Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
61
Cevap
1253
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Sevgili hayvan severler! ÇOK ÖNEMLİ! LÜTFEN OKUYUNUZ!
T
7 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Arkadaşlar merhaba.

Sizleri okuyarak bir kaç dakika vaktinizi alacak ama belki de bir veya bir kaç can daha kurtaracak bir konudan haberdar etmek istiyorum.

Çatalca Akalan köyü ile Yalıköy yolu ormanlık alanda yüzlerce köpek çok zor durumda açlık susuzluk ve yaşam şartlarıyla boğuşuyor. Konuyla ilgili belediyelerle temasa geçtik ve yazıştık, telefonlaştık ve hatta köy halkıyla da görüştük ama herkes topu başkasına atıyor. Oradaki halk birçok belediyenin ve köpek sahiplerinin köpeklerini getirip oraya bıraktıklarını ve başa çıkamadıklarını söylüyorlar.

Ama sonuç itibariyle yüzlerce köpek çok zor durumda yaşam savaşı veriyor. Açlık ve susuzlukla savaşıyorlar. Belediye de tam olarak yetişemediğini söylüyor.

Biz kendi cebimizden, eşten dosttan konuyla ilgili haberdar ettiğimiz çevremizden yardım olarak mama toplayıp bizzat götürüp mama ve su yardımı yapıyoruz. Ama tabii ki yetişemiyoruz. Lütfen bu konuda yardımcı olun. Pek çok köpek ölüm döşeğinde. Yetişemiyoruz ve Çok üzülüyoruz.

Çoğu hasta ve kemikleri sayılıyor. Ayrıca içlerinde ağır derece de uyuz olanlar veya başka hastalıklardan dolayı ayağa bile kalkamayanlar var

Sadece bir yer de bir tane mama istasyonu var ama orada da biz ne mamaya ne da suya rastlayamadık çok defalardır. Kaldı ki zaten sadece orasıyla olacak gibi değil. 15 Km çapında yüzlerce köpek var.

Kış şartlarında bunların çoğu feci şekilde can verecekler. Üç aydır yetişebildiiğimiz kadar, yardım alabildiğimiz tüm arkadaş dost ve yardımsever çevremizden ve bizzat da kendi imkanlarımızı da zorlayarak hafta da bir veya iki kere gifip onlara bolca su ve mama vererek onları besliyoruz. İlgileniyoruz. Manevi destek olmaya ve onları fiziken de diri tutmaya gayret ediyoruz. Çünkü psikolojil olarak da çok kötü durumda çoğu. Terkedilmiş oldukları için.

Üstelik bu arada mesafe de çok uzak. Gidiş geliş bir sefer de 300 Km civarında yol da yapıyoruz. Yani ortaöama her gidiş geliş 100. - Tl gibi bir maliyeti buluyor. Ayrıca da en az dört adet 15 Kg,'lık kuru mama ve tercihen beş adet 15' Kg'lık mama anca yetiyor. Ormanların bile iöine girip bölge sahiplenme duygularından dolayı başka köpeklerin bölgesine geçemediği için aç kalan köpekleri de besleme çalışıyoruz.

Aurıca aynı durumda Terkos gölü civarında da var. Oraya da başka arkadaş ve hayvan severler yetişmeye çalışıyor.

Bir çok kişi ve kurumla yazışmalarımız devam ediypr. Ancak daha adam gibi kalıco bir çözüm bulamadık. Dediğim gibi herkes topu başkasına atıyor.

Biz yetişemiyoruz. Sizlerden de yardım bekliyorlar. Siz de ya direkt mama alıp kargo ederek, ya da maddi yardımda bukunarak mama almamızı sağlayabilirsiniz. Bir çuval 15 Kg'lık mama 40 Tl ille 90 Tl arasında değişiyor. Mamayı aldığımızda fişini, fotoğrafını ve mamaları da dağıtılırken o canlar onlarla karnını sizin sayenizde doyururken adınızı okuyup videoya çekiyoruz. Her gidişimiz onları beslememiz ve dönmemiz 300 Tl en az. Lütfen yardımcı olun.

Aslında asıl ve köklü olacak çözüm bence belediye orman içerisinde şu an onların yaşadıkları yerde 10-15 dönüm büyüklüğünde bir alanı tellerle çevirecek ve 100 civarında kulübe yapacak. Ortasına da bir de idari bina, veteriner ve bakım görevlisi koyacak düzenli olarak da onların hem sağlıkları ile ilgilenecek hem de beslenmelerini yapacak hem de o alan içerisinde rahatlıkla salabilecekler. Ancak bu şekilde olur diye düşünüyorum çözümü. Yoksa bizim bulduğumuz çözümler geçici çözümler. Ama biz elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. İnşaAllah iyi haberler vereceğiz size.
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknika -- 28 Ekim 2017; 22:20:56 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
7 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

http://m.hurriyet.com.tr/olmek-uzereyken-bulunmustu-iste-son-hali-40624732



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
7 yıl
Yarbay

T
6 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Arkadaşlar geçen hafta gene kendim beş çuval mama satın alıp beslemeye gittim ve yaklaşık yüz civarında can doyurdum. Yaklaşık 300 Km de tol yaptım. İki haftadır kimseden mama ve yardım gelmiyor.



Bu kadar duyarsız olmayın! Yardımcı olun!







https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1668609456525099&id=938925249493527



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.