Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir, 1 mobil kullanıcı
23623
Cevap
1525429
Tıklama
53
Öne Çıkarma
SAMSUNG GALAXY S24 / S24+ [ANA KONU]
Y
2 yıl (14176 mesaj)
Moderatör
Konu Sahibi

S24/S24+ Aksesuar Alışveriş Rehberi ve Ana Konu

Sevgili Donanım Haber Forum üyeleri,

S24/S24+ serisi cihazlarınız için kaliteli ve güvenilir aksesuarları nereden alabileceğinizi merak ediyor olabilirsiniz. İşte sizin için seçtiğimiz popüler alışveriş siteleri ve bağlantılar:

Kılıflar ve Koruyucu Camlar:

- AliExpress: Geniş Ürün Seçeneği ile her zevke uygun kılıflar ve dayanıklı koruyucu camlar bulabilirsiniz.

- Trendyol: Yerel satıcıların sunduğu çeşitli tasarımlar ile cihazınızı kişiselleştirin.

- Hepsiburada: Hızlı kargo seçenekleri ile acil ihtiyaçlarınızı karşılayın.

- Amazon: Sağlam ve güzel kılıflar için ideal.

Alışveriş yaparken, ürün açıklamalarını dikkatlice okumanızı ve cihazınızla uyumlu olduğundan emin olmanızı öneririz. Ayrıca, kullanıcı yorumları ve puanlarına göz atarak, diğer kullanıcıların deneyimlerinden faydalanabilirsiniz.


Samsung Galaxy S24 Özellikleri

  • Ekran Boyutu: 6,2 inç
  • Ekran Teknolojisi: Dynamic AMOLED 2X
  • Ekran Çözünürlüğü: FHD+
  • Piksel Yoğunluğu: 418 PPI
  • Ekran Yenileme Hızı: 120Hz
  • Ekran Koruma Teknolojisi: ?
  • İşlemci: Snapdragon 8 Gen 3 / Exynos 2400
  • RAM: 8 GB
  • Depolama: 128 GB / 256 GB / 512 GB (Yurtdışında satışı var)
  • Arka Kamera: 50 MP + 10 MP + 12 MP
  • Arka Kamera Video Kaydı: 4320p (Ultra HD) 8K
  • Ön Kamera: 12 MP
  • Ön Kamera Video Kaydı: 2160p (Ultra HD) 4K
  • Hücresel: 4G / 5G
  • Batarya Kapasitesi: 4000 mAh
  • Kablolu Şarj: 25W
  • Yazılım: Android 14, One UI 6
  • Ağırlık: 168 gram
  • Boyut: 147 × 70,6 × 7,6 mm


Galaxy S24 modelinde 128 GB, 256 GB ve 512 GB olmak üzere üç farklı depolama alanı seçeneği sunulacak. Telefonda ayrıca 8 GB RAM yer alacak.
6,2 inç ekran büyüklüğüne sahip olacağı tahmin edilen telefon, Dynamic AMOLED 2X ekran üzerinde FHD+ çözünürlük ve 120Hz yenileme hızı sunacak. Söylentilere göre Galaxy S24 ve Galaxy S24+ modellerinde bölgeye bağlı olarak Snapdragon 8 Gen 3 ya da Exynos 2200 işlemcisi yer alacak.

4000 mAh batarya kapasitesine sahip olan cihaz 25W kablolu hızlı şarj teknolojisini destekleyecek. Ayrıca 168 gram ağırlığındaki telefon 147 × 70,6 × 7,6 mm boyutlarında olacak. Galaxy S24 serisinde ayrıca yapay zekâ özelliklerinin abonelik sistemiyle sunulacağı belirtildi.

Samsung Galaxy S24+ Özellikleri

  • Ekran Boyutu: 6,7 inç
  • Ekran Teknolojisi: Dynamic AMOLED 2X
  • Ekran Çözünürlüğü: QHD+
  • Piksel Yoğunluğu: 516 PPI
  • Ekran Yenileme Hızı: 120Hz
  • Ekran Koruma Teknolojisi: ?
  • İşlemci: Snapdragon 8 Gen 3 / Exynos 2400
  • RAM: 8 GB / 12 GB
  • Depolama: 256 GB / 512 GB
  • Arka Kamera: 50 MP + 10 MP + 12 MP
  • Arka Kamera Video Kaydı: 4320p (Ultra HD) 8K
  • Ön Kamera: 12 MP
  • Ön Kamera Video Kaydı: 2160p (Ultra HD) 4K
  • Hücresel: 4G / 5G
  • Batarya Kapasitesi: 4900 mAh
  • Kablolu Şarj: 45W
  • Yazılım: Android 14, One UI 6
  • Ağırlık: 195 gram
  • Boyut: 158,5 × 75,9 × 7,7 mm

 6,7 inç ekran büyüklüğüne sahip Galaxy S24 Plus modeli, Dynamic AMOLED 2X ekranı üzerinde FHD çözünürlük ve 120Hz yenileme hızı sunabilir. 4.900 mAh batarya kapasitesine sahip olması beklenen cihazda 256 GB ve 512 GB olmak üzere iki farklı depolama seçeneğinin yer alacağı belirtildi.


Galaxy S24: Kompakt Tasarım, Güçlü Performans! Galaxy S24, 6.2 inç FHD+ ekran ve yüksek kaliteli işlemcisiyle kompakt bir tasarım sunuyor. 4000 mAh bataryası, enerji verimliliğiyle birleşerek günlük kullanım için ideal bir deneyim sunmayı amaçlıyor. 12 MP ultra geniş açılı kamera ve 2x optik zoom, kullanıcıların çekim yeteneklerini artırıyor.

Yapay zeka: Fotoğrafçılıkta yeni boyut!

Samsung Galaxy S24 serisi yapay zeka kullanımını ön plana çıkarıyor. “Galaxy AI” vurgusuyla yapılan basın görselleri, yapay zekanın fotoğrafçılık deneyimini nasıl zenginleştireceğini gösteriyor. Özellikle Pixel 8 serisinde gördüğümüz gibi, çeşitli yapay zeka destekli kamera özellikleri kullanıcıları bekliyor. Örneğin, fotoğraf üzerindeki nesneleri taşıma, küçültme ve silme gibi yenilikçi yetenekler, kullanıcıları bekleyen sürprizler arasında.

Bluetooth 5.3, Wi-Fi 7, Ultra Wide Band ve 5G gibi bağlantı özellikleri, Galaxy S24 serisinin geleceğin teknolojisine uyumlu olduğunu gösteriyor. Hızlı şarj teknolojisi ise kullanıcıların cihazlarını daha hızlı bir şekilde şarj etmelerine olanak tanıyacak


Galaxy S24+, 6.7 inç QHD+ ekran ve yüksek performanslı işlemcisiyle dikkat çekiyor. 4900 mAh bataryası ve 45W hızlı şarj desteği, kullanıcıların enerji ihtiyaçlarını karşılamak için tasarlanmış. 50 MP geniş açılı kamera ve 3x optik zoom özellikleri, kamera deneyimini zenginleştiriyor.


< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >




Merhaba herkese,

Biraz boş vaktim vardı. S10 serisi içinde zamanında yapmıştım. Baktım ki konuda kimsede yok, bende yapayım biraz katkım olsun istedim.

Forumda imzası açık olanlar ve imza kullanmak isteyenlere S24 ve S24+ renkleri için imza hazırladım. İsteyenler kopyalayarak imzasına ekleyebilirler.

Not: Forumda güncellemeler sebebi ile mesaj bölümü çok değişti. Code olarak ekleme yapamıyorum. Resimler ve yazı formatları çakışıp bozuk bir mesaj çıkabilir. Şimdiden kusura bakmayın.

Alıntı içerisindeki kısmı kopyalayıp profilinizdeki imza kısmına yapıştırmanız yeterlidir. Eğer S24 modellerinde 128 Gb olanı kullanan var ise 256 Gb yazan kısmı düzelterek yazsın.

Edit; Yazdıktan sonra fark ettim. Kopyalama yaparken baştaki ve sondaki alıntı tırnaklarını ( " " ) almıyorsunuz..



Galaxy-S24 Gri

quote:


Galaxy-S24 Mor

quote:


Galaxy-S24 Sarı

quote:


Galaxy-S24 Siyah

quote:




Galaxy-S24+ Gri

quote:



Galaxy-S24+ Mor

quote:



Galaxy-S24+ Sarı

quote:



Galaxy-S24+ Siyah

quote:




Rakibi ile hız testi;
https://www.youtube.com/watch?v=BV5ZThDh1Cw

Oyun performansı;
https://www.youtube.com/watch?app=desktop&feature=shared&v=FxE5h8Gh7SY

Kutu açılımı ve incelemesi;
https://www.youtube.com/watch?app=desktop&feature=shared&v=aMR4fGD5ym0

Kamera performansı;
https://www.youtube.com/watch?app=desktop&feature=shared&v=qC5BtFs6eTo



< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

Çünkü geri zekalıyız. "Sayısız" da SD'ye oldukça yakın olduğunu gösteren video var ama link atamıyorum çünkü bunu yazarken parmaklarım yanmasın di...
Yoruma Git
Yorumun Devamı shafck - 2 yıl +27
Yaklaşık 1.5 gündür S24 Plus ı deneyimliyorum.

Bildiğiniz gibi S23 256 düzden geçiş yaptım. İzlenim yorum ve tavsiyelerimi aktarmak istiyorum.

Öncelikle benim g...
Yoruma Git
Yorumun Devamı ssavtak - 2 yıl +23
Kampanya yapılmayacağının en güzel örneği bu konu.

İndirim den yararlanamadı diye samsungu karalamaya çalışanlar mı dersin.
Sipariş vermiş siparişini 2 gün iptal edemedi diye s...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Guest-4CFB2806D - 2 yıl +19
S
2 yıl (622 mesaj)
Yüzbaşı

Çünkü geri zekalıyız. "Sayısız" da SD'ye oldukça yakın olduğunu gösteren video var ama link atamıyorum çünkü bunu yazarken parmaklarım yanmasın diye eldiven giydim o kadar sıcak telefon. Bir yandan da rezil bataryayı hayatta tutması için göt cebimde duran 30.000mah powerbank yüzünden düşen donumu tutmaya çalışıyorum zor oluyor.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 6 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @nurborden
S
2 yıl (7140 mesaj)
Yarbay

Yaklaşık 1.5 gündür S24 Plus ı deneyimliyorum.

Bildiğiniz gibi S23 256 düzden geçiş yaptım. İzlenim yorum ve tavsiyelerimi aktarmak istiyorum.

Öncelikle benim gibi küçük telefon sevenler için plus model gerçekten de kabus olacak gibi. Aşırı fark var çok büyük.

E o zaman niçin plus aldın diye soracaksınız. Samsung her yıl yaptığı gibi teknik özellikleri aynı yapıp sadece boyut ve pil olarak plus ı çıkarsaydı hiç düşünmeden düz alırdım. Ama ne yazık ki plus ı daha cazip yapacak özellikleri koydu ki bunların en önemsi 12 GB Ram. O yüzden çaresiz kaldım. Bir de tabi ki geçmiş yıllarda yaşadığım exynos paranoyası da var. Yine işlemci problemli çıkarsa beni idare etsin büyük olsun garanti olsun diye düşündüm. Çünkü ben olmamış bu telefon beğenmedim diye iade etmeyi sevmiyorum. Günahı ile sevabı ile 2025 başına kadar kullanacağız bunu ondan plus aldım.

Telefon kasa malzeme dizayn hafiflik olarak oldukça güzel ve premium. Bu konuda sizi asla üzmez.

Şimdi gelelim işlemci batarya ısınma mevzularına. Beni bilen bilir oyun yoktur hayatımda sadece Hayday oynarım günde 1 saat kadar. Bu oyunuda 40 dakika sürekli oynadım ısınma yapmadı. S23 ten farkı yoktu yani.

5 dakika hdr10 ile video çekimi yaptım 31.9 dan 34.1 e çıktı ısı. Makul seviyede.

Bu 1.5 gün içinde telefonda ısınma olmadı. 9 saat ekran süresi ile %20 batarya kaldı ve. Yattım şarja koydum. Sabah telefonu şarjdan aldıktan sonra 30 dakikada 100 den 99 a indi. O da beni sevindirdi. Çünkü eskiden exynoslu telefonlarımda şarjdan aldıktan sonra 1 dakika sürmeden %99 olurdu. Günün 1 saati mobil geri kalan WiFi ile kullanım yaptım.

Benim s23 iyi batarya performans veren bir cihazdı. Ondan aşağı kalmıyor. Benim korktuğum gibi çıkmadı.

Fotoğraf video olarak 23 ten çok farklı değil gözle görülebilecek vaayyyy dedirtecek bir şey tespit edemedim. Yakın metin çekimini merak edenler var. Kitap sayfası çektim 1x ile yakından tek sayfa ve biraz üstten iki sayfa yan yana. Sanki bana 23 e göre hafif daha az bozulma var gibi geldi. Buraya koyuyorum sizde bakıp karar verin. Beni çok rahatsız etmedi.

Arkadaşlar size özet olarak şunu söyleyip bitirmek istiyorum eğer benim gibi her sene çıkan S modelini almak son modele sahip olmak ve denyimlemek ama bunu yaparken de eski cihazınızı değeri çok düşmeden maksimum fiyata verip üstüne makul farkla yenisini almak konusunda bir prensip ve bağımlılık yoksa ve S23 kullanıcısı iseniz bu yeni modeli almanıza hiç gerek yok. Lansmanda anlatılan yazılım harikaları çok da bir şey size katmıyor.

