >

biosum resimdeki gibi. resmi internetten örnek göstermek için aldım biosum bu şekilde (örnek 8core benim cpu 6 core)
< Resime gitmek için tıklayın >
F
5 yıl
Ekran kartı renk sıcaklığı Nvdiadan Amd ye geçiş
Merhabalar. Hayırlı forumlar.

Kısa süre önce acer 23 SA230bid 23" fhd ips 4ms monitor aldim gtx660 ti ekran kartım ile kullaniyorumdum baglantım hdmi ile.

Renkler çok doygun ve görüntü çok hoştu. Velhasıl kelam Rx570 e geçiş yaptım ve hdmi ile tekrar baglantiyi gerceklestirdim.

Acildikdan sonra o renk doygunluğu gitmişti. Sorunum nvdiadaki doygunluğu yakalayabilirmiyiz ?

Amd nin daha gerçek renkler verdiğini arastirmalarım sonucu oğrendim fakat nvdianın sahte renkleri daha çok hoşuma gidiyor. Bunun ayarlarını nerden nasıl yapmalıyım
F
5 yıl
Sorun Cpu Mu ? Yoksa anakart mı ?
Uzun sürederi kullanmadğım bazi eksikleri olan sistemini toplayip degerlendirmek istedim fakat bilesenleri birlestirip start verdigimde anakart ışıkları yandı sistem goruntu vermeden kapandı ve tekrar başladı bu süreç sürekli devam ediyor.

2 psu denedim olmadı.

En sonunda herseyi söküp tek tek start verdim uzay montajda.

Ankart güç kablosu ve cpu güç kablosu takılı fakat diger tum ekipmanlar sökülü. Sadece cpu fan bagli sorunsuz calisiyor restart problemi yok.

Ne zaman ki cpu yu takiyorum ki onada elektrik gdyor fansiz isisina baktim isiniyor. Sistem bu restart olayini yapiyor.

Sizce cpu mu? mobo mu ?
F
6 yıl
LG G2 Logo gidip geliyor
Merhabalar lg g2 cihazımı uzun süredir kullanamıyordum (askerlik) cihazın bataryası bittiğini tahmin ediyordum fakat daha farklı bir problemi var sanırım

Cihazı sarj aleti ile sarj'a taktığımda kırmızı led yanıp sönüyor tam sarj alma durumu olan sürekli kırmızı yanmıyor du. bende cihazı USB İle bilgisayara bağlayıp sarj etmeyi denedim 10 dk sonra lg logosu sürekli gidip gelmeye başladı bu olayı 8-10 kere tekrarladıkdan sonra cihaz tekrar kırmızı led yanıp sönme olayına geçiyor.

cihazın power ve ses arttırma veyahutta ses kısma tuşlarından herhangi biri ile basılı tuttuğumda 15 saniye kadar sonra kırmızı led 2 saniyeliğine sönüyor ve cihaz tekrar kırmızı led yanıp sönme olayına geçiyor.

cihazı usb kablosu ile bağladığımda bilgisarım cihazı görmüyor,bu durumdayken LG pc suite yazılımı hiç görmüyor.

durum hakkında bilgisi olan. yardımcı olmak isteyen forumdaşlarımdan yardım bekliyorum.

cihazın içindekleri kurtarma ihtimalimiz çoook düşük biliyorum fakat olabilirse eğer o yoluda denemek isterim
F
6 yıl
Rolantide titreme. Dizel araç
Aracim 1.5 megane 3 dci euro 4 motor. 2012 model

Aracim rolantide dolmus direksiyonu gibi titiriyor az egilip baktigimda hareket ettigini gorebiliyorum. Aracda basdan sona titriyor zaten bagaji aciyorum o bile vibrasyon yapiyor arkada. 6 ay oncesine kadar hic birsey yokdu.

Her ustanin soyleyecegi gibi alt kulak sansiman kulagi degisti bunlar orj alindi fakat sag kulak orj yakin yan sanayi aldim ve degistik titreme azaldi fakat gaza bastigimda 2000-3000 devir bandinda gaz pedalim titiriyor ayagim uyusacak nerdeyse. Ve gaza bastigimda direksiyondaki titremem tamemen kesiliyor.

Sag kulak cok pahali oldugu icin alip denemek gibi sansim yok bana kardesim arkadasim bunun olayi sudur bir bak kontrol ettir diyebileceginiz yer var mi nasil hareket etmeliyim bu sorunu nasil cozebilirim.

Yorumlariniz degerli yazmakdan cekinmeyin en ufak yeri dahi kontrol edecegim. Is guzar ustalar ile ugrasmakdan gina geldi elim anahtar tutuyor fakat konu hakkinda fikrim yok.
F
7 yıl
Spor Koltuk airbag sensörü ilişkisi
Merhabalar hayirli forumlar

Soru(spor koltuk takıldığında koltuklardaki airbag sensörlerini nasıl aktif şekilde tutucaz)

Megane 3 2012 sahibiyim. Aracimin doseme kalitesi yerlerde koltuklardan absurt sesler geliyor basliklar frene basinca gicirdiyor v.s normal binici bu sesleri duymaz bile fakat. Normal biri değilim

Koltuklar cok kaba ve o sirtimizi saran yan destekler yok.
Arkadasimin clio 2 aracinda bile var.
Arabam da spor yay body kit v.s hos spor bir durusu var bende. Bu sesler kurtulmak ve aracin icinede spor bir gorunum katmak istiyorum sahibinden.com uzerinde orta seviye 2. El temiz spor koltuk takimi gordum (sadece 2 ön koltuk) bende bunlari alip aracima takmak istedim.

Mekanik ustasi arkadasimi arayip danistim kendiside airbagler ne olacak dedi ve hevesim kursagimda kaldi.

Konu hakkinda bilgisi olan yardimci olabilecek bilgi ve tecrube sahibi forumdaşların ilgilenmesini rica ediyorum.

Tekrar hayirli forumlar.
F
8 yıl
OTO elektirk Teyip 5v gelmesi gereken yerden 12V geliyor geliyor
merhabalar aracım megane 3 hb 2012 model aracımda sorunsuz şekilde orj teyiple ses sistemimi kullanıyordum 2 gün önce kablo düzenleme ve çevirici bağlamak istedik fakat teyipden duman çıktı tamirciye götürdük ses çıkışının yandğını söyledi yeni modül alındı değiştirildi açıldıkdan 5 dk sonra tekrar yandı usta teyip'e gelen 2 güç kablosunun 1 tanesinin 12v diğerinin 5v olduğunu fakat bizim teyibimize 5v gelmesi gereken yerden 12v geldiğni söyledi. hiç bir şekilde içiyle oynanmadı elektirksel olarak sadece öncesinde sis farlarına xenon farlar takıldı fakat aşırı alakasız bir durum.

konu hakkında fikri olan varsa her türlü yardıma açığım.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.