Aklıma takılan ve eski yazılarda da çok net cevabını alamadığım bir sorum var. Tüm kodları iyi çözen, orta sınıf, hızlı işlemcili bir AVR aldık diyelim ( Onkyo,yamaha) ayrıca bu cihaza bütün ses kodlarını çözebilen optik çıkışlı bir dvd player bağlarsak (optik kablo ile ) dolby,dts kodlarını kim çözer ? dvd mi avr mı? eğer dvd çözer derseniz ozaman hızlı işlemcili kod çözebilen bir cihaz almak için neden uğraşıyoruz ?
bu anlamda kafam biraz karıştı yardım edebilirseniz çok sevinirim.
selalmlar.
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
bütün forumlara bu soruyu sormuşsun. dvd mi amfi çözer hangi cihazı istersen o çözer. aynı anda ikisi de çözer. neyi anlıyamadın. tabirinle hızlı işlmcili avr olursa ses kalitesi üzerinde iyi etkisi olur. misal 24/96 kHz işlemcili bir avr. 96 olması yaralı olur 192 ye ihtiyaç bırakmaz.
Aklıma takılan ve eski yazılarda da çok net cevabını alamadığım bir sorum var. Tüm kodları iyi çözen, orta sınıf, hızlı işlemcili bir AVR aldık diyelim ( Onkyo,yamaha) ayrıca bu cihaza bütün ses kodlarını çözebilen optik çıkışlı bir dvd player bağlarsak (optik kablo ile ) dolby,dts kodlarını kim çözer ? dvd mi avr mı?
eğer dvd çözer derseniz ozaman hızlı işlemcili kod çözebilen bir cihaz almak için neden uğraşıyoruz ?
bu anlamda kafam biraz karıştı yardım edebilirseniz çok sevinirim.
selalmlar.
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.