Ama daha eski modeliniz varsa S 22 ve öncesi, başka Android modelleri ya da iPhone un 13 14 15 pro gibi modelleri dışında birini kullanıyorsanız ve telefonunuzu yenilemek istiyorsanız hiç durmayın alın. Yoksa diğer türlü masrafa değecek bir şey asla yok.

Çok korktuğum exynos kabusu neyse ki bu telefonda çıkmadı ona seviniyorum. Eğer boyutuna alışırsam 2025 Ocak ayına kadar beraberiz gibi görünüyor. Ama bir hatırlatma yapmak isterim eğer telefonda sizin için en ağırlıklı konu saatlerce yüksek grafikli oyunlar oynamak ise biraz daha inceleme araştırma yapın bekleyin derim. Ben yorumlarımı benim gibi oyun oynamayan standart kullanıcılar için yapıyorum. Onlar için korkacak bir durum yok. Yine söyleyerek bitiriyorum benim gibi biri değilseniz S23 ten geçecek bir durum da hiç yok.




< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 6 cevap geldi.
G
2 yıl (4378 mesaj)
Yarbay

Kampanya yapılmayacağının en güzel örneği bu konu.

İndirim den yararlanamadı diye samsungu karalamaya çalışanlar mı dersin.
Sipariş vermiş siparişini 2 gün iptal edemedi diye sayfalarca samsunga laf söyleyen mi dersin. (Kart ekstrenden bize veya samsunga ne kardeşim beleşe telefon satıyor bide senin kart ekstrene göre gönderim yapsın oldu paşam..)
Yahu telefonlar elinizde zaten neredeyse %90'mız s23 ten geçiyor hani diyeceğim eski bir cihazdan geçiyorsunuzda ondan heycanlı sabırsızsınız. Neyin heycanı hırsı bu ?
Samsung dan çöp alınmaz diyenler indirim kodu bulunca ilk fırsatta yapıştırmış cihazları :) Ne oldu yahu hani samsung shop dan çöp alınmazdı herşey kod buluncaya kadar mıydı:)

Kıssadan hisse bizim millete iyilik de yapılmaz yaranılmazda.


Bu mesaja 6 cevap geldi.
M
2 yıl (23572 mesaj)
Yarbay

Cebinizden 0 tl cikan bir sey icin 5000 mi istiyorsunuz, sizin guvenirliginizi yesinler.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @saameet_06
S
2 yıl (775 mesaj)
Yüzbaşı

Sizin bu s24 düşmanlığınız sanırım acil paraya sıkışıp cihazı satmanizdan kaynaklı oluşan bir savunma refleksi. Sonuçta daha düşük segment bir telefona düşmüşsunuz ve içinizi rahatlatmak için bahane arıyorsunuz. Yorumlarınızdan ben bunu gördüm. Hani konuda fanboy var mı bilemem ama kimse gelip telefonunda olmayan soruna karşı evet kardeşim haklısın ben de var demez. Olan da zaten çözüm aramak için yazıyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Razor Crest
D
2 yıl (1233 mesaj)
Binbaşı

Yav arkadaşlar valla bir çoğumuzun içi bayıldı bu Exynos vs Snapdragon sohbetinden. Kimse silah zoruyla aldırmıyor kim neyi istiyorsa onu kullansın. Ben s24+ aldım ve 2 haftadır memnunum. Pili, performansı, kamerası, yapay zekası vs.


Bir çoğumuz bütçemizi zorlayıp alıyoruz, kimse demiyor Exynos 2400, sd gen3 ten iyi diye ama gel gelelim sd 3 e yakın performans sunuyor. Daha cihaz çok yeni güncelleme yayınlanmadı. Güncellemeler gelsin o zaman görelim karşılaştırma videolarını.


Beğenmeyen, çöpnos vs diyen gitsin xiaomi vs kullansın. Ben kendi adıma memnunum. 


Burada alanların ve alacak olanların aklını bulandırmayın. Bende takip ediyorum sürekli youtube, xda, reddit, dxomark vs. ama o kadar gömülecek bi seri değil s24 serisi.


Kimse zorla aldırmıyor lütfen artık cihazla ilgili işe yararlı paylaşımları görmek istiyoruz, saçma sapan eleştiri ve karşılaştırma değil.


Şebeke sorunu yaşayan anladığım kadarıyla 1-2 kişi var. Bu genel bir sorunsa ve bende yaşarsam hiç düşünmeden satar s23 serisinden bir model seçerim illa ki one ui kullanacaksam.


Öyle bir takıntı haline gelmiş ki Exynos.


S23 vs s24 arasındaki farkı anlarım. Hatta şu an küçük cihaz alsam benimde tercihim s23 olurdu. Testler birbirine çok yakın ama aradaki fiyat farkına değmez.


S24+ plus ise ayrı bir kategoride değerlendirilmeli bence.


Özetle artık, hayat kısa bu kadar strese, yok %10 performans veya pil kaybı var vs. gerek yok.


Her cihazin ayrı bir kusuru var. Hangi marka olursa olsun. Elimde şirket telefonu iphone 14 plus var. Onla bunu kıyaslayamam bile arada çok fark var. 


Alan değerli arkadaşlarım keyifle kullanın cihazlarınızı. Sürekli eleştiri yapan arkadaşlarda lütfen bazı konularda haklı olabilirsiniz ama alanları ve alacak olanlarında yormayın artık.


Sevgiler.

Edit : imla





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi developer.84 -- 16 Şubat 2024; 1:48:20 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

S
2 yıl (7140 mesaj)
Yarbay

Güneşli güzel bir İzmir gününden S24 Plus ile çekimler. İzmir Seferihisar Sığacık'ta çekildi.

< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

S
2 yıl (7140 mesaj)
Yarbay

< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @hbk58
F
2 yıl (158 mesaj)
Teğmen

Ben s23 serisinden s24 serisine 2.500 civari bi fark odeyerek.gectim bana herhangi bir marka solyleyin eski telefonunuzun uzerine 2.500 tl alip size en son cikan cihazini versin.Bu ulekede xiaomi 75 tl ye telefon satiyor honor 65.000 tl ye telefon tanitiyor.Ben her elestirinin bi olcusu olmasi gerektigine inaniyorum



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
geçen yıl (3503 mesaj)
Yarbay

https://www.sammobile.com/news/samsung-final-one-ui-7-0-release-roadmap-may-have-been-uncovered/
Şuan görünen en erken Android 15 ile One Ui 7 tarihi şubat gibi görünüyor. Ee bir de S25 satışları baltalanmasın diye bir ay da geciktirir siz onu şubat sonu mart başı yapın. Sene 2025 de ana sürüm çıkışından 7 ay sonra amiral gemisine lütfedip güncellme vermek rezillik değil rezilliğin bambaşka halidir kimse kusura bakmasın. Sabaha kadar övseniz de boş. Piyasaya One Ui 7 öyle uçacak böyle kaçacak diye haber pompalayıp aklı sıra tepki azaltıyor. Ne hikmetse fenomenler süreçleri sızıntı yaparak beklenti içinde tutuyorlar. Çöp redmiler bile Kasım ayında alıyorsa kusura bakmasın ne kadar iyi yaparsan yap rezilliktir bu. Ve her sene bu politika devam ederse daha rezillik.
Ben şahsen One ui 7 nin aynı şeyin laciverti olacağını düşünüyorum. Sadece insanları oyalama taktiği kanımca.
1.5 yılda geliştirilen yazılımın 20 alkışlı şınav çekmesi lazım o kadar mühendis eşek değildir herhalde.

Bende bu gecikmenin tek ama tek sebebi s25 satışları için s24 dü baltalamak.

S24 den gayet memnunum şahsen ve hiçbir şikayetim yok ama samsung kendini rakipsizlikten dolayı aşırı bozdu. Huawei ambargosu apple değil aslında samsunga yaradı en çok. Tüm serzenişim sadece buna. Zaten s25 serisine geçmececeğim s24 ile uzun yıllar devam.
S24 serisi samsung adeta üvey evlat muamelesi çektiği seri oldu. Ki çok satınca da diğer seriyi satmak için baltalıyor s24 dü





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LacWer -- 22 Kasım 2024; 16:50:22 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
C
10 ay (146 mesaj)
Teğmen

Arkadaşlar biraz önce fark ettim, oneui 7 kurduğum için arabamın lastikleri patlamış. Herkes kendine dikkat etsin



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
2 yıl (4739 mesaj)
Yarbay

Başka bir yere yazmıştım. Tekrar kopyalayıp yapıştırıyorum.

-SMS gönderimini zamanlayamıyorsun. (benim için önemli)
-200GB iCloud fiyatına Google 2TB veriyor.
-Klavyede bir şeyler yazarken rakam girmek hamallık. Androidde tek dokunuş. Sözlükte 10 yıldır bir adım ileri gitmedi.
-AptX desteklemesine rağmen (modül olarak var) AirPods aldırmak için kullandırtmıyor. Apple losless yine kullandırtmıyor.
- Androidde geri hareketi tutarlı. İOS'ta değil. Bazı uygulamalarda çalışmaz.
-İOS eskisi kadar sorunsuz değil. Bir çok bug bulunduruyor. macOS daha beter.
-Video indirmek sıkıntı
-Bildirimleri beğenmiyorum. Mesela mail geldiğinde bildirimi genişletemiyorsun. Açıp okumak zorundasın.
-Spam SMS için apple'ın çözümü yok.
- Ekstra depolama ya da bellek ihtiyacınız doğarsa haraç ödüyorsunuz.
-Kablo seçiyor. Her type c kabloyu kullanamazsınız. Orijinal ya da mfi lisanslı kablo almanız lazım.
-NFC ile ödeme bir türlü gelmedi. Bende her bankanın kartı var. Tüm kartlarıma hiç bir kart taşımadan ulaşabilmek benim için çok iyi bir şey.
- Ekrana dokunarak uyandırma var ama kapama yok. Kapama için 2 seçenek var :Güç tuşuna basmak ya da telefonun arkasına tıklamak. Elde telefon yürürken tıklarsanız çoğu durumda algılamıyor.
-Konuma ihtiyaç duyan kestirmeler oluşturduğunuzda güvenlik gerekçesi ile otomatik çalışmıyor onay vermeniz gerekiyor. Ne anladım bu işten.
-Dokunmatik android'teki gibi tepkisel değil. Androide göre daha net dokunuşlar istiyor. Bir butona kenarından köşesinden basarsaniz algılamaz.
-Android'te maksimum kaydırma hızına 1-2 hızlı parmak hareketi ile çıkabiliyorsun. IOS'ta ivmelenme daha gec. Parmakları yoruyor bazen.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ömerelif
S
2 yıl (622 mesaj)
Yüzbaşı

UYARI: Uzun bir şahsi deneyim hikayesidir, ekstra bir bilgi içermiyor, sadece boş vakti olanlar okusun :))

3 Şubat Cumartesi saat 10:30'dan beri kullandığım s24+ cihaz ve yaşadığım tecrübe hakkında bilgi vermek istedim.

Öncelikle şunu söyleyeyim, ben düz s23/256gb cihazdan geçiş yapmış oldum ancak takasa kendi telefonumu vermedim. Eşimde s22 vardı, takasta onu kullandım. Hem eşim, hem ben birer model atlamış olduk. 2 senedir aynı strateji ile Samsung'tan alışveriş yapıyoruz; hem ikimiz de her sene model yükseltmiş hem de 1 telefonu toplamda 2 yıl kullanmış oluyoruz.

S22'yi 7.000TL ek takas desteği ile birlikte toplam 22.000 liraya saydılar (daha bugün verdim kargoya, bir kesinti yapacaklar mı göreceğiz ancak cihazda sorun yoktu)
Lansman öncesi kayıt hediyelerinden kılıfı açıp kullanmaya başladım ancak kablosuz şarj cihazını geldiği gün Letgo üzerinden 1.000 liraya sattım. Yani takasa giden cihazın ödemesinde bir sıkıntı çıkmazsa, 46.500-22.000-1000 olarak bakınca toplamda cebimden çıkan para 23.500 olacak.

Her şeyden önce, telefon genel beklentimi karşıladı. Yıllardır kullandığım en büyük ekranlı telefon olmasından dolayı biraz tuhaf gelse de çabuk alışıyor gibiyim.

Pil konusunda s23, boyutu ve içindeki 3.900mah pili düşünüldüğünde mükemmel ötesi bir cihazdı benim için, özellikle 22'den sonra... s24+'ta da geriye gitmiş gibi hissetmedim. Telefonu 24 saat boyunca FHD olarak kullandım ve düz s23'ten gözle görülür bir şekilde daha uzun dayandığını söyleyebilirim. Ancak bir kez QHD moda aldıktan sonra, görüntüdeki keskinlik artışını, birkaç saat pil süresi feda etmeye değer buldum. Gerçekten çok keskin ve başarılı bir deneyim sunuyor. Pil, QHD+ iken de benim için fazlasıyla yeterli bir kullanım sunuyor. Günü rahat çıkaran her telefon, benim için pil konusunda yeterlidir çünkü %10 da kalsa, %50 de kalsa ben telefonu yatarken şarja takıp, sabah full olarak çeken biriyim. Yıllarca küçücük bataryalarıyla akşam olunca kabloya bağlı yaşayan bir iPhone kullanıcısıydım en nihayetinde.

Evimde hala bulunan s23 ve henüz bu sabah kargoya verdiğim s22 ile ekranlarını kıyasladım; burada ve tüm dünyada konuşulan renk problemini fark etmemek mümkün değil. Ancak daha önce s23 konusunda da yazdığım gibi, Samsung telefonları kutusundan çıkarıp kurulumunu yaparken ilk işi ekran modunu Doğal konuma getiren biri olarak beni hiç etkilemedi. Canlı kullananları rahatsız edeceği kesin ve hak veriyorum onlara da. Umarım yazılımsal bir çözümle canlı modu seven kullanıcılar için bu modu, gerçekten "canlı" bir hale getirirler tekrardan.

