Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
11
Cevap
460
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Semavi dinlerdeki yüzeysellik
S
5 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Mesela işte tanrının tek olduğuna inanma olayı. Mesela Sümerler, 4 tanrıya inanıyorlar yeryüzü, su ve toprak, 4. yü unuttum. Adamlar o kadar bilmişler o zamana göre. Yani islamı bilseler o zamandan müslüman olurlardı belki. Ama sorun şu ki, tanrının 4 olmasıyla 1 olmasının ne farkı var? Bunlar sadece kelime ve sayılardır. İnsanların adlandırdığı kelimelerdir. Neden bu duruma bu kadar çok takılıyor semavi dinler? Mesela Hristiyanlıkta 3 tanrı var mı yoksa tek tanrı mı olayı. Bir insan bunu neden düşünmeli ki? İnanır geçer. Öyleyse ne öyle değilse ne? Tanrı olmasa bile İsa'nın önemli olduğu kesin Hristiyanlıkta. Tanrı sadece bir kelimedir.

Ya da işte dua okuma filan. Birtakım kelimeleri sürekli tekrar etmek. Bunların ne anlamı olabilir ki? Tekrarcı ve düşünen insanlar için aslında oldukça garip bir durum.

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil