Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
9
Cevap
405
Tıklama
0
Öne Çıkarma
''Sevdiğin işi yap'' safsatası
Y
2 ay
Binbaşı
Konu Sahibi

Son zamanlarda sosyal medyada dolanan bir furya. Özellikle instagramdaki hayalinin peşinde koşup hayatının her anını sosyal medyada gösteren herbalifecı, girişimci veya 3.mezun türbanlı ablaların provokasyonunu yaptığı bir akım. Ben buna katılmıyorum. En çok para kazanacağınız işi yapın. A mesleğini yaparken daha fazla kazanacaksın ama B mesleğini yapmak daha mı cazip geliyor? Yan hakları kontrol edeceksin. Yan hak dediklerim halk gözünde itibarı, mesleki riskler ve sorumluluklar vs. Hangisi kişi için daha karlı olacaksa onu yapın. Ben çocukluğumdan beri A'yı yapmak istiyorum B'ye yatkınlığım varı geçeceksiniz. Gelecekte en çok hangisi kazandıracaksa onu yazacaksınız. Mutlu bir hayat için sevmediğiniz işleri yapmanız gerekecek. Ayrıca sana maaş vermeden de o işi yapmaya devam etmeyeceksem işimi seviyorum demek yerine işime şükrediyorum demek daha doğru bir kullanım olur. Siz sanıyor musunuz dedeleriniz köyde tarlayı biçerken ben bu mesleği çok seviyorum dediğini?

TLDR:
Mutlu bir hayat için sana fazla getirisi olan işi yap. Zamanla o işe alışacaksın ve zaten kolay gelecek.



G
2 ay
Er

karşında 2 tane iş var birine daha ilgilisin ama maaşı düşük, ikincisinden nefret etmiyorsun ama aşık da değilsin ve maaşı yüksek. İkinciyi seçmek en mantıklısı, işini sevme ihtimalin çok düşük



G
2 ay
Onbaşı

bu sefer haklısın la



I
2 ay
Yüzbaşı

“Sevmeyi beceremedim; becermeyi sevdim”

-johnny sins



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
2 ay
Yarbay

işin bir de sevdiğin işi yapabilecek misin boyutu var, ben sevdiğim sevebileceğim onlarca işe başvurmuşumdur ancak hiç olumlu dönüt almadım, bilmiyorum belki bana özel bir durumdur bu



M
2 ay
Teğmen

sadece olay sevdiğin işi yapmak ta değil bro. yatkınlığının daha fazla olduğu daha başarılı olabilieceğin mesleği seçmelisin. hela bile temizliyor olabilirsin. sen eğer bölgenin en temiz helasını sunarsan millete rağbet görürsün. olay çok net. sevmediğin işi sadece yaparsın başarsan da başarılı olman sevdiğin yada yatkınlığın olduğu iş kadar yüksek olmaz.

hadi sana teklifi şuan en çok açık inşaat demircisi ve kaynakçılık ta. ayda 100 bin olmasada 50 bin kazanırsın. hadi para için yapsana bakalım sırf para için yapabiliyor musun.,


sırf iyi para kazanıyor die tıp seçenlerin bir kısmı en başta okurken elenirler ve başka okula geçerler. mezun olupda mesleği sevmediği halde para için yapanların bir kısmıda hastalara kaba saba ve kötü muamele etmeleri yüzünden sopa yiyorlar.

sırf parası iyi diye meslek seçilmez. mizacınıza uygun yatgınlığınızın olduğu alanı tercih ettiğinde zaten daha başarılı olursun.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
Y
2 ay
Binbaşı
Konu Sahibi

Hiçbir kaynakçı 100k almıyor. Alıyorsa da 6 yıl tıp okuyup o maaşları alacağıma kaynakçı olup çalışırım tabi ki de.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @maviplanet
A
2 ay
Er

halk tarafindan alacagin itibari bir degerlendirme faktoru aldigin icin argumanin bastan gecersiz



P
2 ay
Çavuş

Ben yine kaynakçılık seçmezdim tıp seçerdim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi processustransversus23 -- 12 Haziran 2024; 12:4:56 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @maviplanet
M
geçen ay
Teğmen

100k almıyor sada 50k alıyor ve a101 de ki binlerce üni mezunundan daha müreffeh yaşıyor.




Bu mesajda bahsedilenler: @YKS2024Hedef15000
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.