Isınma ve performans konusuna gelirsek, hemen hemen her akşamını konsol başında oyun oynayarak geçiren biri olarak telefonda oyun oynamam. Sırf denemek için konsolda severek oynadığım Little Nightmares'in mobil versiyonunu indirip bir süre oynadım. Aynı oyunu s23'e ve yine sd gen 2 barındıran Tab s9+ tabletime de yükledim. Üç cihazda da yaklaşık yarımşar saat oynadım, 23 ile 24+ arasında herhangi bir performans farkı ya da birinin diğerinden daha çok ısınması gibi bir durum fark etmedim. Ancak tabi ki alanın geniş olmasından dolayı tablette iki telefondan da daha serin çalıştı ki bu çok normal bir durum.

Sonuç olarak, cihaz benim için oldukça başarılı ve henüz rahatsız eden bir problemle karşılaşmadım. Kendim yapmasam da izlediğim, okuduğum testlere göre exynos 2400, sd 8gen2 ile 8gen3 arasına bir yere konumlanıyor. Gönül isterdi ki herkese SD versiyonu gelsin ama olmadı; yine de geçmiş exynos sorunlarının bu seride büyük ölçüde ortadan kalktığını gönül rahatlığıyla söyleyebilirim.

23 ve 23+ sahipleri için geçmeyi gerektiren çok da bir ekstrası olmadığını düşünüyorum; biz 22 verdiğimiz için ikimiz de sonuçtan memnunuz. Hele düz model için hiç gerek yok bence, plus üzerinde en azından RAM ve çözünürlükte bir sıçrama var, ben de bu yüzden büyük ekran sevmememe rağmen plus modeli tercih ettim.

Alan herkese hayırlı olsun, güzel günlerde kullanmanızı dilerim.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 3 cevap geldi.
E
2 yıl (1535 mesaj)
Binbaşı

Neden bu telefonu kullanmayanlar ısrarla gelip burda çöp çöp deyip duruyor anlamıyorum.
Yaw çöpse alanlara çöp sana ne.
Sen git hangi modeli kullanıyorsan oraya takıl.
Ben mesela hayatta kullanmadığım bişey için yorum yapmam.
Tamam kabul ediyoruz çöpse çöp biz kullanacaz.
Bizde isterdik sd olsun, hatta dvd olsun🤣 ama olmadı işte ne yapalım🤷‍♂️
Samsungun ebesini....
Alanların hevesini kırmayın lütfen.
Bana göre bu telefon sadece tasarımı ve mor rengi için bile olsa alınır.
Ömrümde ikinci kez aşık oldum galiba🤣



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

L
2 yıl (3503 mesaj)
Yarbay

Burada bir kaç kişi var zaten telefon ve marka ile ilgili kimse şikayetlerini yazamıyor bile. Anında bitip yok yazma etme telefon böyle uçak böyle mekik. İnsanı forumdan soğuttular. İphone övücüleri bir bunlar iki.
Burası forum, forum amacında yaşanılan sorunlar hakkında bilgi almak soru sormak ve deneyimleri aktarmak. Çok telefon övmek istiyorsan git övgü konusu aç orada sabahtan akşama kadar övün. Burada her gelip şikayetini veya sorununu bildirene salça olmayın.
S23 konusunda da kim şikayet etse direkt gelip salça olanların çoğu ne hikmet ise s23 leri satıp başka cihazlara geçtiler halbuki ki gelmiş geçmiş en iyi cihazdı onlar için. Kısaca demek isteğim insanlar bu cihazlara para verdi tabiki de şikayet ve beklenti en doğal hakları. Eğer sizde Samsung hissedarı değilseniz bırakın da insanlar güzelce yazsınlar



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
geçen yıl (4724 mesaj)
Yarbay

Pil sağlığımı o ne?
Hiç bir telefonumda bakmadığım bişey boşaldı tak doldu çıkar hızlı şarjın vur dibine...benle mezara mı gidecek bi ton sıkıntı var hayatta bide onumu düşünecem..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SERKAN BEY -- 3 Ağustos 2024; 12:40:31 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

S
2 yıl (7140 mesaj)
Yarbay

Hocam benim sürecim bu sabah tamamlandı.

Adım adım yazayım.

- 17 Ocak Çarşamba 22.27 sipariş S24 Plus hediyeler ile birlikte verildi.
- 19 Ocak Cuma 16.45 tüm ürünler İzmir e bana teslim oldu.
- 20 Ocak Cumartesi 09.30 takasa verdiğim S23 256 gb kutusu ile paketlenip gelen ücretsiz yurtiçi kargo kodu ile kargoya teslim edildi.
- 22 Ocak Pazartesi 11.42 de DRK tarafından eski telefonum teslim alındı.
- 24 Ocak Çarşamba 17.55 te 02129529101 numaralı telefondan aranarak telefonum için siparişte verilen 21000 artı 7000 TL ek takas desteği ile 28000 TL onaylandı. 1 hafta içinde satın aldığım karta iade edileceği bildirildi.
- 29 Ocak Pazartesi 09.55 28000 TL YKB kartıma iade edildi.

Tüm süreç bu şekilde sipariş anından itibaren 12 günde tamamlandı.

Hepinize böyle sıkıntısız bir değişim süreci ve keyifli kullanımlar diliyorum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssavtak -- 29 Ocak 2024; 10:45:38 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mesaverde
S
2 yıl (7140 mesaj)
Yarbay

Arkadaşlar nedir son durum? Üç haftadır yoktum burada. Hala vurun kahpeye modunda, şeytan taşlar gibi belden aşağı saldırılar devam ediyor mu S24 plus için?

Bu arada benim kullanım sürem bugün 42 gün oldu ve hala bir sıkıntı ya da sorun ile karşılaşmadım. Ayrıca kafam da çok rahat etti forumdan uzak kalınca. Yüzlerce paranoya taşıyan, tedirginlikten iki arada bir derede kalıp alsam mı almasam mı kıvamındaki mesajlardan yeni telefonumun keyfini yaşamaya firsat olmamıştı. Bu sürede daha çok keyif aldım ve bağlandım telefonuma. Yeni alımlar gördüm alanlara tebrikler ve hayırlı olsun dileklerimi sunuyorum.

Herkese selamlar 🙋‍♂️





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssavtak -- 1 Mart 2024; 0:33:49 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 3 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @theory of a dead man
D
2 yıl (13898 mesaj)
Yarbay

Konu içinde kimseye hizmet edecek halimiz yok. isteyen gider alır dener, beğenmiyorsa satar. 5 sene S10+ kullandım. Bu süre zarfında yakınlık sensöründen tutun, 1 yıl kameradaki kalitesizlik ve en önemlisi hiç bitmeyen ısınma (cayır cayır) ve buna bağlı performans düşmesinden yıldım. Maddi sebeplerden ve yükselen fiyatlardan değiştirme imkanımız olmamıştı.

Bu ay itibari ile emekli oldum. S24+ için sunulan değişim ve takas desteğine ilave eğitim indirimiyle beraber 25.529 TL den hem kendime hem de eşime (ona 30.764 TL den) 2 tane S24+ aldık. S10 serisinden sonra inanılmaz bir geçiş oldu bizim için. Cihaz her anlamda ne yaparsanız buz gibi. Sadece oyunda ısınıyor ki, 40-41c gayet kabul edilir bir seviye. SD de o derece ısınıyor. En önemlisi performans düşmüyor. Ayrıca güç tasarrufu açıkken (%70 CPU sınırlı) 36-38c arası çalışıyor. Beni en çok memnun eden olay bu oldu. En ufak performansta düşüş yaşanmıyor. S10+ ile sadece görüntülü görüşürken 53c gördüğüm olmuştu.!

Ayrıca aşırı uzun süren pil süresine sahibiz. 1,5 gün ve üzeri. Bu kadar gerçekten beklemiyordum. Hala sağlıklı bir şarj döngüsü yakalayamadım kendime. Şarj etme ve bittiği süreler ters zamanlarıma denk geliyor.

Şimdi akşama kadar ekran karşısında oturup videolar üzerinden mıye mıye mıye diyerek konuya gelip atıp tutanlar gidin SD işlemcili olanı alın o zaman arkadaş. Burası Ana S24 konusu. Resmi Türkiye'de satılan Ex işlemci cihazlar kullanılıyor. Seçenek vardı da biz mi almadık.?

Neyin kafasını yaşıyorsunuz siz? Bunca insan almış kullanıyor, hala gelmiş dır dır ediyorsunuz. Yarın bir gün ya ikinci el, yada 40 bin üzeri paralar verip cihazları alıp geldiğinizde burada önceki yazdıklarınız yüzünden soru soracak yüzünüz olmaz.

Boş yapmayın ve Cihazı almış kullanan kişilere de daha fazla saygısızlık yapmayın. Beğenmiyorsan, kötü geliyorsa almazsın.

Amacım kimseyi kırmak değil lakin saçma sapan şeyleri de konuda görmek sıktı artık..

iyi haftalar herkese..


Bu mesaja 1 cevap geldi.